Adamovsky Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Czasami latam kopterkiem, ale w trybie śmigłowcowym (fixed-pitch) - zero problemów. Trochę wg mnie bez sensu z tą aktualizacją dla MR, ponieważ wiele funkcji podstawowych (jak np. rewersy) w śmigłowcach/samolotach jest niedostępnych. Rozumiem, że nie dopuszczają oni możliwości niedostrojenia komputera modelu przed wyjazdem w pole... Przy okazji posta zapytam: czy pojawiły się jakieś sposoby na telemetrię odejmującą 0.2-0.3V z realnego naładowania pakietu? Gdzieś na forum zauważyłem tę kwestię, ale chciałbym się zorientować jak teraz to wygląda i jak to widzicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak w tym radiu ustawić dwa silniki na dwóch kanałach sterowane oczywiście jednym drążkiem gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Użyj LINEAR MIXES. Miksujesz kanał gazu z kanałem do którego jest podpięty drugi regulator. Włączasz mixer i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Mam problem z krzywą gazu mogę ustawić 3 czy 5 punktową krzywą ,ale nie mogę przesuwać paluchem wartości tych punktów. Czy może to robi się czymś innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Najpierw aktywujesz mix znakiem zakazu zatrzymywania a potem pokrętłem przesuwasz punkty krzywej. Najlepiej pazurkiem lub rysikiem. To nie smarfon???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Powoli łapię filozofię tej aparatury, najważniejszy jest znaczek aktywacji a pokrętło działa także pod paluchem Udało mi się znaleźć funkcje needle czy jakoś tak i na 8 kanale mam drugi silnik ze swoimi krzywymi. Na razie bardzo fajne radio , mam Frysky ,bardzo podoba mi się jak leży w rękach a jeszcze lepiej w pulpicie. Denerwóje mnie tylko ta niebieska dioda ,mogli dać zieloną znacznie milsza dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Panowie, mam pytanie odnośnie telemetrii innych firm, czy czujniki takie jak te: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7838__Airspeed_Expander_V3.html http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7837__Altitude_MicroSensor_standalone_or_e_logger_V4.h Działały by z tą aparaturą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Panowie, wiecie może jak prawidłowo skonfigurować mikser delty? Próbowałem sam za pomocą linear miksers, ale zawsze zatrzymuje się na tym, że wysokość pracuje na odwrót ( drąg do góry, wysokość do góry) a revers na samej wysokości nie działa. Poproszę o wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W airplane structure wybierasz tylko 2x Aileron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 A rewers na dragu wysokosci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Pod ikonką aileron function Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Koledzy, mam problem ze zbindowaniem odbiornika TGY-iA6 z tym radiem(TGY-i10). Pomimo ustawienia właściwego protokołu(AFHDS2A) oraz przejścia procedury bindowania baaardzo wiele razy, całość nadal nie chce się ze sobą dogadać. Oczywiście próbowałem też innych protokołów. Na zagranicznych forach wyczytałem, że przy niektórych wersjach firmware radia jest problem z połączeniem tych dwóch urządzeń. Niestety informacje jakie znalazłem były niespójne. Wadę odbiornika wykluczam ponieważ sprawdzałem dwa różne. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jeśli tak to czy macie pomysł jak to rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 witam. Pisałem o tym w tym wątku post #501. Jeżeli się nie binduje to niestety ta wersja oprogramowania nadajnika tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Czy możliwa jest zmiana oprogramowania? Czy chodzi tu o update? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Podaj dokładnie którą wersje masz firmware i hardware. Prawdopodobnie to rozwiąże Twój problem http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=33426116&postcount=1381 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Version 1.07-TGY 07-08-2015 Hardware 2.1 TX ID: 3000009558 Czy znane są Wam jakieś skutki uboczne wspominanego przez Robertus'a downgrade'u softu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaPitek Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Może to pomoże: How to Bind TGY-iA6 to TGY-i10 Radio With the Latest 1.07 FirmwareZ filmu wynika, że można to zbindować bez zmiany fimwaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 KaPitek, dzięki za link, widziałem to już wcześniej, próbowałem i u mnie nie przyniosło to żadnego efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Wykonałem downgrade zgodnie z zaleceniami z linku Robertus'a http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=33426116&postcount=1381 Problem został rozwiązany. Odbiornik iA6 binduje się z radiem bez problemu. Jedyny skutek uboczny jaki zauważyłem to problem z importem ustawień modelu z karty SD- zrobił się mały kocioł który należało wyprostować tzn część kanałów zaczęła działać odwrotni i trzeba było ustawić revers itp. Nic groźnego. Po 20 min zabawy radiem jestem w punkcie wyjścia jeśli chodzi o ustawienia, ale jestem do przodu o poprawnie zbindowany nowy odbiornik. Sukces. Dziękuję za konstruktywną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Może napiszę oczywistość, ale potwierdzam, że odbiornik IA4B binduje się bez problemu z IA10 http://www.banggood.com/Flysky-FS-iT4S-2_4GHz-RC-System-Boat-And-Car-Receiver-IA4B-p-1025849.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi