Józef F4B Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Raduga 10 którą dostałem z modelarni przy Aeroklubie Bielsko-Bialskim gdy budowałem SU 26M na uwięzi miała gażnik w którym dało się wyregulować wolne obroty moim zdaniem bardzo dobrze tak by model stał i nie toczył sie a po wylądowaniu zatrzymał się .Silnik i model poległ na zawodach F4B .Gażnik zachował się do tej pory . Raduga na zdjęciach jest trochę młodsza ma numer 3.86.1131 i był w niej już ten nowy gażnik . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 3 godziny temu, young napisał: W takim razie idę na strych i poszukać tego mds-a . Rurę chyba też mialem !!! Może jak znajdę (?)to będzie chętny na kupno ...ale.czy to był mds nie pamiętam:))) Jestem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Dam znać... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarun Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Paweł Praus napisał: Jestem ? Jak się domyślam tego poszukujesz Fifka made in cccp od mds 10ccm ale nie stety nie do podziału mam dwa motorki i dwie fifki więc musisz się smakiem obejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 9 godzin temu, yarun napisał: więc musisz się smakiem obejść Pojdz w zamiane. Pawel ma fajne fanty ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Byłem na strychu, o mało głowy nie odbiłem ale jest : Dążę go dużym sentymentem, ale może ktoś coś to na priva. Tylko gdzieś gaźnik się zawieruszył, a to kilka miesiecy pobytu na strychu ... Przy okazji wizytacji strychu znalazłem pona 10 silników cha cha to były czasy!?!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Godzinę temu, young napisał: Byłem na strychu, o mało głowy nie odbiłem ale jest : Dążę go dużym sentymentem, ale może ktoś coś to na priva. Tylko gdzieś gaźnik się zawieruszył, a to kilka miesiecy pobytu na strychu ... Przy okazji wizytacji strychu znalazłem pona 10 silników cha cha to były czasy!?!! Superrr a u mnie dziś na warsztacie taki wynalazek? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 30 minut temu, Paweł Praus napisał: a u mnie dziś MVVS ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 ja swojego nie rozkręcałem, nie wiem co z uszczelką? Czy jest i czy jeśli jest to da się odzyskać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 9 godzin temu, d9Jacek napisał: MVVS ? Tak 5 godzin temu, witold_pi napisał: ja swojego nie rozkręcałem, nie wiem co z uszczelką? Czy jest i czy jeśli jest to da się odzyskać? Tam nie ma żadnej uszczelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 ok dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 W dniu 21.01.2023 o 00:17, yarun napisał: Jak się domyślam tego poszukujesz Fifka made in cccp od mds 10ccm ale nie stety nie do podziału mam dwa motorki i dwie fifki więc musisz się smakiem obejść Dzięki Mariuszowi - Young, mam już rurę i ja? sprzedał mi za bardzo niską cenę razem z silniczkiem? jeszcze raz dzięki? Kamilku, a Ty uważaj żebys sam nie obszedł się smakiem w innym temacie??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 W dniu 19.01.2023 o 23:08, Paweł Prauss napisał: Ja mam z grudnia 88 o 500 numerów młodszą Niestety pudełko nie przetrwało próby czasu, też szukam wydechu jakby ktoś miał Ogólnie muszę obfotografować moją skromną "kolekcję" gruzów, ale przy Waszych zbiorach to aż wstyd ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 49 minut temu, qpa napisał: Ja mam z grudnia 88 o 500 numerów młodszą Niestety pudełko nie przetrwało próby czasu, też szukam wydechu jakby ktoś miał Ogólnie muszę obfotografować moją skromną "kolekcję" gruzów, ale przy Waszych zbiorach to aż wstyd ... Od czegoś trzeba przecież zacząć ??? Choć gdybym teraz zaczynał to z pewnością nie miałbym tego co mam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 "Manie" nawet jednego silnika, czyni Cie juz kolekcjonerem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Jarku , jeden silnik to pomylka w zakupie ! ...drugi to ciekawosc ...dopiero 11 -sty to poczatek zbieractwa ... przy 1200 zaczynasz sie zastanawiac po co to robisz ! ... ..chyba taka jest prawidlowa kolejnosc , albo ? 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 13 godzin temu, Janeczek napisał: Jarku , jeden silnik to pomylka w zakupie ! ...drugi to ciekawosc ...dopiero 11 -sty to poczatek zbieractwa ... przy 1200 zaczynasz sie zastanawiac po co to robisz ! ... ..chyba taka jest prawidlowa kolejnosc , albo ? Ja już przy pięćsetnym wiedziałem, że jest to nieuleczalna choroba (przy okazji bardzo zaraźliwa i niesłychanie kosztowna) ? Ale za to jaka przyjemna ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Tak Pawle ,wszystko sie zgadza - byle by nie bylo tak jak z etykietami zapalczanymi czy znaczkami ! ...( mysle ze zlom kolorowy zawsze gdzies tam nam przyjma ...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Moje wczorajsze boje o lepsze jutro ? Oryginały z lewej a moja robota z prawej? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 39 minut temu, Paweł Prauss napisał: Moje wczorajsze boje o lepsze jutro ? Oryginały z lewej a moja robota z prawej? PKP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi