Bartek Piękoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__36421__Turnigy_D3548_6_790KV_Brushless_Outrunner_Motor_EU_Warehouse_.html?strSearch=turnigy%203548 A czy ten silnik panie Bartoszu nie bedzię za cięzki ? Bartek Nie będzie, zwłaszcza jeśli dasz pakiet 4S. Im większe napięcie podasz, tym większa efektywność napędu. Dałbym 4S. Jak chcesz lżejszy, to nie widzę przeszkód. Mój napęd (silnik102g) daje ok. 1500-1600g ciągu, przy RTF 1160 zawis jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dobra. Chyba nareszcie zdecydowałem zaufam panu Bartkowi http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18229__Turnigy_D3536_9_910KV_Brushless_Outrunner_Motor.html Mam nadzieje, że przy śmigle 12x6 będe mógł wykonywać zawis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Jeszcze raz mnie nazwiesz Panem, a Ci złośliwie podkupię ten silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dobrze... Bartku Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jaki masz pakiet do fun cuba i czy się spokojnie mieści ? To od razu zamówię razem z silnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dobrze... Bartku Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jaki masz pakiet do fun cuba i czy się spokojnie mieści ? To od razu zamówię razem z silnikiem Nano-tech 4S 3300 35-70C. Mieści się niespokojnie, tzn. w tylnej części o ile pamiętam musiałem ściąć 2-3mm tych przetłoczeń na burtach, ale to pikuś. Wszedłby też o ile kojarzę, Zippy Compact 3700 35C. Jest chyba 30 parę gram cięższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dziekuje Ale bedzie super samolocik !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 A czy do fun cuba można wsadzić wszystkie serwa takie same ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Można. Do mojego wsadziłem wszystkie TP MG-90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Można, tylko ich jakość (moc) powinna być co najmniej taka, jaka jest potrzebna do sterowania SK i kółkiem ogonowym. Czyli dobierasz pod kątem SK. Tylko to niepotrzebnie podnosi koszty. Te, co podał akte - jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Panie Bartku. Jak w tym silniku turnigy mam przesunąć wał, aby umożliwić mocowanie silnika za wręgą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Zdejmujesz zapinkę z wału, luzujesz 2 imbusy trzymające wał. Powinieneś móc bez wysiłku wysunąć z łożyska w denku (ta część z kablami) wał razem z wirującą częścią obudowy. Uważaj, bo musisz pokonać przyciąganie (silne!) magnesów. Trzymać musisz pewnie, bo jak puścisz, potrafi boleśnie przyciąć palce! Ja potem robiłem tak: z w grubej desce wywierciłem otwór żeby mieścił się wybijany wał. Stator ustawiłem na desce (wystający wał w otworze) i z czuciem biłem od góry młotkiem poprzez twardą deseczkę, nigdy bezpośrednio w wał! W tą stronę masz do wybicia z łożyska ok 2cm wału. Staraj się uderzać mocno, ale idealnie pionowo. Jak wyjdzie, obracasz wał na druga stronę (rowek na zapinkę ma być na górze!) i delikatnie wbijasz od góry starannie centrując - wał powinien sam szybko ustawić się w łożysku, nic na siłę. Wbijasz, aż wał niemal cały schowa się w obudowie łożyska. Pod koniec możesz założyć na wał zapinkę - kończysz wbijanie, jak zapinka oprze się o kołnierz obudowy łożyska (nie za mocno tym młotkiem, bo pokrzywisz zapinkę). Możesz też bez zapinki, wtedy jak wał wbijesz za głęboko, to sobie wybijesz z drugiej strony. Zapinkę założysz jak uznasz, że wał jest na miejscu. Nie pamiętam, czy ja czasem nie uprościłem sobie i zamiast przebijać całą długość wału bijąc od góry, aż zostanie tylko końcówka z zapinką, nie zrobiłem odwrotnie, tzn. nabijałem stator na wał od środka. Wtedy wbijasz kilkanaście mm i masz z głowy. Tylko musiałbyś się upewnić, że kołnierz trzymający zapinkę identyczną średnicę DOKRĘĆ IMBUSY. Uważaj na palce przy składaniu silnika - te magnesy są naprawdę mocne! Generalnie z przekładaniem wału w Turnigy nie ma problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Udało się jakoś. Dziękuję Teraz mogę kontynuować składanie fun cuba ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Skorzystałeś z opisu czy sam sobie poradziłeś? Czasem okazuje się, że idzie łatwiej, niż myśleliśmy. Ja przed pierwszym przekładaniem wału nie byłem wcale taki pewny, że pójdzie gładko Ale poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Czytam ten wątek od paru miesięcy i tak się napaliłem na FC że chyba go kupię, tym bardziej że w pełni wyposażonego mogę mieć za rozsądne pieniądze.Jeśli tak się stanie to będę prosił o rady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Fun cub jest świetny ! Z tym silnikiem poszło łatwiej niż myślałem wystarczyło odkręcić te dwie śrubki trzymające wał i przycisnąć ręka do podłogi i po sprawie silniczek pasuje idealnie ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ustaw duży skłon i trochę wykłonu. FC tego potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Co to skłon i wykłon ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Skłon jest jak się schylasz do przodu po drobne a wykłon jak na prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Google wyłączył wyszukiwarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Mój Fun Cub nareszcie OBLATANY ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi