Marcin Przybyła Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 No cóż, nie zawsze jest niedziela... Napęd rakieta, a główną przyczyną niepowodzeń były zbyt wielkie wychylenia SW. Nie pomogło nawet ustawienie Dual Rate i Expo (zrobimy Triple Rate ). Na gazie już zrobiłem krzywą do max. 75%. Zbytnio wydrążony kadłub złamał się, tam gdzie miał. Dokleję nowy przedni fragment kadłuba, bo reszta jest ok. Teraz wyposażenie chyba będzie na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Marcin, dobiłeś wszystkich wagą modelu! Musisz go jeszcze nauczyć latać. Dziś byłem u znajomego i widziałem jak powstaje kolejny MAGNUM. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon220997 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Ja właśnie skończyłem kleić swojego Magnuma. Prewidywana waga modelu mniej niż 300 gram. I tu właśnie mam problem bo nie wiem jak go wyważyć aby środek ciężkości był w odpowiednim miejscu (model przechyla w stronę ogonu) ? Macie jakiś patent na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Skoro opada ogon to trzeba dociążyć nos a żeby nie wozić balastu spróbuj przesunąć do przodu silnik (na dystansach) lub pakiet. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Marcin czemu go tak na lewo za każdym razem zabierało ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Ciężko coś powiedzieć na tym etapie. Skrzydło miałem w symetrii z SW itd. Może wykłon będzie potrzebny, albo skrzydło źle zamontowałem. Po wytrymowaniu SK poszedł w miarę prosto. Zobaczymy po remoncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Wazne ze cos sie zrobilo i polecialo, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Kto normalny robi oblot w taką pogodę? Pewnie jakaś korekta SC będzie potrzebna, ale jak przy takim bujaniu coś stwierdzić? Jedno mnie martwi. Model leci prosto, a czasem nagle ostro schodzi w dół jakby był luźny na zawiasie SW. Od wiatru to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Musisz poczekac na bezwietrzna pogode,wtedy na pewno stwierdzisz co tam mu dolega.Moj nadal czeka,na wolna chwile i pogode.Zreszta na nude nie narzekam,mam juz dwa projekty ktore robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Mój Magnum gotowy , elektronika pochowana . Wyważyłem na 1/3 cięciwy zobaczymy czy poleci . Z pływakami wazy 370g , same pływaki 35g . Nie ma się chyba co brać nad jezioro na pierwszy ogień ?? , lepiej chyba nad miękką trawką na pierwszy raz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 No no okazjonalnie wyglada ten twoj Mgm,u mnie pogoda super,ale d,nie moge polatac bo zlamalem smiglo,a inne zapakowane sa w pudle i wywiezione do drugiego domu.masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Miło że się podoba niestety te ładne rozbijają się tak samo jak te brzydkie , naoglądałem się filmów i teraz bardzo bym chciał żeby tak pięknie latał jak na filmach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Spoko-spoko,dasz rade,a jak nie to skrzydelko odbudujesz na nowo,tak jak ja.i jeszcze raz i jeszcze, az pieknie bedzie latal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon220997 Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Fajny model. Mój musi czekać na elektronikę i aparaturę. Elkojote- zastosowałej silnik emax2822 i pakiet 2s, jakie masz śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ja mialem 8x4.7 ale chyba zastosuje 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Tak ja mam 2822 silniczek i pakiet 2s 1300mah smigło 8x4 takie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Model prezentuję się świetnie. Proponuję oblot nad wysoką trawą, a jezioro jak już będzie leciał jak po sznurku. U mnie po 2 kolejnych lotach SC wylądował 2cm w przód (75mm od natarcia). Po locie 9:23 w pakiet weszło 450mAh, czyli (przy pakiecie 1500mAh) mocy spokojnie na jakieś 25 min lotu. Pakiet mam od spodu skrzydła, także muszę zmniejszyć trochę skłon, bo silnik do ziemi ciągnie. Pływaki jeszcze poczekają. Ze strat, to raz urwałem jedno podwozie, ale z jednym też polatałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Marcin, gratuluję oblotu! Całą przyjemność z latania tym modelem odczujesz latając w bezwietrzne dni. Grzegorz, twój MAGNUM jest boski Odradzam jednak oblot nad wodą. Ale zobaczysz, że jak go oblatasz i wyregulujesz to wtedy bez problemu poradzisz sobie z lataniem nad wodą. Pozdrawiam. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dzięki Rafał za mile słowo , i z jeziora na razie zrezygnuje chociaż woda wydaje się być taka miękka i gładziutka ,poszukam ładnej trawy bez wystających badyli chociaż coraz trudniej o taką . Jak pogoda się nie poprawi to trzeba myśleć powoli o nartach do Magnum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Grzegorz, po co ci narty! Te pływaki idealnie spisują się na śniegu. https://www.youtube.com/watch?v=YhYOLZFw-uY Pozdrawiam. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi