Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Skuszony ceną, filmami i tak po prostu kupiłem sobie RunCam'a HD. Szukałem czegoś tańszego do quada. Brelok 808#16 mnie nie satysfakcjonował, używanych Mobiusów praktycznie w Polsce nie ma a reszta kamer to klocki pokroju SJ4000 tzn. klocki może nie ale do małego quada 280 raczej zbyt duże.Kamera a'la Mobius ale około 100 zł tańsza od Wide Angle a również 120 stopni. Z przesyłką rejestrowaną wyszła mnie 210 zł czyli bardzo korzystnie.

Jak tylko przyjdzie to dam znać i zrobię testy ;) Ktoś miał już styczność z nią?

http://shop.runcam.com/runcam-hd/

Opublikowano

Jak widać z nagrania w porównaniu z Mobiusem d...py nie urywa, ale jeśli 100 zł tańsza to jakościowo rewelacja. Daj znać co i jak i jakieś sample nagrań jak już dotrze. Swoją drogą 808#16 V3 nie odbiega od Mobiusa, ale nie wypowiadam się na temat awaryjności bo na V2 bardzo się zawiodłem a V3 dopiero testuję  ..

Opublikowano

Niektórzy mówią, że wolą RunCama (szczątkowe opinie) po pierwszych paru testach jakie wykonali. Dlatego się skusiłem. Kolorki jakby takie żywsze ma w porównaniu do Mobiusa - zobaczymy co można ustawić w programie, chyba dostanę płytkę do niej z softem. Chciałem mieć 1920 rozdzielczość, z tych lepszych to przerobiłem breloki 808#16 i 808#16 v2, żaden mnie nie zachwycił. No i 720p a różnicy w cenie niecałe 50 zł (brelok v3 na BG kosztuje 163 zł). Zresztą do keychainów nigdy przekonany nie byłem, wszystkie możliwe rozbierałem i oglądałem a v2 poszedł z dymem gdy testowaliśmy go na monitorku FPV. Dla mnie RunCam to idealna alternatywa, cena akuratna a kto wie, jakość może być praktycznie taka sama jak w Mobiusie. Zależy na co kto patrzy.

Opublikowano

"Kolorki jakby takie żywsze ma w porównaniu do Mobiusa" 

Może i tak, Mobius ma bardziej zimne barwy, ale z filmu, który podesłałeś ostrość i rozdzielczość oddalonych obiektów (trawa, krzaki itp.) jednak przemawia na Mobiusa. Są to jednak znikome różnice i jeśli taka różnica ceny to też bym się nie zastanawiał. Wracając do 808#16 ... dwie mi padły (V2) w ten sam sposób. Zaczęły się wyłączać od byle wstrząsu, nawet od wibracji od silnika. Obecnie V3 się sprawuje, ale mam do niej bardzo ograniczone zaufanie.

Opublikowano

Gimbalik trzymający w osi pitch już zrobiłem, quada w przód-tył najbardziej pochylam więc stabilizacja kamery w tej osi mi wystarczy. Na serwie 5 gram, zobaczymy jak się sprawdzi to budżetowe rozwiązanie. Teraz czekać, liczę, że tak 12 dni .... dopłaciłem 2,99 dolarów do przesyłki na pewno rejestrowanej, darmowa była mi niewiadoma i nie chciałem ryzykować, na pakiet nierejestrowany z BG czekam już 26 dzień (a reszta paczek doszła po 12-14 dniach). Ciekaw jestem możliwości programu do ustawiania oraz jakości zdjęć. W ogóle to zamówiłem spontanicznie niewiele o niej czytając, zdałem się na instynkt. Jeśli jakość będzie zbliżona do Mobiusa to będę bardzo zadowolony.

Tutaj program do jej obsługi : http://www.runcam.com/download.html

Wygląda całkiem całkiem ok.

Ciekawe kiedy pojawi się na allegro, może zapoczątkowałem nowy szał B)

Opublikowano

Ja mam 808  16 V2 od samego początku i wszystko działa jak należy. Fakt, że gdy kupiłem Mobiusa 808 mniej była używana ale znowu nie aż tak mniej. Często używam dwóch od razu - Mobius z przodu, 808 na spływie.

Opublikowano

Irku a testowałeś 808 w modelu spalinowym? Ciekaw jestem jak sobie radzi z drganiami. Moje doświadczenie z kamerkami jest prawie zerowe. Miałem FlyCam one 2 ale na spalinowym była porażka. A, że tak powiem pofilmowało by się trochę :)

Opublikowano

Wysłali ;) i numer trackingowy jest czyli polecam dopłacić 2,99 dolarów do przesyłki rejestrowanej.

Wgl. mam pytanie tak przy okazji, kupiłem na BG pakiet za 6 dych i dopłaciłem do rejestrowanej (też grosze, 6 zł) ale sprawa nie tyczy się opłat a tego, że tracking mam ze ... Szwecji? Zamówiłem z "CN warehouse".

http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RE986008555SE

Opublikowano

Pakiet ma Sweden a kamera dostała ... Netherlands :huh: Czyli co, nie ma szans, że to leci w ramach jakiegoś "EU warehouse" i będzie w ciągu tygodnia tylko tak tracking mydli oczy a poleci i tak z Chin?

Opublikowano

Ja jedno miałem podobny zestaw i jedno dostałem podobnie jak i Roberta ~12dni a drugie + 5

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Kamera od wczoraj wieczór jest w Warszawie, byle szybko puścili ją dalej.Tylko dlaczego paczki zamówione niby z Chin ... a przynajmniej pakiet bo z BG ... lecą z Holandii i Szwecji? W BG raczej na pewno miałem zaznaczony magazyn chiński w koszyku. Kapkę mnie to dziwi, ktoś wie dlaczego taka technika wysyłki zapanowała? Pakiet od paru ładnych dni ... a nie wiem czy już nie z tydzień ... stoi w trackingu z niezmienną informacją. http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RE986008555SE

Opublikowano

Dziękuję za informację, trochę mnie zgubił ten tracking bo jeszcze takiego nie miałem.. To będzie inbox najprawdopodobniej w formie filmu, recenzja, zdjęcia, opinia ... więc sobie założyłem temat, żadne lenistwo, poprzedni doskonale widziałem. Tamten temat nie wiążę się z bezpośrednim użytkowaniem tej kamery więc tak w sumie to powinien być w ciekawe oferty bądź filmy modelarskie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.