skipper Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Michale, gratulacje z udanego wodowania i opływania modelu. Co prawda na odległość, ale coś zacnego za pomyślność "zielono-białego pocisku" wychylę. To ważny moment w życiu każdego modelu i modelarza. Ostatnie zdjęcie mówi wszystko na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dziękuję Wam!???? Sebastian nie wywołuje dyskusji bo zaraz zacznie się wojna. Kończ tego spaliniaka, na pewno będzie pływać jak trzeba . ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Zdjęcie godne awatara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Ale które i jak dodać tego awatara cokolwiek to jest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Już się udało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Kawał dobrej roboty! Gratuluję, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dziękuje, prace nad modelem jeszcze się nie zakończyły. Trzeba go teraz opływać w różnych warunkach a to potrwa. Po 1 pływaniu nie za wiele wiem, ważne, że było sucho w środku. Porównując ten napęd z poprzednim widać większą moc, ale kadłub jest mniej stabilny na wodzie. Delta pływa jak przyklejona i lepiej siedzi w zakrętach. Czas pokaże jakie prędkości będzie rozwijać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Gratuluję pięknego modelu i wytrwałości w jego budowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
team_badboy Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Michał super relacja ,czytajac twoj opis ,dużo sie dowiedziałem. Elektryki mają swój urok. pozd Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Rakieta chodzi jak złoto, czego nie można powiedzieć o Chińskim regulatorze.. Foto -Piotr K. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A co mu dolega Michale ( ESC ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zdechł prawdopodobnie procesor bo odcięło gaz i martwica. Został wysłany w dobre ręce i może się uda postawić. Jeśli chodzi o temperaturę i prądy to wyrabia z zapasem. Model na 12 celach ma naprawdę sporą nadwyżkę mocy i zgolił mi śrubę aluminiową...Odleciała połowa łopaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dziś odwiedził mnie kolega który przywiózł mniejszego brata Seaducera. Jest to ten sam kadłub . Model został kupiony z drugiej ręki i przyjechał do mnie na szybki przegląd. Zabudowa nie jest zbyt finezyjna a sam model nie jest wykończony jak należy. Zabudowa jest typowo w Amerykańskim stylu, czyli silnik z tyłu, miejsce na prąd z przodu. Kąt silnika jest bardzo duży i wał na krótkim odcinku pracuje niezbyt szczęśliwie. Kręci się z dużymi oporami, grzeje się aż dławica złapała kolory. Prędzej czy później ukręci się. Samo łoże silnika to gotowy wyrób z możliwością regulacji ( nie wiem po co) każde włożenie silnika w model to przypadkowy kąt i trzeba celować wałem. Ten egzemplarz napędzany jest dużym Outrunnerem o obrotach 800 i kręci śrubami od 42 do 45 napięcia od 30 do 50V. Model trafi do mnie zimą, po sezonie do poprawnej zabudowy i wykończenia. Tak prezentują się dwa kadłuby z jednej rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jak patrzę na Twój bardzo ciekawy opis zmagań z tą "muskularną" zelektryfikowaną naturą to aż korci żeby coś podobnego (ale nieco mniejszego), najchętniej zbliżonego wymiarowo do tego "mniejszego brata" popełnić. Imponująco wygląda zawartość hangaru w tle pozdrawiam i kibicuję dalej, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Buduj chętnie pomogę jeśli będziesz miał problemy. Ten mniejszy kadłub to moim zdaniem fajne wypośrodkowanie między modelami, które stoją w tle na półce ( typowe mono 2 do wyczynu, szybkie nerwowe i na pewno nie nadające się do rekreacji) a dużym klamotem w kolorze zielonym, który daje mnóstwo frajdy ale jest upierdliwy w transporcie no i drogi do zasilenia. Moim zdaniem ten mniejszy zrobiony poprawnie, zasilany z ekonomicznego napięcia 6-8 cel popływa z 6-7 minut ze sporą prędkością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Mniejszy brat mojego Seaducera trafił do mnie zgodnie z obietnicą na warsztat. Poprawiłem nieco wał i model dziś został zwodowany. Problem leżał w piciu wałem wody. To udało się ogarnąć , dorobiłem uszczelniacz . Model mimo wszystko gdzieś bierze wodę burtą, będą poprawki. Model został opływany na 8 celach , radził sobie dobrze. Na napięciu z 11 cel lipo model jest szybki ale nadal nie jest to docelowe napięcie. KV silnika wynosi troszkę ponad 800 a to dobre napięcie na 12-13 ogniw. Problem jest chłodzenie silnika, a właściwie jego brak. Wręga chłodzona wodą dołożona do tego dużego outrunnera to proteza a nie chłodzenie. Na 11 celach regulator rozprogramował się ale po chwili z kartą programowania dało się już pływać. Kolega jest zadowolony ale model wymaga jeszcze pracy. Tak to jest jak się kupuje gotowce.. Przy okazji nasz forumowy kolega porobił fotki ale to w swoim czasie.. chwilowo kilka fotek z komórki. Silnik i wał Modele przygotowane do pływania Mały seaducer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Fajny sprzęcior ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Niezawodny i perfekcyjny fotograf Piotrek uwiecznił nasze zmagania z prądem i wodą : Foto Piotr K. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Miodzio !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi