Dragon_X Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Witam, przymierzam się do zakupu wagi i tu pytanie: Jakie wagi polecacie? Nie ukrywam, ze zalezy mi na niskim koszcie ale wiadomo albo cena albo jakość a w tym wypadku dokładność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ja używam jakieś z Biedronki, dokładność do 1g, max 5kg. W zupełności wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ja kupiłem w sklepie wszystko po 5 zł , dałem 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Co za ironia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Waga wędkarska - można ważyć model w całości i mierzyć ciąg silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ja używam takiej: http://allegro.pl/waga-wedkarska-hakowa-lcd-elektroniczna-40kg-10g-i4558656130.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Elektroniczne do 5kg sprawdzane w sklepie - .żadna nie wskazywała prawidłowo. Sprawdziłem 12 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Byle ważyła powtarzalnie przy zachowaniu rozsądnego marginesu błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ja kupiłem na HK. Chyba ok 10$ dokładność do 0.1 grama, w praktyce do ok 0.3 grama (no chyba, że elementy ktore waże zmieniają lekko masę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Irek to jaką wagę mógłbyś polecić jak twierdzisz że elektroniczne do 5kg pokazują błędnie? Dam przymierzam się do zakupu wagi i mam dylemat jaka wybrać ???? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Polecam wagę którą kiedyś zakupiłem w Lidlu za 30 zł ...tu jest trochę drożej ale wg mnie warto. Często z niej korzystam ,również bardzo przydatna jest na lotnisku-od wagi modeli do mierzenia ciągu. Fajne jest to, iż potrafi zapamiętać wagę jak przedmiot kilka sekund wisi nieruchomo. No i fajnie się wita po załączeniu- HELLO http://www.sklepy24.pl/sklep/centrumelektroniki_pl/produkt/waga-bagazowa-vtbal13-0-40kg-cyfrowa/76303 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ja mam dwie wagi, jedna taka budżetową za 30zł, mierzy do 5gg z jakąś tam dokładnością, niby 1gram. Ale niech waży z dokładnością 5gram to i tak mi wystarcza. Oraz waga wędkarska z hakiem do 40kg, gdzie dokładność jest niby 0,1kg. PS. Dragon_X mógłbys wyedytować tytuł, bo masz tam jakies śmieci na końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 dzieki za podpowiedzi, czas zacząć poszukiwania wagi. jak mi podpowie ktoś jak wyedytować sam temat to chetnie to zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 ............................. jak mi podpowie ktoś jak wyedytować sam temat to chetnie to zrobię Tytuł zmienisz edytując pierwszy post w pełnym edytorze [użyj pełnego edytora]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Dzieki, już robię. Jednak teraz nie zrobię bo w pełnej wersji na telefonie nie chce mi się otworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Pierwsze i najważniejsze pytanie, jakie powinieneś sobie postawić, każdemu z doradców proponuję to samo: do czego ma ta waga służyć? Samo stwierdzenie, że do ważenia to za mało. Co chcesz na niej ważyć i z jaką dokładnością? Wagi są różne, od analitycznych poczynając (wśród nich największą precyzją charakteryzują się ultramikroanalityczne o dokładnościach rzędu 0,00001g osiąganych jednakże kosztem nośności, która w ich przypadku wynosi 10g) , poprzez techniczne i samochodowe, a na kolejowych i przemysłowych skończywszy. Jak już będziesz wiedział czego chcesz to spróbuję Ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Głównie model Ew. Jego elementy, np żywicę kiedy będę potrzebował większej ilości i najlepiej będzie dobrać proporcje wagowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Pierwsze i najważniejsze pytanie, jakie powinieneś sobie postawić, każdemu z doradców proponuję to samo: do czego ma ta waga służyć? Paweł...i co szukasz dziury w całym . Padło proste ,niesprecyzowane pytanie,padły najprawdopodobniej odpowiedzi które usatysfakcjonowały autora tematu ,nawet za to podziękował więc chyba jest ok . Zgodzę się z Tobą iż do czego ma służyć ta waga, to podstawowa informacja w temacie,ale proste pytanie,proste odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon_X Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Doprecyzowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 No nie żebym się czepiał ale model modelowi nierówny - weźmy na przykład taki model halowy klasy F1D - który z napędem (gumką) waży 1,2g, a jakikolwiek model z silniczkiem spalinowym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi