Skocz do zawartości

THERMIK XXXL od Valentamodel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No kolejny, który czeka na zaproszenie na złotym blankiecie. :P

Masz przyjechać i bez zbędnej dyskusji.

Szczepan jeszcze nic nie wie ale "biorę to na klatę" ;)

Opublikowano

Piotrze było by fajnie spotkać się we dwa 3XL a że do Michałkowa macie już przetartą drogę, więc teraz gwarantuje Ci, że Michałków będzie dla Was o wiele bliżej niż za pierwszym razem. :)

Opublikowano

Macie duże dylematy ;) zdążymy czy nie zdążymy :P , Ja się nie spieszę i zbieram sprzęt a jak będzie skorupa to zacznę montować. Ciut mniejszy od waszych :o

Opublikowano

Ale to nie termik XXXL ;)

Nie lubię się powtarzać ,są już trzy xxxl to czas na coś innego. Tylko ciut mniejszy.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odbiegnę na moment od głównego tematu.... Kolego Ryszard_l gdzie było robione powyższe zdjęcię? Okolice Legnicy?

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Rozwazamy z Kolega zakup 2 szybowcow Thermik XXXL w wersji calo węglowej.

Mam pytanie do posiadaczy tego lub innych modeli od Valenta Model.

Ja wygląda jakość wykonania modeli tego producenta ?

Bede wdzięczny za uwagi i spostrzeżenia.

Opublikowano

Piotr pomęcz trochę Ryszarda I on jest w stanie dużo Ci powiedzieć na temat thermika xxxl Lata nim jak każdym innym a lata świetnie aż miło popatrzeć . 

Ja przystąpię do klubu 5metrowców pół makietą   VENTUSA 2cx w pełnym laminacie 4,80cm oblot na wiosnę i już czynię podchody do Rysia jako pierwszego oblatywacza bo jestem pewien że tylko tak przetrwa następne loty. Model jest gotowy teraz bawię się w umiejscowienie wyposażenia. I tu parę dylematów czy pakować 5 servo w skrzydło w końcowe lotki przy wingletach ? czy połączyć  mechanicznie ? czy pozostawić nie sterowne i je zablokować. skrzydło posiada 4 seva

1 - hamulce na kablu Y 

2 i 3 klapa dwa serwa na 1 klapę nie są rozcięte 

4- latka 

5-? lotka przy wingletach 

Pozdrawiam Elpazo

Opublikowano

Czuję się wywołany do tablicy w temacie Thermik 3XL. Jest to mój pierwszy model tego producenta i mogę wypowiedzieć się tylko na temat tego jednego modelu nie oceniając całej gamy modeli produkowanych przez Pana Valentę. W skali ocen jaka stosowana była w moich czasach uczniowskich, czyli od 2 (niedostateczny) do 5 (bardzo dobry) dam modelowi Thermik 3XL ocenę 4 (dobry). Model zrobiony w miarę przyzwoicie. Moim zdaniem mógłby być lżejszy. Na pewno nie można porównywać go do jakości modeli wyczynowych bo to nie jest model wyczynowy. Model jest wart swojej ceny.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałbym przedstawić THERMIKA 3XL , którego ulotniłem na wiosnę i wylatałem nim w tym sezonie około 15 godzin.

Model zakupiłem pusty- nowy - z drugiej ręki  od kolegi z forum, który niestety zrezygnował z naszego hobby.

W filmiku są podstawowe informacje co do wyposażenia modelu. Chętnie udzielę odpowiedzi jeżeli byłyby jakieś pytania.

Dziękuję kolegom z forum za pomoc i udzielone informacje dotyczące wyposażenia modelu.

Zapraszam zatem do oglądania ;)

https://www.youtube.com/watch?v=GrKkdW1YwNY&feature=youtu.be

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.