Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie zrobiłem, kilka dni temu było OK wczoraj padła raz się włącza raz nie a jak się włączy to tylko reset bo się nie wyłączy, raz ją komputer widzi, raz nie. Baterię założyłem nową.

Domowe sposoby typu stuknąć, podgrzać, zamrozić nie skutkują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pomógł jednak domowy sposób, upiekłem ją w piekarniku i działa, teraz jak moja kobieta coś będzie piekła to ma jak w banku na placku moją zepsutą elektronikę ;-)

a na poważnie to około 5min w piekarniku 165st, oczywiście zdjąć plastikowe elementy.

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przyznam się, że działało 1/2 godz i to już moja ostatnia tego typu kamera, bo czy #16 czy Mobius u mnie po roku

użytkowania te kamerki się kończą, albo jestem jakoś naelektryzowany nieprzyjaźnie do urządzeń elektronicznych, albo

po prostu te typy tak mają :-(

Opublikowano

Ale co kupić tych rozmiarów żeby nagrywało jak mobius ? bo akurat obraz z mobiusa bardzo mi się podoba tylko za bardzo świruje ta kamera ,mojej w ogóle nie urucbomiłem odesłałem gościowi a on ją reklamował.

Opublikowano

Tylko mi też przez pół roku działały bez zarzutu, a później klops.

Bardzo ładny obraz z tego INNOVV C1 i pod słońce jest nieźle i kolory naturalne a nie retuszowane jak w Gopro czy innych

modnych kamerach pokazujących świat taki jakim nie jest.

Grzegorz ja stosuję od lat dwie kamery Sony Bloggie i Kodaka Zx5 jakość obrazu odstaje trochę od współczesnych, ale właśnie kolory są naturalne, a w przypadku tej ostatniej, możesz nią rzucać, topić na 5m i nie potrzeba do tego walizy

ze sprzętem dodatkowym, może tylko nie podkładać pod walec drogowy, to przetrwa wszystko.

Tylko potrzebuję coś małego, żeby nie wysiadło po roku i nie doprowadzało mnie do "szewskiej" pasji.

Opublikowano

Możesz jeszcze przetestować SJ4000. Choć ja na Twoim miejscu chyba bym kupił samą płytkę i zregenerował mobiusa. Mój mobius jest dość intensywnie eksploatowany Miał też kraksę i na razie (odpukać) działa bez zarzutu.

PS. Jak zasilasz mobiusa w locie, z wbudowanej baterii? Bo jak podłączasz do odbiornika np i bez stabilizacji 5.0V to to jest powodem awarii.

Opublikowano

Nie wiem. Dwa miesiące leżała nieużywana, bateria załadowana i nie chce się włączyć. Rozładowuję ją (ma funkcję latarki) i zobaczymy.

Opublikowano

I mnie dopadły jakieś niesprawności okołokamerkowe:  ani komputer ani TV nie widzą wyjętej karty z mobiusa i umieszczonej w pendriwerze. Ale ta sama karta w Möbiusie jest widoczna przez podłączonego mobiusa do kompa. Karta z innej kamery jest "czytana" z nagraniem z mobiusa ale karta z mobiusa już nie jest czytana z nagraniami z innych kamer. Szkoda mi karty - 16GB Class10. Może da się coś z tym zrobić, formatowanie nic nie dało.

Opublikowano

A gdyby spróbować programem sformatować ? Ja kiedyś niechcący kliknąłem w coś i nie mogłem usunąć danych z karty a potem już komputer nie zawsze ją rozpoznawał i udało sie go ożywić czymś co się zwało Formatter Silicon Power

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.