SowaFSO Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam, nie długo stane się posiadaczem Ellipsoida. W temacie chciałbym dobrać wyposażenie a gdy już wyczekiwana paczuszka zostanie zamówiona i dojdzie to jakaś mała relacja z montażu i oblotu. A więc... jakie wyposażenie Panowie mogą polecić, głównie chodzi mi o silnik (jakiś Emax mi się widzi) serwa sg90s metalowe tryby a regiel ZTW serii Beatles 60A. Silnik w miarę oszczędny ale wydajny (pełna winda do góry) Zasilanie 3S
arti61 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kupujesz model z wyższej półki, więc i wyposażenie takie być powinno. Na stronie Nastik są wypisane propozycje napędu. Boję się jednak, że kolega chce za szybko dosiąść wyścigowego konia. 1
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Latam sporo Czas porzucić wszelkie pianki 1
darqo Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zastanawiam się po co Ci winda? tym modelem i tak nie poszalejesz silnik - Emax GT2820/05łopatki - 12,5 regiel może ten -http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12190__TURNIGY_TRUST_55A_SBEC_Brushless_Speed_Controller.html Pakiet - 3s 2200 i latasz aż miło 1
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Nie chce szaleć. Ale też nie chce się wlec 30 min na pułap Hehe Dzięki
darqo Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 ten silnik do niego wystarczy ale zawsze możesz coś innego włożyć , patrz tylko na jego średnicę
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ok, Dzięki. Serwa Mg90s dadzą radę?
darqo Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Raczej nie , z tego co pamiętam skrzydła dość cienkie są i może być problem z ich montażem ale też mogę się mylić. Musisz sprawdzić wymiary a na wysokość daj mocniejsze ( płaskie ) ok 2,5 kg
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 O kurcze, to są jakieś serwa mniejsze niż mikro?
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 slimwing MG90s maja 12mm grubości, slim wing 10mm. Oba się zmieszczą. Gdyby się miały nie zmieścić, zawsze możesz je obudować laminatową klapką z zewnątrz. Odrzutowca nie budujesz więc się sprawdzą. Dzięki
latacz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam. mg90s tower pro ? ja bałbym się w porządny model wkładać... 2x rozwaliłem przez towerki mg90s model. w tym raz mocno. błędy zerowania -i powrót do neutrum poprzedzony wachlowaniem. kiedyś skusiłem się bo tanie... wziąłem ze 12 sztuk. wszystkie miały spore błędy neutrum na dźwigni około + - 1 mm. czasem więcej. na końcu lotki czy steru wysokości było już + - 2mm i modele nie dawały się wytrymować w sposób powtarzalny... średnio w co trzecim mg90s po kilku lotach pojawiały się wspomniane samowzbudzenia w okolicy neutrum. Po puszczeniu drąga -serwo zamiast wrócić do zera przelatywało kawał w drugą stronę -i tak kilka razy zanim się ustawiło. podobnie przy szybkim wychyleniu -pojawiło się 'trzepotanie" . do tanich wolnych i mało precyzyjnych piankowców się nadadzą... do względnie precyzyjnego modelu nie. bo będzie latał jak pianka lub gorzej. moje towerki poszły do easyglidera dla Młodego.
SowaFSO Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Mam Mg90s (metal) w Soliusie od początku tego roku. Niby nie widzę żadnych niepokojących oznak a wyciskam z niego wszystko. Ale ok, dzięki
latacz Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 może trafiłes lepsze egzemplarze lub lepszą serię... u mnie żadne nie padło -tylko są mało precyzyjne -a 4 szt z 12stu miewają niekontrolowane wachnięcia. jakby coś z potencjometrem.
SowaFSO Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dzięki za info. Jutro zamawiam Evo Relacja będzie
Benon_ZN Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Hej mam taki modelek i w skrzydłach mam corony 239 slimwing silnik turnigy sk3 3850 960kv i regiel 40a turnigy styka pozdro
SowaFSO Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Łopatki do silnika Emax GT2820/05 12x6 bedą git? Jaki kołpak bedzie ok?
kamillo Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Paczka z elipsoidem przyszła już ?jakie wrażenia wstawisz zdjęcia 1
SowaFSO Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Paczka przyszła, bardzo ładnie zapakowana i bezpiecznie: Szybki ogar wielkości: Model jest świetny, wykonanie na 5+ bez zarzutów, zobaczymy jak po oblocie Jestem w trakcie montażu, już koniec bliski 2
jerzyl Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 No i poleciał Nie powiem ładnie się prezentuje w locie (na ziemi również)
Rekomendowane odpowiedzi