robertus Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Ten pakiet to ma być tam, gdzie jest na zdjęciu? Tak Ci wychodzi z wyważenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Środek pakietu ma się znajdować dokładnie między wręgą przed servem lotek na zdjęciu to on tylko tak położony. Środek ciężkości z wyliczen wyszedł właśnie na środku pomiędy wręgą a servem lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Środek ciężkości z wyliczen wyszedł właśnie na środku pomiędy wręgą a servem lotek. Więc musisz ustawić pakiet tak aby SC był w tym miejscu w gotowym do lotu modelu. To nie jest jednoznaczne z miejscem gdzie ma być pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Ok rozumiem obojętnie jak aby był tam gdzie środek ciężkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Witajcie żyję mam się dobrze i model również, powoli oklejam kadłub mozolna praca bo wybrałem balsę 0,5 mm Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Nie za ciężko wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Zważyłem wszystko i muszę teraz rozbierać moją obudowę kadłuba z balsy 0,5 mm model ważył 150 g, o wiele za dużo niż zakładełem, pozostaje tylko okleić kadłub oracoverem powinien być dużo lżejszy ale jak to zrobić porządnie to całkiem inna sprawa !!! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ostry nóż do tapet, papier ścierny, może jakieś precyzyjne dłuto... i dużo czasu Powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Wszystko przygotowane pod folie dziś wieczorem spróbuję coś okleić zobaczymy co z tego wyjdzie. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Witam dodaję zdjęcia z mojego pierwszego oklejania oracoverem, cięzko się okleja złożony model mam nauczkę na przyszłość ale jak na pierwszy raz i tak jestem bardzo zadowolony z efektu oceńcie sami. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Strasznie wielki masz orczyk w sterze wysokości a wystarczyło wyciąć coś np ze starej karty kredytowej odpowiednio małego Kark za kabiną -brak podłużnic spowodował brzydkie zapadnięcie się folii .podejrzewam że w planach miało być krycie fornirem balsowym a w zamian jest pancerne jak na taki model krycie skorupowe skrzydła Mały wznios skrzydeł -oj!! gdybyś zastosował planowane pierwotnie przez Ciebie sterowanie TYLKO ogonem model byłby w 100% skazany na kraksę. Śmigło 3łopatowe ładne ale pomyśl o najtańszych zwykłych 2 łopatowych plus propsaver (śmigło oczywiście o odpowiedniej średnicy i skoku dla tego napędu) jeśli model będzie w stanie latać czego ci życzę będziesz je często łamał...... Wymiaru modelu i wyboru maszyny jako pierwszy model nie skomentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Waga, waga, waga!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Robertus niestety 137g z zabudową serw przy uruchomionym silniku i pełnym gazie model aż wyrywa z ręki ale ciekawe jak to bedzie w powietrzu pierwsze próby lotu zaplanowałem na 29 listopada spróbuję u siebie na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ja bym się nie odważył nim polecieć. To jest model dla doświadczonych pilotów. Ale trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 dzieki Tomek wiem zly na początek itd. ale jestem z niego dumny jak na pierwszy raz to bardzo fajny wyszedł no i to Spitfire, czasy świetności polskiego lotnictwa myśliwskiego na obczyźnie. Sentyment z racji zawodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 To może odłóż go na półkę i polataj najpierw jakimś piankolotem? Bo niestety zgodnie z wszystkimi forumowymi danymi pierwszy lot potrwa poniżej 5 sekund ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 postaram się go choć raz oblatać może bardzo go nie rozbiję i faktycznie pewnie postawię na razie u syna na półce, chce kupić jakiś piankolot tani do polatania ale wszystko co mi się podoba to dolnopłaty poza cesną rzecz jasna. Mam już kolejny gotowy plan na Huricane II rozpietość 1,7 m i strasznie jestem na niego napalony kurde żeby go zbudować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Kup FunCuba. Radochy co niemiara :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 zobaczymy na co finanse pozwolą, fajny ten józek 1100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 I pancerny :-) W sam raz na drugi model :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi