Irek M Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Właśnie zabrałem się za olejowanie kolby. znaczy pierwsze próby na odpadkach tego samego drewna - buk. zobaczymy co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 A z jakiego drewna ta rękojeść? Ja swoją z merbau olejowałem tekowym. To ja mam kolejną zagadkę.Jaką techniką to wykonałem? P.S. Tak, krawędzie są jeszcze do wygładzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Blacha miedziana klepana na ołowianym klocku albo coś w ten desen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Dokładnie to Jatoba była bo jak wszyscy wiemy prawdziwy mahoń jest pod ochroną i nie da się go legalnie kupić. Hydroformowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Michał, trafiłeś. Konkretnie to jest repusowanie i cyzelowanie puncami na gumowej płycie jako podkład. Przygotowuję się do zrobienia smoły repuserskiej - będzie o niebo lepiej niż na gumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Całkiem ładne, zrób to teraz ze srebra to będzie sprzedajne albo jakiejś damie podarujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Dla damy to jest przeznaczone. Mam trochę blachy srebrzonej - czeka aż nabiorę więcej wprawy. A potem mam nadzieję, przyjdzie czas na srebro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Uderzeniami młotka uruchomisz bicie serca kobiety. Każdy sposób jest dobry byle do celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Mozna to posrebrzyc przez pocieranie - tylko nie wiem jak z trwaloscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tylko w głowę nie bij bo wtedy unieruchomisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Serce uruchomiłem już jakiś czas temu. A prezentem była wręcz zachwycona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 http://joemonster.org/art/27709 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Pokaż koleżankom w biurze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 To i ja się rzemiosłem pochwalę, po pół roku dłubania w żelazie. Właśnie skończyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Piękna katana,ostra czy taka tępawa na ścianę/stojak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 No no ale wystrugane ! Z jakiego metalu ? może z tamahagane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Wykonana zgodnie ze sztuką (kuta) ? Pokaż zdjęcie głowni z bliska, bo na razie to nic nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi