Tomek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dla wszystkich chętnych do pobrania formatki planów Łosia 1,5m czyli chyba z tego co pamiętam 1:12 Plany są tylko i wyłącznie do użytku osobistego , nie w celach zarobkowych. Jakiegokolwiek użycie ich w celach zarobkowych musi zostać ustalone z autorem czyli mną celem ustalenia opłaty. Kabinki i gondole są być może do kupienia w Artexie. Corel 15 użyty w projekcie jest moją własnością i jest oryginalny. http://host1gb.net.pl/download.php?file=1c8b495eaaca6906f802dcde35b8d8de Model lata wyśmienicie , po za złymi kątami silników , ale poprawienie tego każdemu zajmie 3 minuty. Druga porada to montaż otwieranego podwozia nie jako zespół serwo -podwozie , a gotowy moduł podwozia do nabycia na w HK. Trzeba o tym pamiętać przed złożeniem centropłata. Model latał w różnych wykonaniach od ultralekkiego pustego 1700g do ultramakietowego 3000g(ponad 3kg) i latał świetnie bardzo łatwy w pilotażu, przyjemny w budowie, ale nie polecam początkującym budowniczym i pilotom. Wszystkim budującym życzę udanej budowy pięknego modelu i tylu startów co lądowań gotowego modelu. plik w *.Ai: http://host1gb.net.pl/download.php?file=cfb795e87ca83a3294721cb2cfcbf41c Plik w starszym corelu 9: http://host1gb.net.pl/download.php?file=2ba1ebeaf01a5292122126f4f9c34d23 plik w dxf: http://pfmrc.eu/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=51638 plik w dwg: http://pfmrc.eu/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=51639 Gdyby ktoś miąłproblem nadal z odczytaniem pliku to dwa wyjścia. 1.) mail do mnie z konkretnym rozszerzeniem w zapytaniu -odeśle osobiście 2.) wizyta w dowolnej firmie reklamowej w swojej miejscowości z prośbą o konwersję na dwx,ai,jpg,pdf czy czego dusza zapragnie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Godne propagowania i szczytny cel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dla wszystkich chętnych do pobrania formatki planów Łosia 1,5m czyli chyba z tego co pamiętam 1:12 Plany są tylko i wyłącznie do użytku osobistego , nie w celach zarobkowych. Jakiegokolwiek użycie ich w celach zarobkowych musi zostać ustalone z autorem czyli mną celem ustalenia opłaty. Kabinki i gondole są być może do kupienia w Artexie. Corel 15 użyty w projekcie jest moją własnością i jest oryginalny. http://host1gb.net.pl/download.php?file=1c8b495eaaca6906f802dcde35b8d8de Model lata wyśmienicie , po za złymi kątami silników , ale poprawienie tego każdemu zajmie 3 minuty. Druga porada to montaż otwieranego podwozia nie jako zespół serwo -podwozie , a gotowy moduł podwozia do nabycia na w HK. Trzeba o tym pamiętać przed złożeniem centropłata. Model latał w różnych wykonaniach od ultralekkiego pustego 1700g do ultramakietowego 3000g(ponad 3kg) i latał świetnie bardzo łatwy w pilotażu, przyjemny w budowie, ale nie polecam początkującym budowniczym i pilotom. Wszystkim budującym życzę udanej budowy pięknego modelu i tylu startów co lądowań gotowego modelu. Tom, o co chodzi z tymi kątami? Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Sa na zero z tego co pamiętam a powinny być jak w trenerku w dół i jeden w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 U kogo wycinałeś Łosia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 wszystko ładnie pięknie. tylko dlaczego w formacie cdr??? może i dxf by się znalazł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie wiem co jest grane ale w CD X6 i CD X7 wyskakuje informacja "błąd odczytu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 CDRViewer też nie - szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 corel odczytuje wystarczy skonvertować próba convertu nieudana jakiś błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 w sąsiednim wątku macie plik .ai - nie ma z nim problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 U mnie to samo co u grafitxt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 plik jest w corelu 15 moze dlatego problemy, już wrzucam w wrsji 11. W dxf nie daje bo robi mi niewiem czemu kanciaste okrągłości ( nie ma lini gładkich zaokrągleń) Plik *.ai faktycznie wczytuje się bez problemu. Zaraz zedytuje główny post i dam linki do wersji *ai i corel 11 żeby nie szukać po forum. Jeśli komus nadal nie będzie czytać to piszcie w czym chcecie na maila do mnie , wyśle każdemu osobiście. Edit: wrzuciłem w 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udało się otworzyć plik dxf w SolidWorks 2014 to co miało być okrągłe jest okrągłe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 No i super. Sklejka lekka , wystarczy w zupełność topolowa balsowa czy jak się ta papierowa sklejka nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Mam problem. Po prze-konwertowaniu pliku do SW deseczka balsowa ma 25400mm długości... to nie problem wystarczy skalowanie. A mam pytanie bo mój drugi problem to zwielokrotnienie linii i co mam z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 nic, przecież i tak nie będziesz chyba sam tego ciął, więc jak wyślesz komuś do wycięcia to w Ai lub corelu Właśnie sprawdziłem, w Corelu są to pojedyncze linie więc wina albo konwersji albo solida, ale z solidem miałem tak mało odczynienia , że nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 niestety w Colelu nie moge zaimportować wersja próbna no cóz obejde sie smakiem no chyba ze ktoś da w dxf lub dwg formacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Pozwolę sobie umieścić tutaj plany w formacie dxfi dwg które wysłał mi Pan Tomek los pod laser2014dxf.dxf los pod laser2014dwg.dwg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 No to jeszcze niech ktoś wrzuci w PDF-ie i będzie komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Michał tez masz w takich kolorkach hehehehe Tomek Dziękuje za publikacje tych planów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi