KAZUYA Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jeśli o serwa w skrzydle to lotki mam z jednego kanału na kablu Y tak jak klapy na takim samym kablu i na jednym kanale ale w jednym serwie z klap zmieniłem dwa kabelki miejscami i jest git Może troche przekombinowałem bo skrzydła podpinam na dwa MPX-y ale sprawdza sie jak na razie doskonale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 U mnie obylo sie bez mixerow i dodatkowych urzadzen. Mam teraz tylko nadzieje ze wszystko bedzie dzialac. A przetestuje go na smiglach 10.5 potem 11.55 i 12.7 tego 12.7 jeszcze nie uzywalem a takie znalazlem w domu . Ciekawe jakie beda efekty. Jak oblatam podziele sie efektami i jaki czas lotu na danym smigle i pakieiecie 3800mhA 30c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Mam go już pod dachem ,jeszcze nie wolno dotykać ale już nie długo . Mam jeszcze silnik i śmigło wraz z ładnym mocowaniem . Teraz jeszcze serwa i regulator i będzie komplet . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 No to już wiemy, że ten NOTAM był prawdziwy notam by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 No, no.... ladny prezencik:) Wesołych Świat panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dzięki ,dzięki i oczywiście wzajemnie Zdrowych i Wesołych ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 No i kolejny Fun Cub szykuje sie do lotu. Wesolych swiat i udanych lotow. A jaki silnik wybrales? Ja zwazylem tego mojego po tych wszystkichy przejsciach i modyfikacjach i gotowy do lotu wazy okolo 1,3-1,4kg nie mam zadokladnej wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 W końcowym efekcie silnik taki. http://abc-rc.pl/p/118/2793/silnik-emax-gt2815-07-kv1100-400w--silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Przy najbliższej okazji trzeba będzie zrobić jakiś zlot Fun Cubów. Poważnie mówię. Co wy na to? No własnie się tez zastanawiam, bo FunCubowcy powinni trzymać się razem, nie? Może na wiosnę, jak błota obeschną? Tylko gdzie? Może zrobimy oddzielny temat, niech się chętni zgłoszą, znajdziemy środek geometryczny i coś wymyślimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 No własnie się tez zastanawiam, bo FunCubowcy powinni trzymać się razem, nie? Może na wiosnę, jak błota obeschną? Tylko gdzie? Może zrobimy oddzielny temat, niech się chętni zgłoszą, znajdziemy środek geometryczny i coś wymyślimy? Środek geometryczny zróbmy w Warszawie na Chudoby, a wykreślimy gdzie kto się ma przeprowadzić, żeby nie być pokrzywdzonym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Z tym lataniem na wiosnę na Chudoby, to bym taki pewny nie był. Nie wiadomo jak to się rozwinie. Robić nowy temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Z tym lataniem na wiosnę na Chudoby, to bym taki pewny nie był. Nie wiadomo jak to się rozwinie. Robić nowy temat? Rób . A co do Chudoby: będzie się wreszcie rozstrzygał zarząd nad tym terenem i jego przeznaczenie? O to chodzi, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/50645-pierwszy-wiosenny-zlot-funcub%C3%B3w-2015/ Jutro posprzątam w tym wątku, żeby gospodarzowi nie śmiecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 W końcowym efekcie silnik taki. http://abc-rc.pl/p/118/2793/silnik-emax-gt2815-07-kv1100-400w--silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html Mam dokładnie ten silnik w swoim FC z śmigłem 11x5.5 i jestem bardzo zadowolony. Do tego pakiet 3000mAh i wyważa się sam. Udanych lotów życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 No to super a ja do kompletu kupiłem takie samo śmigło wiec powinno być ok A jeszcze udało się kupić następnego FC używany w bardzo dobrym stanie brak tylko silnika . Wmówiłem bratu że koniecznie taki własnie potrzebuje , wiec nabytek u mnie w piwnicy siedzi z kolegami a brat dostał wielkiej motywacji do ćwiczeń wirtualnych A oto on ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Fun Cub posklejany , myślałem że będzie gorzej ale jestem bardzo zadowolony . Całość kleiłem UHU POR w paru miejscach Jokerem do styro . Musze jeszcze ustawić zakres pracy serw dla lotek sterów i klap . Chciałem jeszcze pomalować cylindry i tłumiki , bardzo ładnie to wygląda w modelach Kolegów . Próbował ktoś malować to markerem lub jakimś pisakiem ?? wydaje się że było by bardzo wygodnie ?? A tu zdjęcia kolejnego FUN CUBA z Gór Nie kleiłem wszystkich naklejek bo było mi za dużo (za bardzo na ciapane ) Moje skrzydełko na dole . Naklejki na kadłub też pociąłem i ograniczyłem . No i mordka też inaczej . Do oblotu najchętniej oddał bym w dobre ręce ale pewnie się skończy na tym że trza będzie samemu I to by było na tyle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol.M Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Atrapę silnika malowałem humbrolem i wyszło całkiem nieźle, ale nie wiem czy marker lub pisak się nada. Co do oblotu, to funcub lata sam, tylko mu nie przeszkadzać Wcześniej latałem tylko szybowcami i nie miałem żadnych problemów z oblataniem cuba więc na pewno sobie poradzisz. Wystarczy wyważyć tak jak podaje instrukcja i wszystkie stery ustawić na 0. Tak na prawdę jedyne co trzeba dostroić to skłon i wykłon silnika i leci jak po sznurku Jeszcze jedna sprawa. Lepiej załóż śmigło typu slow flayer np 11/4.7 apc. Takie śmigła bardziej nadają się do funcuba, a po za tym w środkowej części są dużo cieńsze od standardowych apc i w razie małego kreta śmigło pęka nie wyginając wału silnika. Sprawdzone wielokrotnie Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Karol.M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Pomysł ze śmigłem wydaje się bardzo dobry a jak mówisz że sprawdzony to tak własnie zrobię . Napisałeś o skłonie i wykłonie , we wstępnych ustawieniach z instrukcji wynika ze przewidzieli tylko skłon (dwa gorne robaki 3mm i dwa dolne 1,5 mm) . Zastosowałeś duży wykłon ? , moje samoloty te które posiadam bardzo lubią wykłon ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol.M Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 W zasadzie to nawet nie wiem ile jest tego wykłonu. Najpierw ustawiłem skłon, a potem prawe robaczki wykręciłem o jeden obrót, a lewe o jeden dokręciłem. Później to już na lotnisku korygowałem przy bezwietrznej pogodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ok dzięki będę kombinował . A powiedz mi jeszcze masz do klap do miksowany ster wysokości ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi