Skocz do zawartości

Budowa mojego 1 modelu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Środek pakietu ma się znajdować dokładnie między wręgą przed servem lotek na zdjęciu to on tylko tak położony.

Środek ciężkości z wyliczen wyszedł właśnie na środku pomiędy wręgą a servem lotek.

Opublikowano

Środek ciężkości z wyliczen wyszedł właśnie na środku pomiędy wręgą a servem lotek.

Więc musisz ustawić pakiet tak aby SC był w tym miejscu w gotowym do lotu modelu. To nie jest jednoznaczne z miejscem gdzie ma być pakiet.

Opublikowano

Zważyłem wszystko i muszę teraz rozbierać moją obudowę kadłuba z balsy 0,5 mm model ważył 150 g, o wiele za dużo niż zakładełem, pozostaje tylko okleić kadłub oracoverem powinien być dużo lżejszy ale jak to zrobić porządnie to całkiem inna sprawa !!! Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam dodaję zdjęcia z mojego pierwszego oklejania oracoverem, cięzko się okleja złożony model mam nauczkę na przyszłość ale jak na pierwszy raz i tak jestem bardzo zadowolony z efektu oceńcie sami. Pzdr.
post-15270-0-84792700-1416597911_thumb.jpg
post-15270-0-30189600-1416597933_thumb.jpg
post-15270-0-39484000-1416597955_thumb.jpg
post-15270-0-81448300-1416597970_thumb.jpg

Opublikowano

Strasznie wielki masz orczyk w sterze wysokości a wystarczyło wyciąć coś np ze starej karty kredytowej  odpowiednio małego

Kark za kabiną -brak podłużnic spowodował brzydkie zapadnięcie się folii .podejrzewam że w planach  miało być krycie fornirem balsowym a w zamian jest pancerne jak na taki model krycie skorupowe skrzydła

Mały wznios skrzydeł -oj!! gdybyś zastosował planowane pierwotnie przez Ciebie sterowanie TYLKO ogonem model byłby w 100% skazany na kraksę.

Śmigło 3łopatowe ładne ale pomyśl o najtańszych zwykłych 2 łopatowych plus propsaver (śmigło oczywiście o odpowiedniej średnicy i skoku dla tego napędu) jeśli model będzie w stanie latać czego ci życzę będziesz je często łamał......

Wymiaru modelu i wyboru maszyny jako pierwszy model nie skomentuje   :) 

Opublikowano

Robertus niestety 137g z zabudową serw :angry:

przy uruchomionym silniku i pełnym gazie model aż wyrywa z ręki ale ciekawe jak to bedzie w powietrzu pierwsze próby lotu zaplanowałem na 29 listopada spróbuję u siebie na lotnisku.

Opublikowano

dzieki Tomek wiem zly na początek itd. ale jestem z niego dumny jak na pierwszy raz to bardzo fajny wyszedł no i to Spitfire, czasy świetności polskiego lotnictwa myśliwskiego na obczyźnie. Sentyment z racji zawodu.

Opublikowano

To może odłóż go na półkę i polataj najpierw jakimś piankolotem? Bo niestety zgodnie z wszystkimi forumowymi danymi pierwszy lot potrwa poniżej 5 sekund ;-)

Opublikowano

postaram się go choć raz oblatać może bardzo go nie rozbiję i faktycznie pewnie postawię na razie u syna na półce, chce kupić jakiś piankolot tani do polatania ale wszystko co mi się podoba to dolnopłaty poza cesną rzecz jasna. Mam już kolejny gotowy plan na Huricane II rozpietość 1,7 m i strasznie jestem na niego napalony kurde żeby go zbudować.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.