idfx Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jak dla mnie wygląda elegancko. Śledzę Twoje przedsięwzięcie i nie mogę się doczekać końca Jak potrzebujesz coś do dokończenia projektu pisz śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Czesc,mam nadziej ze w tym tanim modelu znajdzie się wyczep do szybowców.Warto tez przypomnieć księgowej ze gwiazdka się zbliża:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jak dla mnie wygląda elegancko. Śledzę Twoje przedsięwzięcie i nie mogę się doczekać końca Jak potrzebujesz coś do dokończenia projektu pisz śmiało. Dziękuję za wsparcie, jak braknie kasy na dokończenie to sprzedam telewizor z chałupy. A tak na serio to powinno jeszcze na flachę wystarczyć. Czesc,mam nadziej ze w tym tanim modelu znajdzie się wyczep do szybowców.Warto tez przypomnieć księgowej ze gwiazdka się zbliża:)Pozdrawiam Adam, jak mi obiecasz że przyjadziesz to zrobię wyczep. Księgowej powiedziałem że pod choinką ma być silnik. Mam pytanie, czy warto zrobić klapy i jakie duże mają być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ja bym jednak zerwał to pokrycie. Papier typu Natron (brązowy, prążkowany) sprzedają teraz w placówkach PP jako pakowy. Okleić od nowa, spryskać, naciągnie się perfekcyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ja bym jednak zerwał to pokrycie. To nie wygląda źle, na zdjęciu jest odbicie z lampy wiszącej na modelem oraz z flesza aparatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 zrobiłem statecznik pionowy i dalej się zastanawiam czy zrobić klapy i jakie duże. Narazie wydałem 133 zł. i mam jeszcze 1,5 deski balsowej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Wszystko fajne tylko ten statecznik pionowy taki jakiś "kosmiczny" pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 tylko ten statecznik pionowy taki jakiś "kosmiczny" Taki ma być, nie robię dokładnie wg planu ale statecznik bardzo mi się podoba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Klapy Mirku powinno się zrobić,szczególnie do krótkiego pasa a ten model będzie się nosił przy tych powierzaniach.Dla oszczędności klapo lotki się tez sprawdza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Model po niecałych trzech tygodniach prawie na ukończeniu, nie mam folii na krzyże maltańskie i czekam na dwie skrzynki po owocach żeby zrobić półki na wyposażenie. Waga modelu to 4,95 kg, więc gotowy powinien ważyć ok 8 kg. Na zakup materiałów wydałem 157 zł. 60 gr. ale nie wiem jak rozliczyć materiały które miałem i wziąłem do budowy jak np. arkusz podkładów pod panele czy żywica, tkanina i rowing węglowy do zrobienia podwozia które może też służyć w innym modelu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 <FOTO> Coś pięknego Z czego są lotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Lotki i klapy są z listew balsowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Lotki i klapy są z listew balsowych. Jedynie oklejone taśmą czy laminowane? Jakiej grubości to deska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 10mm oklejone papierem pakowym a na to taśma, może się wydawać że to mało ale są sztywne, już takie miałem i spełniają swoje zadanie w 100% 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Mega stik! Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 10mm oklejone papierem pakowym a na to taśma, może się wydawać że to mało ale są sztywne, już takie miałem i spełniają swoje zadanie w 100% Wierze Papier na balsie robi cuda. Miałem jeszcze pytać czy zakończenia skrzydeł są jak w pierwowzorze...ale po drugim zdjęciu już wszystko jasne. Czekam na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam,jak na mistrza grafiki to z tymi krzyżami Ty nie powinieneś mieć problemu i można to farba fajna zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Bardzo ładnie wszystko wygląda mam tylko pytanie czy podwozie samoróbka węglowa wytrzyma rozpędzone 8kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zrobiłem już 3 podwozia z tym że do lżejszych modeli 2 do ponad 4 kg i jedno do 6,5 kg, oczywiście w każdym zastosowałem inne ilości węgla i szkła, naszczęscie wszystkie dają radę wiec myślę że i to też da radę w modelu 8 kg. Adam, z wycięciem problemu nie mam bo mam jeszcze ploter ale folie kupię dopiero jak będę w Świętochłowicach, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 No fajne to masz mnie niestety też zona już rozlicza i jak tylko słyszy że jade do bielska do modelarskiego to piana się jej zaczyna sączyć Mam nadzieje że zaprosisz na oblot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi