RenoFlo Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Najtaniej byłoby wymienić przełączniki. Może jest gdzieś temat w internecie o wymianie na jakieś inne... no i dotykamy kwestii jakości komponentów. trochę szukałem przed zakupami i co? i jeden przełącznik MTS za 1,20 PLN wytrzymuje 10000 cykli (jak dobrze pójdzie) a opór złacza to 0,5 oma i rośnie z każdym pstryknięciem a inny kosztuje 9,99 Euro, wytrzyma 40000 cykli a opór do końca ma 0,03 oma. na pulpicie 6 przełączników i mamy albo 7,20 złotego albo niemal 60 Euro - wybór należy do Ciebie Nie macie się co kłócić bo zostaje Wam TYLKO MULTIPLEX !!!!! :-) oczywiście ja latam na MULTIPLEX-IE Royal Pro ! o to, to ! gdyby jeszcze serię Profi kontynuowali / robili w przystępnych dla EastEurope cenach.... się rozmarzyłem no dobra, klasyk graupnera (MC22Hott) lub futaby (FX22) też może być - jakość bez porównania
mavo Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Halo Sławku, może spotkamy się kiedyś na wspólnych lotach w Ostrowcu ? Chętnie obejrzymy Twoje modele, wymiana poglądów i doświadczeń z lotów jest zawsze bardzo inspirująca. Latamy bardzo często na Romanowie ale możemy się spotkać tam gdzie Ty latasz. Masz jakąś fajną miejscówkę ? Wszyscy latamy na Graupnerach typu MX i moglibyśmy skonfrontować je z Futabą której Ty używasz. Pozdrawiam serdecznie, Marek.
przytek Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Wszyscy latamy na Graupnerach typu MX i moglibyśmy skonfrontować je z Futabą której Ty używasz. Pozdrawiam serdecznie, Marek. Hej Marku Nikt tutaj nie napisal na tym forum o jakichkolwiek wadach Graupnera MX ani o potrzebie konfrontacji tych marek... MZ to inny produkt oraz innej jakosci niz MX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MX jest jak najbardziej dobrym wartym swej ceny nadajnikiem wiec o co chodzi?????
toofast Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 A ja troche bardziej merytorycznie i na temat - wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet A co do przelacznikow - to ta ilosc cylki tyczy sie przelaczania pod maksymalnym obciazeniem okreslonym przez producenta - a tu - przelaczniki sygnalowe co i ulamka tego obciazenia nie ma wiec moim zdaniem ten magiczny wzrost rezystancji jest znikomy a i tak wplyw to ma taki jak zachmurzenie w chinach do aktualnej pogody w Warszawie Fajnie sie rzuca frazesami Zastanawiam sie kogo obrazic - musze kogos obrazic zeby nie robic offtopa
toofast Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Z mechanika sie zgadza - ale moja wypowiedz to tylko odpowiedz - na post dotyczacy jakosci -> wzrostu rezystancji. Dla mnie jesli wymienial bym co sezon przez 10 lat a i tak byli by duzo taniej - znaczy ze sie oplaca byle by sie przez ten czas nie rozsypalb Przepraszam za offtop, nastepnym razem kogos obraze
bart07 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Posprzątałem. Jak ktoś będzie chciał dostęp do usuniętych postów, to proszę PW. Zmieniam tytuł wątku.
bart07 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 W urządzeniach elektronicznych (bardzo różnych) które umarły mi w ostatnich latach - tak z 3-4 lat, 80% awarii dotyczył uszkodzenia stycznika/przełącznika czy innego klawisza. Z reguły części, która w detalu kosztuje poniżej 20gr. 10% awarii dotyczyło uszkodzenia części za 5zł w podzespole za 2k zł, o charakterystyce niewystępującej w handlu (produkcja tylko dla jednego odbiorcy) Pozostałe 10% to awarie kondensatorów na zasilaniu - z czasów produkcji kondensatorów na kradzionej linii technologicznej (lub podobnie). Te rzeczy wqr.ą na maksa.
Gość Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Skoro moderator pousuwał tylko część moich przekazów do Kamila w tym te których jeszcze nie przeczytał ja wywaliłem resztę swoich postów. Przed moderacją proponuję przemyśleć swoje działania.
toofast Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 W obecnych czasach wszedobylskich przetworniczek - kondensatory i tak padaja jak muchy i to w markowych sprzetach
bubu2 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Nie wiem, po kiego grzyba to czyszczenie. A i temat wątku był inny. Teraz jest wątek bardziej na elektrodę i wogóle nie dotyczy jakości przełączników. Zrobiłeś tytuł bez sensu..
dariuszj Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Wydaje mi się, że na tym forum moderatorzy bardzo się nudzą. Na innych forach zwykle dopóki dyskusja nie schodzi poniżej pewnego poziomu przyzwoitości, nie robi się chamska i nikt nikogo nie obraża to nikt nie interweniuje. A to, że czasem nieco wybiega poza główny temat to nikomu to jakoś nie przeszkadza.
Gość Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Bartek, dlaczego kasujesz moje posty. Zadałem pytanie i czekam na odpowiedź. Zmieniłeś nazwę tematu na nic nie mówiącą a przecież kolega w pierwszym poście napisał że dotyczy konkretnie Graupnera. Potem usunąłeś 2 strony wg, Ciebie nic nie wnoszących postów, niestety tylko Ty tak uważasz. A teraz kasujesz niewygodne posty. Zamiast moderować temat trzeba go było przenieść do hyde parku.
bart07 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Odpowiedź dałem wcześniej tutaj: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/52174-prze%C5%82%C4%85czniki-jako%C5%9B%C4%87/page-3&do=findComment&comment=552734 Uznałem, że pojechaliście wzajemnie po bandzie. Piszę do Ciebie PW w tej sprawie, ale wolisz robić OT. Każdy ma swój sposób moderowania, ja wybrałem taki. Usunięte posty nie zasługują na HP. Zresztą chwilę później wyedytowałeś swoje posty do (..)
Gość Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Rozwaliłeś mi połowę odpowiedzi do tego człowieka więc to co zostało pousuwałem sam.Wymienialiśmy rzeczowe poglądy. A czym jest ten HP że temat nie zasługiwał na przeniesienie. Moderowanie to nie kwestia wyboru jego sposobu tylko odpowiedniego zadziałania w zależności od sytuacji. Chcesz to kasuj moje posty bo będzie to oznaczało że je przeczytałeś, tamtemu nie dałeś szansy przeczytania moich postów, mogłeś mu wysłać chociaż kopie w HTML-u. aaaa i jeszcze jedno. Powiedz mi jak się dodaje użytkowników do ignorowanych bo czterech trafi tam odrazu, byli tam na starym silniku forum i chcę żeby tu też się tak stało.
mavo Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Hej Marku Nikt tutaj nie napisal na tym forum o jakichkolwiek wadach Graupnera MX ani o potrzebie konfrontacji tych marek... MZ to inny produkt oraz innej jakosci niz MX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MX jest jak najbardziej dobrym wartym swej ceny nadajnikiem wiec o co chodzi????? Po prostu chętnie obejrzałbym Futabę w akcji, nie rozumiem o co Ci chodzi z tym nadużywaniem wykrzykników. W naszej modelarskiej wspólnocie bardzo cenię sobie wymianę poglądów i doświadczeń na temat sprzętu i modeli. Dlatego chciałem zaprosić Kolegę Sławekmod na nasze wspólne latanie, po prostu. Oglądałem nowe nadajniki MZ Graupnera i niestety przyznaję że nie robią tak dobrego wrażenia jak MX który notabene eksploatuję bezawaryjnie już czwarty rok.
stan_m Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 W celu ustalenia czołówki aparatur RC na świecie oraz na tym forum pod względem mechaniki, osprzętu , mikroelektroniki, softu, serwisu etc. proponuję prześledzić zestawienia systemów RC używanych na mistrzostwach świata MODELI MAKIET SAMOLOTÓW RC z następujących powodów: 1) makieta samolotu RC wymagająca kilku tysięcy godzin pracy nie uznaje kompromisu ani cenowego ani jakościowego. 2) zawodnicy startujący w kategorii makiet samolotów RC mają nie tylko aktualną wiedzę na temat jakości systemów sterowania ale też dysponują wieloletnim doświadczeniem na temat poziomu i progresu jakości tych systemów co wyraża się zaufaniem do SPRAWDZONYCH urządzeń pozwalających na bezpieczny pilotaż drogocennych modeli samolotów. Powyższe bardzo szybko pozwoli ustalić czołówkę urządzeń RC, pod każdym względem a kwestia jakości przełączników czy elementów dyskretnych zostanie rozwiązana kompleksowo. Dziwię się, że o tym nie wiecie...
Rekomendowane odpowiedzi