Marcin851 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Marcin, co to za elektronika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 MKS s-bec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 w sumie pozostało mi upchać elektronikę i wyważyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Przy tych prądach te T-Deansy wyglądają trochę mało wiarygodnie... Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Przy tych prądach te T-Deansy wyglądają trochę mało wiarygodnie... Jurek Wydaje mi się, że to jedynie złącze do zasilania serw w płacie. Chyba nie będzie przeciążone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Przy tych prądach te T-Deansy wyglądają trochę mało wiarygodnie... Jurek to jest tylko do zasilania elektroniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Coś mnie chyba zmuliło... Przepraszam. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Pytanko bo nie znam się wogóle na elektronice Mogę podłączyć w telemetrii czujnik napięcia pod kable pakiet-regulator gdzie mi popłynie prąd około 250A ? Te kabelki są bardzo cieniutkie no i ciekawi mnie do ilu Volt można taki czujnik podpiąć skoro moduł pracuje 3.5-9V a ten czujnik podpinając pod pakiet np 16.4V to jak on to znosi? - tam jest jakieś zabezpieczenie układu przed spaleniem? (do ilu Volt ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Jeżeli to czujnik do pomiaru napięcia to nie bój żaby. Nic nie spalisz. Obwód pomiarowy a zasilanie czujnika to są różne sprawy. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Marcin, mój czujnik (graupner) podpina się pod złącze balansera. Analizuje napięcie każdej celi i całego pakietu. Twój czujnik między paket a regulator wpina się na jakiejś przejściówce ? Co to za czujnik (producent / typ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Taki http://www.nastik.pl/spektrum-telemetria-czujnik-napiecia-p-5796.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ten czujnik rzeczywiście wpina się między pakiet a regulator. Na zdjęciu sprytnie zmontowane na przejściówce.Instalacja w ten sposób naturalnie nie stanowi problemu. Nie znalazłem jednak zakresu pomiaru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Przyszedł pakiecik 5s - ale cegła w porównaniu do 4s i tu pojawił mi się problem z wyważeniem z pakietem 5s, mimo dodatkowego pakietu zasilającego elektronikę ( +100g ) znajdującego się zaraz za silnikiem (pod regulatorem) musiałbym dołożyć jeszcze >50g na dziob a miejsca brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 A jakiś ciężki krążek do wręgi silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 No mam takiej wielkości podkładki z nierdzewki, może wpakować ją pomiędzy kołpak a kadłub? oczywiście odpowiednio powiercić otwory dla przepływu powietrza hmmm... coś pomyślimy Przymierzyłem 4s i wyszło idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Nie wytrzymałem i wypuściłem go na 4 celkach, 5s zajmę się później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Foty fajne ale nie odzwierciedlają jak to lata faktycznie -prędkość wznoszenia ,przelotowa . Fajnie że już złożony-upalaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Pięknie w locie musi wygladać czekam na film bo zdjęcia nic nie dają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi