Skocz do zawartości

Zorganizowana wizyta w bazie lotniczej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wstępna lista osób, które gotowa jest na budzenie w środku nocy tekstem "jutro pod bramą" ma się tak

1.robertus

2. tomasz.smolarek

3. żona Tomasza

4. idfx

Opublikowano

taaaa ... ale na początku miało być tak : 

"Tobie urlop nie grozi, bo pewnie bedzie to w tygodniu. " ;)

Ja dalej chętnie, ale z urlopem na weekend może być średnio bo mam zaklepane do końca roku. Problem w tym, że musiałbym wiedzieć jednak dużo wcześniej niż na ostatnią chwilę w takiej sytuacji. Robert pogadamy na gg co i jak.

Opublikowano

Tłumaczenie, że przedstaw cały kosztorys, plan wycieczki itd. to się może zastanowię są żenujące wg mnie bo jaka to różnica dla ZDECYDOWANEGO zapłacić przykładowo 50zł czy 150zł.

I tu się zdecydowanie różnimy w myśleniu..

Robienie imprezy od "dupy' strony czyli zbieram ludzi potem powiem co i jak, jest zachęcające ??

Nie chodzi w kasę za wstęp a ogólny zorganizowany wolny czas,urlop ,dojazd -bagatela w moim przypadku ok 400 km w jedną stronę czyli licząc lekką ręką paliwo,wstęp,jakiś jedzonko wyjdzie z tysiak za taki event... ;)

I wcale nie jestem przeciw takiej wizycie ,nawet fajnie że pomyślałeś,być może przy określeniu daty i całoksztaltu mógłbym przemyśleć :D .

Może ja jestem jakiś nie teges..ale tak to widzę.

Niemniej życzę zorganizowania grupy i już zazdroszczę takiego zwiedzania :) ,czekam na ewent.relacje popartą fotkami (jak można je robić w bazie).

Opublikowano
czekam na ewent.relacje popartą fotkami (jak można je robić w bazie).

W Dęblinie było można robić zdjęcia wszystkiemu ale NIE WOLNO było robić zdjęć w środku kokpitu (Su-22, F-16, MIG-29) ponieważ wróg mógłby wykorzystać te zdjęcia i sprawdzić sobie z jakich systemów korzysta WP.

Opublikowano

Jest tak jak Patryk pisze.

Dojazd do Poznania każdy musi sobie sam zorganizować.

Rafale, polskibus połączenie Katowice-Wrocław a potem Wrocław-Poznań. Zamówione odpowiednio wcześniej, choćby te trzy tygodnie to koszt kilkudziesięciu złotych góra. Maja bardzo tanie bilety. A jak przyjedziesz do Wrocławia to i mógłbyś się zabrać ze mną moim autem. Jeden dzień wytrzymasz na kanapkach z domu albo na hot-dogu z orlenu.

Więc jak się chce coś zrobić to się szuka rozwiązania a nie wymówek jak czegoś nie zrobić.

Opublikowano

taaa i w dobie miniaturyzacji, gdzie obiektyw można zamontować w guziku a resztę pod ubraniem ... Ciekawe czy nas będą przeszukiwać ;) Jak komuś będzie zależeć to i tak zrobi co trzeba :)

Opublikowano

Wstępna lista osób, które gotowa jest na budzenie w środku nocy tekstem "jutro pod bramą" ma się tak

1.robertus

2. tomasz.smolarek

3. być może żona Tomasza

4. idfx

Zmień proszę status mojej Żony z "być może" na "na pewno". :)

Opublikowano

Ja niestety limit kilometrów pokonanych w celu pooglądania maszyn latających w tym sezonie już wyczerpałem :) Do Szwajcarii w jedną stronę miałem 1500km ale to było coś co będę pamiętał do końca życia. Pokazy na SIAF też były fajne, a w tą sobotę jedziemy jeszcze na Nato Days do Ostrawy. Praktycznie każdy wolny weekend (2 w miesiącu) od Maja jestem albo na zawodach modeli albo na pokazach, a od początku sierpnia tylko 1 weekend był "nie lotniczy".

Polecam każdemu miłośnikowi lotnictwa wojskowego na zebranie się na taką wizytę w bazie wojskowej bo naprawdę warto.

Opublikowano

Koledzy

Temat założył Robert po wcześniejszej rozmowie ze mną (Rafał). Kilka ważnych szczegółów poniżej do zapoznania się dla chętnych.

Dodzwoniłem się do JW Krzesiny i rozmawiałem z osobą odpowiedzialną za "wycieczki".
Sprawa nie wygląda już tak różowo jak kiedyś - zaostrzyli przepisy/wymogi.
Oczywiście nadal są możliwe odwiedziny w bazie Krzesiny ale:

- grupa minimum 15 osób, maksymalnie 30 osób
-  tylko osoby z obywatelstwem polskim
-  wjazd tylko jednym środkiem lokomocji dla wszystkich uczestników - autokar
-  konieczne wykupione ubezpieczenie NW dla wszystkich uczestników

- zwiedzanie tylko od poniedziałku do piątku
- konieczne jest wysłanie pisma do Dowódcy z podaniem oczekiwanego przez nas terminu lub termin wyznacza Dowódca jeżeli zezwoli na wycieczkę podczas lotów
- w piśmie podana lista osób z imieniem, nazwiskiem i numerem PESEL i dowodu osobistego

- DO KABINY F-16 NIE WPUSZCZĄ I NIE WOLNO FOTOGRAFOWAĆ JEJ WNĘTRZA - jak określił rzecznik "część wyposażenia naszych F-16 jest tajna".

- DO SYMULATORA JUŻ NIE WPUSZCZAJĄ

- będzie można zobaczyć w jednym z hangarów F-16 z bliska - podejść poklepać :-)
- będzie można zobaczyć wyposażenie straży pożarnej

- będzie można zobaczyć, podejść, poklepać  inne samoloty które są tzw Wystawowe: MIG-21, LIM itp.
- będzie można fotografować (oprócz wnętrza kabiny F-16)
- czas takiego zwiedzania około 3 godzin.

Podsumowując: każdy z uczestników musi wziąć jeden dzień wolny, skalkulować koszty dojazdu do Poznania+koszt za wynajem autokaru+koszt jednodniowego ubezpieczenia NW. Autokar i NW mogę załatwić (żona ma mnóstwo kontaktów do tego rodzaju usługodawców).  Rozeznam jakie to były by koszty w zależności od ilości chętnych.
Decyzja należy do nas.

Chętnych na ten wyjazd proszę o przesyłanie DO 30 PAŹDZIERNIKA 2014  danych (imię, nazwisko, numerem PESEL i dowodu osobistego) do mnie poprzez komunikatora w temacie wpisując KRZESINY. Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń (3 są już zarezerwowane dla Roberta jego kolegi no i mojej osoby)

Opublikowano

Myślę, że lepiej najpierw zebrać minimum 15 osób niż z góry wysyłać komuś imię nazwisko i PESEL jeśli ma nie wypalić ... Dla mnie w grę wchodzi wtorek / środa bo w poniedziałek mógłbym dopiero przylecieć do Poznania i to pewnie po południu. Druga opcja uzgodniona z Robertem - przylecieć do Wrocławia i dojechać razem z Robertem. W czwartek za to muszę być w UK a wylot z Wrocławia mam o 6:05 rano. Jeżeli to wszystko uda się spasować to jak najbardziej się na to piszę.

Opublikowano

Rafał,mój imienniku :) -pięknie,jasno, i na temat.

Ten post powinien pojawić się jako pierwszy w tym temacie i nie było by zbędnego OT z mojej strony.. ;)

Opublikowano

Żeby nie wyszło dziwnie to się wytłumaczę .. Napisałem o wtorku / środzie nie po to by stawiać warunek a dlatego, żeby nie wyszło, że wciąż mówię, że ja na 100 % a nagle się będę musiał wycofać bo akurat wypadnie to w inne dni i zepsuję wszystkim "imprezę" bo z 15 zrobi się 14 osób. Kolejna sprawa (wiem, że trudna do rozwiązania) to podanie konkretnego terminu, bo większość pewnie musi wiedzieć wcześniej by załatwić dzień wolny. Spodziewam się, że w lato urlopy wykorzystane a następne z góry zaplanowane i wykorzystane na święta. Wiem, jednak że to nie jest łatwe i nie da się od tak ogłosić : 19 listopada :) nic .. trzeba mieć nadzieję, że się zbierzemy i to wypali.

Opublikowano

Nie pisałem tego co Rafał sprawdził bo nie byłem upoważniony do tego.

To co najważniejsze poruszyłem, czyli wymagana minimalna ilość osób i to, że termin jest nieznany, a jak ktoś chciał się przyczepić to się przyczepił.

W trzy tygodnie chyba da się załatwić urlop.

Myślę, że lista chętnych się nie zmieni.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.