azajac Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Model zakupiony w avifly, czas na regulację.
Pioterek Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 Model zakupiony w avifly, czas na regulację mam nadzieję kolejny oblot. Widziałem, widziałem całkiem sympatryczny i ładnie wykonany fabrycznie model. Trzeba będzie pewnie w nim dorobić jeszcze wnętrze kabiny, bo na razie widać przez szyby konstrukcję. Model lekki przygotowany do napędu EP, prosty obrys skrzydeł i duże stateczniki - myślę że powinien dobrze latać, czego Adamowi życzę
endriuRC Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 No super Zlin myślę że tak samo będzie latał. Czekam na film
JacekK Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 Fajny , fajny - daj więcej detali, też miałem na niego kiedyś chęć. Kawałek modelu za bardzo rozsądne pieniądze. Jak wykonanie?
azajac Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 ZLIN 42/60 Do napędu modelu użyty został: EMAX GT3520/05 ciąg 3100 regulator ZTW 80A BEC śmigło 12/6 zasilanie pakiet 3300mAh 4s Waga modelu ok 3kg Model przy ustawieniu silnika 150% pociągnął bez wykonania próby naziemnej 5 minut i przymusowe lądowanie. Model posiadał Buzzer czas jaki był w rezerwie to ups 30s wymuszone nagle lądowanie z wiatrem w pecy uff strat nie wyrządziło model idealnie przyziemił jedynie przednie koło się przekręciło na śrubie. I tu należy pomyżleć o zmianie na większą śrubę która trzyma pręt przedniego koła które dodatkowo skręca, ampul zastosowany oryginalnie co jakiś czas puszcza. Model dzięki swoim powierzchniom prowadzi się bezproblemowo, nie przepada dzięki zastosowaniu w/w silnika czuć że wyrywa w locie itd. Do następnego lotu zostało przestawione w apce tak aby wydłużyć czas lotu ciąg silnika został zmiejszony na 60% przy wykonaniu próby naziemnej przy otwartej przepustnicy na maxa czas pracy wyniósł 06:30s Teraz czas na delikatną zabudowę kabiny tak aby model nie raził bebechami. I przy poprawie pogody mam nadzieję kolejny oblot
gregory Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Widziałem model na żywo dzisiaj u Adama piekny mam nadzieję ze w locie też go niebawem ujżę może ktoś z kolegów wie gdzie go można kupic w miarę niedrogo? bo w avifly mieli tylko ten jeden Adama wiem większość powie w hobby king ale to trzeba jakieś konto kartę itd.
azajac Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 Zła wiadomość w hobbyK go nie ma. Mało można znaleść na temat tego modelu. Dziś model po kolejnym oblocie bez przygód mam nadzieję że Pioterek wrzuci film z lotu
Pioterek Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Zła wiadomość w hobbyK go nie ma. Mało można znaleść na temat tego modelu. Dziś model po kolejnym oblocie bez przygód mam nadzieję że Pioterek wrzuci film z lotu Film z lotu modelu - słońce było już nisko i zaszło jeszcze w dodatku za chmury więc światła było niewiele i kamera pracowała na dużej czułości i małej przysłonie co widać czasem po "ziarnach" na filmie i płytkiej głębi ostrości. Ale sam model lata bardzo ładnie - zresztą oceńcie sami: http://www.youtube.com/watch?v=EckpIdC9PTI&feature=youtu.be
azajac Opublikowano 19 Września 2015 Autor Opublikowano 19 Września 2015 Model doczekał się Pani Pilot Po kilku szybkich lotach Zlina pojawił się efekt drżenia na sterze kierunku a w następstwie odkręcenie śruby orczyka. Mimo ponownego dokręcenia na maxa po kilku szybkich lotach problem pojawił się ponownie. Okazało się że pręt steru kierunku biegnący przez sklejkę postanowił powiększyć otwór w wyniku czego samo dokręcenie nie pomaga. Postanowiłem dokleić sklejkę aby zniwelować luz na pręcie kierunku, jeżeli to się nie sprawdzi chyba będzie trzeba przejść na standardowe przyłącze . Sam model lata jak po sznurku lubi prędkość ale do lądowania można podchodzić na wyłączonym silniku
gregory Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Ale to musi być lala tylko fotkę byś zrobił lepszą jak za drążek trzyma i jaka odważna sama leci bez instruktora???? Ale to musi być lala tylko fotkę byś zrobił lepszą jak za drążek trzyma i jaka odważna sama leci bez instruktora
Pioterek Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Ale to musi być lala tylko fotkę byś zrobił lepszą jak za drążek trzyma i jaka odważna sama leci bez instruktora No właśnie, jak ten drążek trzyma ?
azajac Opublikowano 22 Września 2015 Autor Opublikowano 22 Września 2015 Dziś model dostał nowe naklejki
gregory Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Cześć Adam gdzie takie klubowe naklejki zdobyłeś lub w jakiej firmie zamówiłeś ? też bym swój model przypisał do naszego Aeroklubu, Pozdrawiam !
Pioterek Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Cześć Adam gdzie takie klubowe naklejki zdobyłeś lub w jakiej firmie zamówiłeś ? też bym swój model przypisał do naszego Aeroklubu, Pozdrawiam ! A łumnie też możesz ☺ Popylacz otrzymał takie zainspirowany pomysłem Adama na sterze kierunku.
Rekomendowane odpowiedzi