dukeroger Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Mierzyles jakie ci pobiera naped prady? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Zagadka, co to jest : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Oblatałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Nie... :-( Nie mam czasu... Ale już tylko trzeba ustawić wychyly sterów i można iść latać.... Druga podpowiedź, Robertus Ty się nie bawisz ;-) bo wiesz co to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 latwizna; sterowane stery kierunkow, zong widze - nie beda sie tracac z sterolotkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Bardziej chodziło mi o to ze to kolejny miguś ;-) Nie będą się ocierac, sporo miejsca a do tego tak ustawie żeby nie. Jako że jest helikowcem to musze mieć ster kierunku nawet w samolocie, inaczej czuje się dziwnie... Wiec od razu postanowiłem zrobić go w migu. A tu cały : Dalsze info juz po oblocie.... Dodam tylko ze jest to model produkcji Sławka, ja go tylko dokonczylem i wyposazylem w elektronikę itp To ten z pierwszej strony tego wątku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 sterowanie kierunkiem mozna uzyskac z wektora ciagu, ciekawe jak to bedzie u ciebie dzialc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 A starciłem nadzieję że zobaczę go gotowego Podeślij mi na priv jego zdjęcie samotnie ustawionego -wprawdzie ja go nie dokończyłem ale fotka by mi się do kolekcji przydała . Jak na razie to jedyny egzemplaż w tym malowaniu i w "kańciatej" formie wykończenia -sklejałem go tylko dla przetarcia szlaku i jako swego rodzaju instrukcja -cieszę się że jednak poleci . Też się zastanawiam czy kierunki nie będą kolidowały ze sterami ,chyba że uzyskałeś różnicowe wychylenia ("do środka" więcej wychylenia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Sławku poleci minimum raz ;-) A mam wielką nadzieję że będzie często latać. Co do fotek to zrobię i podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Wylatalem kilka pakietow, mam srodek ciezkosci tak z 1cm przed brzechwa i jest dziwnie, model jest niestabiliny, przewala sie raz na jedno raz na drugie skrzydlo, ani beczki, ani petli poprawnie nie robi... mam poczucie jakby dalej tylne wywazenie bylo. Poza robertem na jakim srodku ciezkosci latacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Hej, ja jeszcze nie poleciałem, dziś chciałem bo wszystko gotowe i ustawione, ale niestety padało prawie cały dzień... Za to zastanawiam się nad środkiem ciężkości bo u mnie wychodzi jakiś 2 cm czy nawet 3 od początku statecznika pionowego.... Trochę boje się czy będzie sterowny... Co do steru kierunku to jednak haczy o poziome.. Musiałem niestety przyciąć.. Co do wagi to RTF z pakietem 1,3Ah wyszło 470g. Tu jeszcze test mocy napędu: Śmigło 6x4, silnik 2200kv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 3cm do tylu od poczatku statecznika? (czytaj poczatku wypustki ktora potem przechodzi w statecznik) to bedzie chyba bardzo tylne wywazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 W stronę dziobu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Miguś poleciał, już jest samolotem rc a nie leżącym na półce kawałkiem depronu... :-) Ale lot nie był długi bo.... Jak rano patrzyłem to nie wiało itp chociaż chmury się poruszały... Wkoncu mogłem pojechać to jak dojechałem na miejsce to były jakieś czarne chmury prawie jak burzowe... Coś wiało, ale tam u góry to chyba były większe porywy.... Bylem tak wkurzony ze przyjechałem a tu taka pogoda wiec na przekór zdrowemu rozsądkowi wystartowałem.... W górę poszedł ładnie, ale mocno sam się przechylal na boki jak lecialem bokiem do wiatru... Niezbyt przyjemnie się latało. Wnioskuję ze to go powiewy wiatru tak przechylaly a nie ze coś jest nie tak.... Robertus do Ciebie pytanie i innych też: czy Twój miguś tez jest czuły na wiatr, na takie podmuchy? Niestety poleciałem sobie daleko w jedna stronę, z tyłu była akurat czarna chmura i straciłem orientację bo miguś jest mocno ciemny... Zaczął spadać ale jakimś cudem go na tyle wyprostowalem ze płasko spadł.... Uff... Trochę ziemi, trzeba było wyczyścić, ale wszystko całe.... No i tu moje pytanie czy takie deproniaki o wadze pół kilo i dużej powierzchni nośnej są faktycznie tak podatne na wiatr? Czy też macie takie doświadczenie ze musi być flauta żeby latały jak o sznurku? Czy po prostu ja coś nie tak robię z nimi... (mam 2 w tym tego miga i F18 płaskiego.....) Foty, filmik będzie jak będę mieć kogoś kto mi nakręci.... Jeszcze pytanie czy przy wadze 470g RTF i ciągu 650g pójdzie pionowo? Zaczynam na poważnie zastanawiać się nad zakupem zewnętrznego mixera delta i podłączeniem zyroskopu heli który "mi leży" nieużywany- na osi "lotek".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 No i tu moje pytanie czy takie deproniaki o wadze pół kilo i dużej powierzchni nośnej są faktycznie tak podatne na wiatr? Czy też macie takie doświadczenie ze musi być flauta żeby latały jak o sznurku? Modele o dużej powierzchni zawsze będą bardziej wrażliwe na wiatr niż te o mniejszej powierzchni. Co do latania jak po sznurku to moje skrzydełko ważące 812g lata idealnie przy bezwietrznej pogodzie (i przy delikatnym wiaterku o stałej sile), przy jakichś podmuchach zaczyna trochę "tańcować". Jeszcze pytanie czy przy wadze 470g RTF i ciągu 650g pójdzie pionowo? Bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Myśle ze twoje doswiadczenie sugeruje tylne wywazenie, mialem podobne doswiadczenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jakim cudem tylne jak mam ze 3cm przed początkiem statecznika pionowego... Czyli bardzo na przód... Do tego problem był ze on się sam przechylał ale na boki, a nie góra - dol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Od podmuchów wiatru Ci sie przechylał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 nigdy nie mialem modeli ze skrzydlem pasmowym ale takie przewalanie sie na boki to z regoly byl objaw tylnego wywazenia, moj tez latal teraz ze wywazeniem podobnym do twojego i mialem podobne odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Lata ktoś na pakiecie 3S 2200mAh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi