PilotM Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Super ja założyłem narty do Reaktora ale wiało w niedzielę i nic z tego Czekam z utensknieniem na wiosne i lato bo nuda że boli głowa. Kleje i składam - no i to mnie cieszy. Przyjedzcie do Kęt ( Nowej Wsi jak bedzie pogoda do naszgo lotniska dojedziemy ) Pozdrowienia dla zacnej ekipy.
Janek.T Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Cześć no tak jesteśmy Marek zasypani ja jeżdżę teraz na narty dla tego nic nie latam ,też nie mogę się doczekać wiosny , mój decatlon prawie gotowy . Jak tylko zniknie śnieg na stokach zaczynamy sezon lotniczy oczywiście oblot decatlona będzie u was , pozdrawiam
Łukasz.S Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 I STAŁO SIĘ... Sezon modelarski 2015 oficjalnie rozpoczęty Dzisiaj już żaden z nas nie wytrzymał... Za telefon i szybka akcja: ...jedziemy latać? żadnej odmownej odpowiedzi... bez zastanowienia szybkie pakowanie i na lotnisko godzina 11 rano i już wszyscy zameldowani Pogoda marzenie wiatr południowy piękny widok na Babią Górę. Pierwsze Soliusy wysłane na zwiad... Łukasz ty to czujesz? Pyta Dominik... Czuje... odpowiedziałem i się zaczęło... Żagiel na południowym zboczu z pierwszego lotu na silniku ponad 30 minut czystego latania lądowanie po godzinie Nie było problemu z lataniem u samej podstawy chmur. Póżniej wiatr przekręcił się na zachód... Kurcze strasznie dusiło, aż tu po chwili ruszyła się termika znad Kalwarii I znowu do podstaw chmur. Latanie po prostu cudowne i jak się nie zakochać Oblataliśmy mojego ,,BF-109,, i Jankowego ,,Tomasza,, od Pana Marka Rokowskiego. ,,Tomasz,, idealny model rekreacyjny można z czystym sumieniem polecić oczekującemu ,,BF-109,, to już model z pazurem... Choć lata poprawnie Potem jak zwykle Piperki ruszyły i tu znowu Dominik w swoim żywiole... Po lataniu trzeba się już było zbierać do domów na obiady bo człowiek jeść musi 1
Shock Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Świetnie ,nic tylko brać przykład . No to się zaczęło....
DODO7703 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Było super jestem bardzo zadowolony .
Łukasz.S Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 Krótki filmik z oblotu To-Masza z firmy ,,Na Polskim Niebie,, 1
Finidi Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Czy któryś z kolegów wybiera się jutro na to lotnisko?
Janek.T Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Tak jutro wybieramy się latać po obiedzie , zapraszamy , mój tel 500 578 701 Janek , Pozdrawiam
Łukasz.S Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Ja jutro jak się uda też przyjadę chociaż na chwilkę
Finidi Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Ok. Biorę ASK-21 i może uda się go oblatać. Już jedna próba była, ale wymieniłem serwa na mocniejsze i trzeba go ponownie trymować. Mam nadzieję, że będzie tam trochę równego terenu do lądowania.
DODO7703 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Można i tak jak chce się latać było super.
Janek.T Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Spoko jaką rozpiętość ma ten szybowiec ASK O tak Dominik dobry przykład dla chcącego nic trudnego
Łukasz.S Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Dominik bo ja tam widzę na jednym zdjęciu kamerę na statywie... Udowodniłeś że dla chcącego nic trudnego, skuter z ,,elektrownią,, dotarł na lotnisko Chłopie ale Ty dajesz czadu
Finidi Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Spoko jaką rozpiętość ma ten szybowiec ASK 2600mm, ale dość szybko zapierdziela, bo ciężki jest. https://www.youtube.com/watch?v=MAKp_PwuUIk&feature=youtu.be filmik z pierwszego lotu.
DODO7703 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Nie ma jak z kolegami dopiero jest jazda na całego.
DODO7703 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Dzisiaj dopisała ekipa byle tak dalej pogoda super dzękuję za przybycie szanownym gościom .
Janek.T Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Dzisiaj było wspaniale na naszym lotnisku , żeby była taka każda niedziela to było by super
Elkojote Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Bylem potwierdzam ! Koledzy naznosili sprzętu rożnej maści i nawet dali polatać Bardzo wesoła ekipa !! Jeszcze raz dzięki za zaproszenie .
Rekomendowane odpowiedzi