Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie długo stane się posiadaczem Ellipsoida. W temacie chciałbym dobrać wyposażenie a gdy już wyczekiwana paczuszka zostanie zamówiona i dojdzie to jakaś mała relacja z montażu i oblotu.

A więc... jakie wyposażenie Panowie mogą polecić, głównie chodzi mi o silnik (jakiś Emax mi się widzi) serwa sg90s metalowe tryby a regiel ZTW serii Beatles 60A. Silnik w miarę oszczędny ale wydajny (pełna winda do góry)

Zasilanie 3S

Opublikowano

Kupujesz model z wyższej półki, więc i wyposażenie takie być powinno. Na stronie Nastik są wypisane propozycje napędu. Boję się jednak, że kolega chce za szybko dosiąść wyścigowego konia.     

• Lubię to 1
Opublikowano

Raczej nie , z tego co pamiętam skrzydła dość cienkie są i może być problem z ich montażem ale też mogę się mylić. Musisz sprawdzić wymiary a na wysokość daj mocniejsze ( płaskie ) ok 2,5 kg

Opublikowano

slimwing

MG90s maja 12mm grubości, slim wing 10mm.

Oba się zmieszczą.

Gdyby się miały nie zmieścić, zawsze możesz je obudować laminatową klapką z zewnątrz. Odrzutowca nie budujesz więc się sprawdzą.

Dzięki ;)
Opublikowano

Witam.

mg90s tower pro ?

ja bałbym się w porządny model wkładać...

2x rozwaliłem przez towerki mg90s  model. w tym raz mocno.

błędy zerowania -i powrót do neutrum poprzedzony wachlowaniem. 

kiedyś skusiłem się bo tanie... wziąłem ze 12 sztuk.

wszystkie miały spore błędy neutrum na dźwigni około +  - 1 mm. czasem więcej.  na końcu lotki czy steru wysokości było już + - 2mm  i modele nie dawały się wytrymować w sposób powtarzalny...

średnio w co trzecim mg90s po kilku lotach pojawiały się wspomniane samowzbudzenia w okolicy neutrum. Po puszczeniu drąga -serwo zamiast wrócić do zera przelatywało kawał w drugą stronę -i tak kilka razy zanim się ustawiło. podobnie przy szybkim wychyleniu -pojawiło się 'trzepotanie" .

do tanich wolnych i mało precyzyjnych piankowców się nadadzą...  do względnie precyzyjnego modelu nie. bo będzie latał jak pianka lub gorzej.

moje towerki  poszły do easyglidera dla Młodego.

Opublikowano

Mam Mg90s (metal) w Soliusie od początku tego roku. Niby nie widzę żadnych niepokojących oznak a wyciskam z niego wszystko. Ale ok, dzięki

Opublikowano

może trafiłes lepsze egzemplarze lub lepszą serię...

u mnie żadne nie padło -tylko są mało precyzyjne -a 4 szt z 12stu miewają niekontrolowane wachnięcia. jakby coś z potencjometrem.

Opublikowano

Paczka przyszła, bardzo ładnie zapakowana i bezpiecznie:

15933875.jpg?1440106592Szybki ogar wielkości: :P

15933876.jpg?1440106592Model jest świetny, wykonanie na 5+ bez zarzutów, zobaczymy jak po oblocie ;) Jestem w trakcie montażu, już koniec bliski :P

• Lubię to 2
  • 3 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.