Dariusz Dudzik Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Witam noo rewelacja ,czy mogę taki pistolet zamówić u ciebie, bardzo usprawniło by mi to pracę przy sklejaniu skrzydeł.Elektroniką zajmę się sam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 No to już ostatnie urządzenie (mam nadzieje) zaprojektowane z przyczyn budowy Genesis. Szlifierka do fazowania balsy na krawędzie spływu ©. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zaczynam składać klocki po 3 dniowym wycinaniu Ponieważ proszono mnie o przesłanie zdjęć maszynki do fazowania balsy, załączam je poniżej. Maszynka się sprawdziła jak widać na poprzednich zdjęciach © ;-) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 cd.. jeszcze tylko dźwigar i można kryć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 cd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Jak zrobić "bandaże" o odpowiedniej szerokości z tkaniny 28g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Czy ktoś ma może jakieś zdjęcia lub sposoby wykończenia kieszeni na hamulec? Buduję po raz pierwszy szybowiec z hamulcami. Dotąd korzystałem z butterfly'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Hamulce wkleić wraz z kieszeniami tak by kieszeń po położeniu pokrycia miała jego wysokość lub nieco większą (mniejszą ) .Grubośc nakładki na hamulcu dobrać do obrysu profilu. Przewidzieć możliwość pionowego ruchu hamulca jako całości by dobrać pozycję zamknięty do powierzchni pokrycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 cd.. konstrukcja ściągnięta z "rusztowania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 pierwsza przymiarka..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Fajnie teraz 2 skrzydełko okleimy i lot z ręki najlepiej na lotnisku w wysoką trawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko11 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Gratulacje model nabiera kształtów bardzo szybko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Rafal, Jestem pod wrazeniem !!! Wspanialy project.Koncepcja budowy i to co robisz jest pierwsza liga. Mysle, ze duzo kolegow moze brac przyklad jak budowac model szybowca. Gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dziękuje wszystkim za gratulacje i uznania. Ale jeszcze długa droga. Nawet półmetka nie ma. Połowa roboty będzie jak skrzydła będą skończone na gotowo i wyprowadzone zostanie połączenie (krzywizny) skrzydła-kadłub. A na razie walczę dalej - tym razem z natarciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Czy ja tam widze znajomego mi Lunaka. A miała być Cobra:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 cd.. - dźwigar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 a w między czasie konstrukcja zawiasu na lotki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 zawias lotki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Nieźle wyszło, czy możesz trochę opisać ten proces robienia zawiasu lotki ? Niestety jakoś same zdjęcia niewiele mi mówią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 cerowanie kewlarem;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi