SowaFSO Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam, nie długo stane się posiadaczem Ellipsoida. W temacie chciałbym dobrać wyposażenie a gdy już wyczekiwana paczuszka zostanie zamówiona i dojdzie to jakaś mała relacja z montażu i oblotu. A więc... jakie wyposażenie Panowie mogą polecić, głównie chodzi mi o silnik (jakiś Emax mi się widzi) serwa sg90s metalowe tryby a regiel ZTW serii Beatles 60A. Silnik w miarę oszczędny ale wydajny (pełna winda do góry) Zasilanie 3S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kupujesz model z wyższej półki, więc i wyposażenie takie być powinno. Na stronie Nastik są wypisane propozycje napędu. Boję się jednak, że kolega chce za szybko dosiąść wyścigowego konia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Latam sporo Czas porzucić wszelkie pianki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zastanawiam się po co Ci winda? tym modelem i tak nie poszalejesz silnik - Emax GT2820/05łopatki - 12,5 regiel może ten -http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12190__TURNIGY_TRUST_55A_SBEC_Brushless_Speed_Controller.html Pakiet - 3s 2200 i latasz aż miło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Nie chce szaleć. Ale też nie chce się wlec 30 min na pułap Hehe Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 ten silnik do niego wystarczy ale zawsze możesz coś innego włożyć , patrz tylko na jego średnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ok, Dzięki. Serwa Mg90s dadzą radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Raczej nie , z tego co pamiętam skrzydła dość cienkie są i może być problem z ich montażem ale też mogę się mylić. Musisz sprawdzić wymiary a na wysokość daj mocniejsze ( płaskie ) ok 2,5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 O kurcze, to są jakieś serwa mniejsze niż mikro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 slimwing MG90s maja 12mm grubości, slim wing 10mm. Oba się zmieszczą. Gdyby się miały nie zmieścić, zawsze możesz je obudować laminatową klapką z zewnątrz. Odrzutowca nie budujesz więc się sprawdzą. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam. mg90s tower pro ? ja bałbym się w porządny model wkładać... 2x rozwaliłem przez towerki mg90s model. w tym raz mocno. błędy zerowania -i powrót do neutrum poprzedzony wachlowaniem. kiedyś skusiłem się bo tanie... wziąłem ze 12 sztuk. wszystkie miały spore błędy neutrum na dźwigni około + - 1 mm. czasem więcej. na końcu lotki czy steru wysokości było już + - 2mm i modele nie dawały się wytrymować w sposób powtarzalny... średnio w co trzecim mg90s po kilku lotach pojawiały się wspomniane samowzbudzenia w okolicy neutrum. Po puszczeniu drąga -serwo zamiast wrócić do zera przelatywało kawał w drugą stronę -i tak kilka razy zanim się ustawiło. podobnie przy szybkim wychyleniu -pojawiło się 'trzepotanie" . do tanich wolnych i mało precyzyjnych piankowców się nadadzą... do względnie precyzyjnego modelu nie. bo będzie latał jak pianka lub gorzej. moje towerki poszły do easyglidera dla Młodego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Mam Mg90s (metal) w Soliusie od początku tego roku. Niby nie widzę żadnych niepokojących oznak a wyciskam z niego wszystko. Ale ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 może trafiłes lepsze egzemplarze lub lepszą serię... u mnie żadne nie padło -tylko są mało precyzyjne -a 4 szt z 12stu miewają niekontrolowane wachnięcia. jakby coś z potencjometrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dzięki za info. Jutro zamawiam Evo Relacja będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Hej mam taki modelek i w skrzydłach mam corony 239 slimwing silnik turnigy sk3 3850 960kv i regiel 40a turnigy styka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Łopatki do silnika Emax GT2820/05 12x6 bedą git? Jaki kołpak bedzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Paczka z elipsoidem przyszła już ?jakie wrażenia wstawisz zdjęcia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Paczka przyszła, bardzo ładnie zapakowana i bezpiecznie: Szybki ogar wielkości: Model jest świetny, wykonanie na 5+ bez zarzutów, zobaczymy jak po oblocie Jestem w trakcie montażu, już koniec bliski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyl Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 No i poleciał Nie powiem ładnie się prezentuje w locie (na ziemi również) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Pare fotek z lotow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi