Shock Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zdecydowanie brakuje konia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Jak będzie już całość to i konik się znajdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Zaćmienie było, upały są - co tu robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Nie brudź rękawiczek. Jak już znajdziesz odpowiednią zaszpanujesz na ślubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Wolę Stefan już po ślubie i nie koniecznie zaszpanować bo chyba mam czym :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Rękawiczki po prostu podobały mi się. Ładne są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Rękawiczki oficerskie więc muszą się podobać . Jednak w porównaniu do innych akcesoriów - butów czy munduru nie są tak idealnie wykonane. Ale jest też wtopa - zamówiłem spodnie kilka numerów za duże. Zmieściłby się do nich i Flip i Flap - będą przerabiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Wolny czwartek - wolny od modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Jakiś taki nie fotogeniczny jestem - nie moja wina. Na tym koniku - Montana - nawet przychodzi Indianin robić sobie fotki. Ja za poważny to może ta fotka: No i sam widzisz Marku , że nie chce wyjść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Dzisiejsze małe co nieco ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 No nieźle się bawisz, nie powiem. Tylko nie zacznij strzelać ze strzałek z dmuchanej rurki bo będziesz musiał strzelać nago. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Jak pojawi się jakaś interesująca pani z dmuchawką to mogę przyłączyć się bez wahania . Dla mnie niesamowite w tej zabawie - o ile strzelectwo tak nazwiemy - wrażenia wzrokowe czyli to co zarejestruje kamera. Na filmie ani razu nie zobaczycie takiej ilości ognia, ale kamera wychwytuje to. Zawsze też zastanawiałem się czemu snop iskiej nie jest prosty tylko taki "jęzorowaty" jak na tej fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Może słuchawki p.hałasowe na uszy? Bo to baaardzo hałasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Myślę, że to ślad po pocisku...pewnie jakaś pochodna gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Stefan, przyjęło się, że wystrzał z czarnoprochowej jest głośniejszy niż z nitro. Nieprawda, jest odwrotnie. W takim pomieszczeniu wygłuszanym jak to na focie nie wytrzymałbym bez słuchawek gdyby ktoś obok mnie strzelał z nitro. Dźwięk niesłychanie świdruje uszy - Paweł pewnie potwierdzi. Oczywiście zawsze mam ze sobą i słuchawki i dodatkowe okulary ochronne ale do zdjęcia nie mogę ich zakładać . Też, Paweł , wydaje mi się, że to pochodna gwintu. Znaczy ten długi snop iskier pewnie "obraca" się tak jak wcześniej kula czy pocisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Jeśli chodzi o hałas to czarny proch spala się wolniej od nowoczesnych wynalazków, a co za tym idzie przyrost ciśnienia w jednostce czasu jest mniejszy, więc w efekcie jest ciszej ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Nie wiem jak u Was ale u mnie Św. Mikołaj przyszedł/przyjechał znaaaacznie szybciej i bogaciej . Niestety prezent chyba za kilka lat wziętych razem niestety ale tym na razie nie martwię się ...Wzór 1863 cal.54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Marek, jak wiesz pojęcie drogi( jako nie tani) (nie tani to nie , że Tatiany jest czyli Tani tylko, że niedrogi jest ) jest pojęciem względnym. Za cenę tego karabinka kiedyś kupowałem 4 karabiny(sztucery) typu Kentucky lub kilka pistoletów. Ten typ karabinka jest typem odtylcowym co oznacza, że "nabój" wkładam od tyłu do komory nabojowej, a nie jak w poprzednich od przodu lufy. Nabój to papierowa rurka, którą zwijam z arkusika papieru dosypuję odmierzoną ilość prochu - instrukcja podaje 60 - 80 gn (gn to grainy/greiny, a nie gramy) podsypkę np. z kaszki manny i wkładam pocisk ważący prawie 31g. Taki "nabój" poprawnie nazywa się patronem. Z tego typu broni strzela się też mosiężnymi patronami ale wtedy nazywa się to gilzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Dzisiejsze dymienie z Sharps carbine . Film jest przydługi i nie ma w nim rozbudowanej fabuły ani wątku miłosnego więc wkleję tylko pare fotek z końcowym happy and... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Kolejne - trzecie - strzelanko. co prawda nie same "9" ale jest coraz lepiej . niestety wydarzyła się też mała "ałka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi