piotralski Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Dwa mogą być, ile poleci... to zależy Pytanie czy zaprosicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 No kolejny, który czeka na zaproszenie na złotym blankiecie. Masz przyjechać i bez zbędnej dyskusji. Szczepan jeszcze nic nie wie ale "biorę to na klatę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Piotrze było by fajnie spotkać się we dwa 3XL a że do Michałkowa macie już przetartą drogę, więc teraz gwarantuje Ci, że Michałków będzie dla Was o wiele bliżej niż za pierwszym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 To mamy wyzwanie na zimę Wątek nam się rozrósł, ale niebawem podrzucę mam nadzieję co nieco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Macie duże dylematy zdążymy czy nie zdążymy , Ja się nie spieszę i zbieram sprzęt a jak będzie skorupa to zacznę montować. Ciut mniejszy od waszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Konrad! Będę pierwszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Piękny. Niestety ja muszę mieć śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja tez. Bedzie silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ale to nie termik XXXL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ale to nie termik XXXL Nie lubię się powtarzać ,są już trzy xxxl to czas na coś innego. Tylko ciut mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Thermik 3XL w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Odbiegnę na moment od głównego tematu.... Kolego Ryszard_l gdzie było robione powyższe zdjęcię? Okolice Legnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Okolice Wierzbowej koło Gromadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Witam, Rozwazamy z Kolega zakup 2 szybowcow Thermik XXXL w wersji calo węglowej. Mam pytanie do posiadaczy tego lub innych modeli od Valenta Model. Ja wygląda jakość wykonania modeli tego producenta ? Bede wdzięczny za uwagi i spostrzeżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Piotr pomęcz trochę Ryszarda I on jest w stanie dużo Ci powiedzieć na temat thermika xxxl Lata nim jak każdym innym a lata świetnie aż miło popatrzeć . Ja przystąpię do klubu 5metrowców pół makietą VENTUSA 2cx w pełnym laminacie 4,80cm oblot na wiosnę i już czynię podchody do Rysia jako pierwszego oblatywacza bo jestem pewien że tylko tak przetrwa następne loty. Model jest gotowy teraz bawię się w umiejscowienie wyposażenia. I tu parę dylematów czy pakować 5 servo w skrzydło w końcowe lotki przy wingletach ? czy połączyć mechanicznie ? czy pozostawić nie sterowne i je zablokować. skrzydło posiada 4 seva 1 - hamulce na kablu Y 2 i 3 klapa dwa serwa na 1 klapę nie są rozcięte 4- latka 5-? lotka przy wingletach Pozdrawiam Elpazo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Czuję się wywołany do tablicy w temacie Thermik 3XL. Jest to mój pierwszy model tego producenta i mogę wypowiedzieć się tylko na temat tego jednego modelu nie oceniając całej gamy modeli produkowanych przez Pana Valentę. W skali ocen jaka stosowana była w moich czasach uczniowskich, czyli od 2 (niedostateczny) do 5 (bardzo dobry) dam modelowi Thermik 3XL ocenę 4 (dobry). Model zrobiony w miarę przyzwoicie. Moim zdaniem mógłby być lżejszy. Na pewno nie można porównywać go do jakości modeli wyczynowych bo to nie jest model wyczynowy. Model jest wart swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 18 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Za moich czasow uczniowskich obowiazywala ta sama skala ocen. Dziekuje za rzetelna i obiektywna odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Chciałbym przedstawić THERMIKA 3XL , którego ulotniłem na wiosnę i wylatałem nim w tym sezonie około 15 godzin. Model zakupiłem pusty- nowy - z drugiej ręki od kolegi z forum, który niestety zrezygnował z naszego hobby. W filmiku są podstawowe informacje co do wyposażenia modelu. Chętnie udzielę odpowiedzi jeżeli byłyby jakieś pytania. Dziękuję kolegom z forum za pomoc i udzielone informacje dotyczące wyposażenia modelu. Zapraszam zatem do oglądania https://www.youtube.com/watch?v=GrKkdW1YwNY&feature=youtu.be 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartK Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Super ujęcia, szczególnie z drona, świetny film. Może to banał, ale ładny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 To i ja dorzuce filmik z naszego 3miejskiego podworka pokazujacy jak fajnie tak duzy model jak XXXL Thermik startuje 'z reki'. wiecej fotek naszego 'Chwarznienskiego Thermika' mozna znalezc tutaj: http://pfmrc.eu/index.php/topic/67225-3city-rc-pilot-team-czyli-gdańsk-gdynia-sopot-i-okolice/page-13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi