Pietuh Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Nic nie zrobiłem, kilka dni temu było OK wczoraj padła raz się włącza raz nie a jak się włączy to tylko reset bo się nie wyłączy, raz ją komputer widzi, raz nie. Baterię założyłem nową. Domowe sposoby typu stuknąć, podgrzać, zamrozić nie skutkują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Humorystycznie albo i nie, proponuję zobaczyć film na temat "zaplanowanej nieprzydatności" http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Pomógł jednak domowy sposób, upiekłem ją w piekarniku i działa, teraz jak moja kobieta coś będzie piekła to ma jak w banku na placku moją zepsutą elektronikę ;-) a na poważnie to około 5min w piekarniku 165st, oczywiście zdjąć plastikowe elementy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Przyznam się, że działało 1/2 godz i to już moja ostatnia tego typu kamera, bo czy #16 czy Mobius u mnie po roku użytkowania te kamerki się kończą, albo jestem jakoś naelektryzowany nieprzyjaźnie do urządzeń elektronicznych, albo po prostu te typy tak mają :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ale co kupić tych rozmiarów żeby nagrywało jak mobius ? bo akurat obraz z mobiusa bardzo mi się podoba tylko za bardzo świruje ta kamera ,mojej w ogóle nie urucbomiłem odesłałem gościowi a on ją reklamował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 INNOVV C1 http://www.innovv.com/#!the-c1--c2/c13dx Mam, używam od pół roku, jestem zadowolony. Dwa przykładowe filmy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Tylko mi też przez pół roku działały bez zarzutu, a później klops. Bardzo ładny obraz z tego INNOVV C1 i pod słońce jest nieźle i kolory naturalne a nie retuszowane jak w Gopro czy innych modnych kamerach pokazujących świat taki jakim nie jest. Grzegorz ja stosuję od lat dwie kamery Sony Bloggie i Kodaka Zx5 jakość obrazu odstaje trochę od współczesnych, ale właśnie kolory są naturalne, a w przypadku tej ostatniej, możesz nią rzucać, topić na 5m i nie potrzeba do tego walizy ze sprzętem dodatkowym, może tylko nie podkładać pod walec drogowy, to przetrwa wszystko. Tylko potrzebuję coś małego, żeby nie wysiadło po roku i nie doprowadzało mnie do "szewskiej" pasji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Możesz jeszcze przetestować SJ4000. Choć ja na Twoim miejscu chyba bym kupił samą płytkę i zregenerował mobiusa. Mój mobius jest dość intensywnie eksploatowany Miał też kraksę i na razie (odpukać) działa bez zarzutu. PS. Jak zasilasz mobiusa w locie, z wbudowanej baterii? Bo jak podłączasz do odbiornika np i bez stabilizacji 5.0V to to jest powodem awarii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Zawsze chodziła na zasilaniu własnym, ale na przyszły sezon skuszę się na SJ4000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 W innym wątku wyczytałem .... Robercie, własnie padła mi kamerka INNOVV i nie mam żadnej daszkowej Czyli co też lipa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nie wiem. Dwa miesiące leżała nieużywana, bateria załadowana i nie chce się włączyć. Rozładowuję ją (ma funkcję latarki) i zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 I mnie dopadły jakieś niesprawności okołokamerkowe: ani komputer ani TV nie widzą wyjętej karty z mobiusa i umieszczonej w pendriwerze. Ale ta sama karta w Möbiusie jest widoczna przez podłączonego mobiusa do kompa. Karta z innej kamery jest "czytana" z nagraniem z mobiusa ale karta z mobiusa już nie jest czytana z nagraniami z innych kamer. Szkoda mi karty - 16GB Class10. Może da się coś z tym zrobić, formatowanie nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A gdyby spróbować programem sformatować ? Ja kiedyś niechcący kliknąłem w coś i nie mogłem usunąć danych z karty a potem już komputer nie zawsze ją rozpoznawał i udało sie go ożywić czymś co się zwało Formatter Silicon Power Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi