bubu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Właśnie... nie ma to jak ojciec i syn razem w powietrzu... Muszę swojego staruszka na forum wcisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jak dlamnie to 5 sekund jak na pierwszy samodzileny los to i tak super. Moje pierwszw kilka razy to katastrofa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Też się zastanawiam jak w 5 sekund można sprawdzić reakcje na stery ,ale kto wie, może za wolno wszystko robie Ps. z mojego doświadczenia wiem ze model z małym wzniosem i bez lotek jest niestabilny i zakręt to masakra mimo to ze juz latam od wielu lat ( w zeszłym sezonie zrobiłem model bez lotek i juz więcej razy tego błędu nie zrobię ) Jak nie masz lotek to wznios koło 8 - 10 stopni ! może nie wygląda to ładnie ale wtedy da sie latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 8-10 stopni odpada zrobie 4-5 stopni. No i ile stopni mam zrobić skłon silnika w prawo (patrząc od tyłu) i ile w dół ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 8-10 stopni odpada zrobie 4-5 stopni.No i ile stopni mam zrobić skłon silnika w prawo (patrząc od tyłu) i ile w dół ? chop sobie, baba sobie to po co ty się kogo kolweiek pytasz jak i tak robisz poswojemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Krychol to cytat z aukcji na której kupiłeś plany: Górnopłat z dużym wzniosem, doskonałe właściwości lotne, niewielkie rozmiary to tylko kilka zalet tego modelu. Doskonała "zabawka" na niedzielne wypady. Jestem doświadczonym modelarzem i zapewniam, że zrobiony z tych planów model będzie się doskonale spisywał. Człowiek pisze, że jest doświadczonym modelarzem i że model ma duży wznios. Ty na planach tego wzniosu nie znalazłeś? O co tu chodzi :evil: PS Pomijam, że zdjęcia z aukcji na Allegro i Świstaku jakieś takie starodawne, a wznios jak... u swobodnie latających, duży znaczy się :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 A nie mówiłem, że to jakiś beton?! Może jednak przydałyby sie jakieś ograniczenia w logowaniu nowych osób? Co wejdę na to forum czy PWM to czytam jego bzdury. Pytałeś o skłon silnika i chyba nikt Ci nie odpowiedział; zastosuj a - 2 stopnie, b - 4 stopnie, c - 15 stopni, d - nieskończoność. I tak zrobisz po swojemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Wyluzuj Irku . Chłopak jest uparty i tyle.Zrobi 3-4 krety to zapyta ponownie ale już pokorniej , po 10 krecie albo rzuci to w cholere ,albo już 3 razy pomysli zanim 1 zrobi. Zresztą mi się i teraz takie cuda przytrafiają więc o czym mowa. Myślę że przydało by się wsparcie bezpośrednie . W realu zawsze to co innego. Najwyżej zamęczy chłopak kogoś jak ja Huberta :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 No cóż może to ten wiek ? jak sie ma 15 lat to sie wydaje człowiekowi ,że jest najmądrzejszy i nikt inny nie może mieć racji bo albo jest młodszy i jest gówniarzem albo jest starszy, a co taki staruch może tam wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 OK dowaliliście mi. Tak się przyglądałem na tym zdjęciu z aukcji i nawet z tym wzniosem całkiem całkiem wygląda ale wątkie w to że to jest 8-10 stopni. A te 4-5stopni to ja sam nie wymyśliłem tylko bubu mi tak na GG zaproponował.Tak jak na tym zdjęciu moge zrobić ale ja jeszcze dodam zastrzały. OK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Cicho bo do czegoś się w planach dokopałem. czy to nie to ? Tam pisze 6 stopni a nie 10 jak ktoś mi zaproponował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Niespodzianka. Zgadza się, to jest to. I nie mam zamiaru być cicho. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ok to jest to. No może z tymi 10 stopniami przesadziłem ale 8 to na pewno by nie zaszkodziło ,ale jak w planie jest 6 to zrób 6 proste ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Jutro (w poniedziałek) jade do sklepu po materiały czyli balsa 3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Może mi ktoś jeszcze jedno wytłumaczyć ? To są dane z aukcji tego modelu: Skrzydło: Cięciwa 179mm Rozpiętość 1160mm Powierzchnia 20,76dm2 Profil CLARK Y 12% Kąt nastawienia +2º Kadłub: Długość 777mm Cięciwa statecznika poziomego 100mm Powierzchnia statecznika poziomego 3,94dm2 Powierzchnia całkowita 23,63dm2 Rozpiętość statecznika poziomego 394mm Sugerowany silnik Speed 400 (ew. 480) A to dane z planów: Skrzydło: - cięciw 188mm (1l) - rozpiętość 1200mm - powierzchnia 22,56dm2 - profil CLARK Y 12% - kąt nastawienia +3 stopnie Kadłub - długość 1110mm - powierzchnia statecznika poziomego 5,64dm2 - powierzchnia całkowita 28,2dm2 - cięciwa statecznika poziomego 132mm (0,7l) - odległość między skrzydłem, a stat. 564mm (3l) - długość przodu 150mm - 226mm (0,8l - 1,2l) - rozpiętość statecznika poziomego 427mm Proszę się dokładnie przyjżeć np. na długość kadłuba cienciwę itd. A wszystko pomieżyłem i wszystko się zgadza z opisem z aukcji a ten zawarty w planach to chyba z nieba wzięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Chyba nie ma co tłumaczyć albo wykonawca modelu miał inny plan, albo zrobił jak mu pasowało, a teraz to nic już nie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszeq Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Oj krychol żebyś najpierw przeczytał opis konstrukcji to znalazł byś na nich że wznios powinien wynosić 3-6 stopni trzeba było tylko przesunąć tekst w bok i doczytać do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Przed lotami postanowiłem troche poczwiczyć ale nie umiem go skonfigurować (jeżeli ktoś chce mi pomuc w sprawie interfejsa to zapraszam do działu elektronika na temat "Interface do aparatury". A oto jest poja wyrubka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Przed lotami postanowiłem troche poczwiczyć ale nie umiem go skonfigurować (jeżeli ktoś chce mi pomuc w sprawie interfejsa to zapraszam do działu elektronika na temat "Interface do aparatury". A oto jest poja wyrubka: Krychol ja Tobie nie moge grozic ale naucz sie pisac ! Kto Ciebie uczy?? Nie ma zadnego tlumaczenia na takie bledy!! ORTOGRAFIA .......... !!! :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 A oto jest poja wyrubka:" Pisz poprawnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.