Chudy155a Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam mam bete , foxa 1800 i lata mi się nimi znakomicie . Lecz chciał bym dokupić jakiś nowy motoszybowiec co polecacie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Większego Foxa lub ASW z Pelikana/FMS albo Soliusa z Multiplex - jeśli trzymać się wersji EPO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Weź coś większego 2.0 - 3.0 m z laminatu lub forniru. Czas na opuszczenie krainy epp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Tak jak radzi Paweł laminat później pomyśl o mechanice skrzydła i ćwicz. Rozp do 3 m, prosta konstrukcja. Czy myślałeś o używanym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Niestety nie napisałeś nic czego oczekujesz od nowego modelu. Czy chcesz nadal latać w termice czy szukasz czegoś do trochę bardziej agresywnego latania i podstawowej akrobacji więc bardzo trudno Ci radzić. Ponadto jesteś ciut młodszym kolegą, więc pewnie kasa bardzo się liczy. Mariusz dobrze podpowiada, że może z drugiej ręki w dobrym stanie zanabyć model po rozsądnych pieniądzach. No ale jeśli chcesz nowy nie śmigany model to poza tymi o których nieco starsi koledzy powyżej już wspomnieli to proponuję model konstrukcyjny ze stajni Reichard lub TopModel. Bardzo duży wybór jest w Nastiku http://www.nastik.pl/szybowce-elektroszybowce-c-132_105.html?page=2&sort=1a Jeśli miałbym coś radzić to Elipsoid jest świetnym modelem no ale ta cena niemała Za każdym razem jak widzę jak lata ten model jestem zdumiony. Naprawdę świetna konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy155a Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Powiem tak myślałem nad czymś do lekkich akrobacji powiem że betą mi się fajnie lata można nią "po szaleć" że tak powiem hehe ale coś używanego bez apki bym kupił jakiegoś arfa do 1000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jeśli masz 1000 zł to Elipsoid od RCH jest idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy155a Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A tak poza tym myślicie że to dobry pomysł się przesiąść juz na balse albo coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy155a Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ok namówiliście mnie , a co powiecie o E-Hawku? 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP7GTA Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ok namówiliście mnie , a co powiecie o E-Hawku? 1500 Cześć Kamil Potwierdzam propozycje Topmodel. Oblataliśmy z kolegom dwie Elektry Pro ARC. Kupione w Nastiku. Jak to lata zobacz na filmie zrobionym "breloczkiem 808/16" https://www.youtube.com/watch?v=oNmTf8wIjF4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 1500 łatwo się transportuje ale kup coś większego! Inne "doznania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy155a Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Polecie mi jakis kit i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy155a Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Najbardziej coś typu vent ale bardzo podoba mi się R-Planes ASW 28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 ... R-Planes ASW 28 Toto lepiej omijaj. Wygląda słabo, wykonanie jest tandetne a i w locie się nie broni. Jedna z gorszych pianek. Jeśli boisz się innych tworzyw i chcesz cos z epo to polecam graupner elektro junior s. Najlepiej latająca pianka jaką miałem. Nie jest to ten poziom co skrzydła fornirowe czy laminat ale w razie co naprawia się łatwo jak wszystkie panki. Jeśli masz już swoje wylatane i czujesz się pewnie, to jak najbardziej laminat polecam - to inne życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Popieram Przemka. Graupner bardzo fajnie lata, choć może raczej w szybkich lotach, a mniej w termice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Mam ehawka 1500 lata się nim KOZACKO. Przy odrobinie treningu i samozapracia polatasz w termice ja latałem ostatnio na pakiecie 1350mah 54 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Mam ASW - 28 z HK- Kadłub nie do zaje.....a, z laminatu a skrzydła styro, lata nieźle. 7 minut na silniku (aku 2200-3 s ) to około 29 - 32 min lotu. Co prawda to nie Blejzyk i w kiepskiej termice nie polatasz tak długo , no ale Blejzyk to Polska firma i Polska jakość -Trzeba zapłacić za coś najlepszego na świecie , ale wyrób z HK do rekreacyjnego latania starczy. Cena z przesyłką to około 148 dolarów. No i należy się liczyc że ci polski państwowy złodziej doliczy swój zysk. On to zwie VAT. Hooj mu w D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 eee... nie przesadzaj z tą twardością. Sam mam ASW28 i jestem z niego bardzo zadowolony ale nie zaryzykowałbym twierdzenia, że nie do zaje... Miałem też ASK21 i jak mu się w locie skrzydło zawinęło i zwalił się z kilkudziesięciu metrów to nie było co zbierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witam, Proponuje zostawic balse i pianke w spokoju. Masz juz troche doswiadczenia wiec chcialbym zaproponowac modele Atrur Blejzyk np: Mefisto, First+,Hammer etc. To jest jak przesiadajac sie z Fiat 125/126 na np jakis wspolczesny Japonski samochod. Proponuje tez popierac Polskich producetow. Polecam wiec First+ lub Hammer, latalem First+ przez kilka lat, doskonaly! Masz 20 lat opanujesz nowy model po 10 minutach lotu. Model Artura mozna zrobic tak, ze beda zamienialne na szybowiec lub motoszybowiec w ciagu kliku minut. Czolem Andrzej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi