grafitxt Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam, postanowiłem zbudować model ale niestety księgowa (żona) patrzy mi na ręce i do wydania mam 200 (dwieście) PLN. Założenia są takie: rozpiętość 250cm, silnik 35-50cc, koszt oczywiście pustego modelu do 200 PLN. Wybór padł na ULGY STICK, jest to model który podobnie jak nasz rodzimy WICHEREK doczekał się wielu wersji silnikowych, rozmiarowych, jest ULGY na pływakach, nartach a co najważniejsze jest prosty w budowie i można stosować tańsze materiały. Wszystkie zakupy będę zapisywał a na koniec zrobię zestawienie i się okaże czy jest możliwe zbudowanie modelu za te pieniądze. Wszelkie rozwiązania dotyczące budowy i materiałów chętnie uwzględnię. Budowa rozpoczeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Folia wygląda na słabo naciągniętą czy mi się wydaje ? Ceny wysyłek też uwzględniasz ? PS. Młodo wyglądasz jak na 47 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Cel szczytny. Wyposażenie też będzie kontrolowane przez księgowość? Będę uważnie obserwował postępy! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 To nie jest folia ale kolorowa taśma pakowa i mimo tego że wygląda mało atrakcyjnie to swoje zadanie spełnia znakomicie, a najważniejsze że jest tania. Wposażenie mam i przekładam z modelu do modelu. Kupuję wszystko osobiście w sklepie w BB jak jestem przjazdem a sklejkę stosuję gospodarczą którą można kupić w sklepach z płytami meblowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zakupiony styropian pod wylewki - twardy i wycięte skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 200 zł? Spytaj się żony ile wydaje na fluidy, odżywki, tusze... Kolega kiedyś przepił jednego dnia 100 zł to żona w zemście kolejne 100 zł wydała w drogerii Będę śledził ponieważ jestem ciekaw czy za 200 zł można zrobić coś co pofrunie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 ZA 30 pln idzie zrobić latający model, np Toto 0,1,7 Mam podobną sytuacje z księgową także rozumiem "brata" No i kibicuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 A przepraszam - model ma być sterowany radiowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 A przepraszam - model ma być sterowany radiowo? Nie sądzisz chyba że będzie to model swobodnie latający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zapytałem badawczo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Założenia są takie: rozpiętość 250cm, silnik 35-50cc A przepraszam - model ma być sterowany radiowo? A jak inaczej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 A jak inaczej ?? Możeee... Mentalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 "Przekaz myśli" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 A mógłbyś przy okazji tematu i warunków postawionych w pierwszym poście zamieszczać przybliżony kosztorys? Ile sklejka, ile styro, ile taśma itp.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 To nie jest folia ale kolorowa taśma pakowa i mimo tego że wygląda mało atrakcyjnie to swoje zadanie spełnia znakomicie, a najważniejsze że jest tania. Taką taśmę też bardzo ładnie można naciągać żelazkiem. Temperaturę ustal doświadczalnie na jakimś próbniku. Opalarką nie naciągałem, ale też możesz sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A mógłbyś przy okazji tematu i warunków postawionych w pierwszym poście zamieszczać przybliżony kosztorys? Zestawienie kosztów będzie na końcu. Taką taśmę też bardzo ładnie można naciągać żelazkiem. Wiem, ale dziękuję za radę, taśma jest naklejona na papier pakowy i to na nim były zmarszczki, ale w realu nie jest tak źle jak na zdjęciu. Jakieś pomysły na ograniczenie kosztów? Budżet zaczyna się kurczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Wiem, ale dziękuję za radę, taśma jest naklejona na papier pakowy i to na nim były zmarszczki, Papier z kolei naciąga się po pokryciu lekko zwilżając go. Po wyschnięciu jest pięknie naciągnięty i wtedy można oklejać taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zamiast taśmy kup samoprzylepna folię w akcesoeiach poligraficznych. Zwykła suszarka Sie naciąga, nie tak mocno jak oracover ale daje radę. I jest lekka. 1x0.5m ok9-11zl w zależności od koloru Sprzedam komplet dźwigni SWB Hitec. WyTapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 MIałem proponować folię reklamową (Avery) wcześniej ale wstrzymałem się jak zobaczyłem jak wielkie są te skrzydła. Tutaj mamy ogomną cięciwę. 300-400g więcej będą ważyć więcej te skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Papier z kolei naciąga się po pokryciu lekko zwilżając go. Po wyschnięciu jest pięknie naciągnięty i wtedy można oklejać taśmą. Tak to też wiem ale niekiedy niechcący popełnimy jakś błąd i wtedy nie wychodzi tak jakby się chciało. Zamiast taśmy kup samoprzylepna folię w akcesoeiach poligraficznych. Zwykła suszarka Sie naciąga, nie tak mocno jak oracover ale daje radę. I jest lekka. 1x0.5m ok9-11zl w zależności od koloru Kiedyś zawodowo wyklejałem reklamy i modele też już oklejałem folią ORACAL, JAC i tańszą MACTAC, ale to jest projekt budżetowy i dlatego zastosowałem taśmę która kosztuje 4,30 za rolkę 50m, a jedna rolką okleiłem cały kadłub, statecznik i jeszcze trochę zostało. Skończyła mi się piana i muszę poprosić kolegę żeby mi jedną podarował. PS jednym z najtańszych dystrybutorów akcesoriów reklamowych jest LAMBDA, troszkę droższy jest chyba ALMA TREND, ja kupuję w zaprzyjaźnionej firmie JANIS ze Świętochłowic tutaj model oklejony folią JAC, i jakimiś resztkami ORACALA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi