mirolek Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Kolejne zawody Pucharu Polski ESA odbędą się zgodnie z harmonogramem w Krakowie 10.10.2015r. Zapraszam wszystkich zawodników na teren Muzeum Lotnictwa do udziału w już VI Bitwie o Wawel. Rejestracja zawodników do końca dnia 8.10.2015r na adres: wesoly_mirolek@interia.pl Zgłaszających się pilotów proszę o podanie: imię, nazwisko, kategoria, kanał nadawczy Zapewniamy przyłącz do prądu, regeneracyjny posiłek, coś na słodko, zimne i gorące napoje ale co najważniejsze niesamowitą atmosferę i wyjątkowy klimat Muzeum Lotnictwa :-) wjazd dla zawodników na teren ML do godz. 9,30 rejestracja zawodników do godz. 9,45 rozpoczęcie zawodów: 10.00 planowane zakończenie po walkach finałowych 16,30 opłata startowa: 30zł Serdecznie zapraszamy - ESKADRA KRAKÓW aktualna lista zawodników: 1. Bogdan Piotrowski ww1, ww2 2. Marek Rokowski ww1, ww2 3. Adam Lenik ww1, ------ 4. Konrad Kwaśnik ww1, ww2 5. Mirek Skowroński ww1, ww2 6. Michał Drozd ww1, ww2 7. Marcin Sałek ww1, ww2 8. Marek Betka ww1, ww2 9. Tomasz Betka ww1, ww2 10.Jacek Owczarczak ww1, ww2 11. Grzegorz Bielecki ww1, ww2 12. Jan Kałuża ------, ww2 13. Artur Wawrzyniak ------, ww2 14. Rafał Mijal ww1, ww2 15. Krzysztof Sionek ww1, ww2 16. Jarosław Janus ww1, ww2 17. Andrzej Toczewski ------, ww2 18. Łukasz Toczewski -----, ww2 19. Robert Jaroszek ww1, ww2 20. Zbigniew Bzdęga ww1, ww2 21. Jacek Karolczak ww1, ----- 22. Stefan Paszkiewicz ww1, ----- 23. Daniel Skiba ww1, ww2 24. Tadeusz Cieślik -----, ww2 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Zawody rozpoczęte. Wieje srogi wschodni wiatr, który mrozi zawodnikom paluchy, przez co i strefy i drzewa zostały w pierwszej rundzie zaliczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 rewelacja relacja na żywo. więcej , więcej, a może online jak relacje z meczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Youtube live streaming. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Rozdanie nagród WWI: Powisi na portalu parę dni a potem już tylko w archiwum domowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Mam nadzieję , że wszyscy zawodnicy już bezpiecznie wrócili do domu. Dziękuję za przyjazd do Krakowa i udział w VI BITWIE O WAWEL, to chyba najbardziej wietrzna ale i najszybsza bitwa jaka rozegrała się w grodzie Kraka. Było słonecznie, nad głową bezchmurne niebo ale na termometrze kilka stopni i arktyczny wiatr który mroził uszy, ręce na drążkach, zwiewał wiaty organizatorom a modele wciskał za strefę. Poniżej oficjalne wyniki ww2 oraz wwI ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Zawody zacne Pogoda dała popalić i pilotom i modelom, ale dzięki temu było nie do końca przewidywalnie i ciekawie. Dzięki znakomitej organizacji byliśmy o ludzkiej porze w domach Ostatnia kwestia: dawno nie lądowałem w finale z takim przytupem Marku - oddam Ci za pranie gaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Dla nie wtajemniczonych wyjaśniam, że nasz NC zakończył lot w finale ww1 w ścianie wiaty a dokładnie w oknie wiaty w której Marek siedział i w skupieniu wypisywał dyplomy. Na szczęście foliowe okno wytrzymało atak ale wrażenie musiało być piorunujące skoro Markowi o mało nie puściły zwieracze ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Dodaj że na żylecie z odpadającym górnym płatem i bez kontroli na lotkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Takich zawodów jeszcze nie przeżyłem:) Musiałem powiedzieć pas po 2 rundach i pięciu kretach. Krakowskie zakłócanie pasma turnigy nie pozwoliło mi latać. Marek coś ukradkiem mówił o zainstalowanych zagłuszaczach fal radiowych ale ile w tym prawdy nie wiem.... (sam nie mógł dogadać się ze swoim radiem) Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Nadeszła pora na zmianę modułu nadawczego i odbiorników. Dobrze, ze wcześniej Jarkowi skończył się prąd i nie musiałem śledzić jego modelu. Udało mi się tylko krzyknąć uwaga i schylić Tadek stojący obok skrzydłem oberwał po kasku. Tyle spektakularnych stref i kretów dawno nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Za dużo żelastwa dookoła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Nie mam pojęcia. Rok temu na tym samym radiu było ok. Okolica się rozbudowuję na dachach pełno anten od sieci bezprzewodowych może to to...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Dookoła raczej amelinium... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Problem mieli tylko posiadacze nadajników Turnigy. Ja latam ESA na starym dobrym FM-ie i nie miałem problemów ...... do czasu gdy przy kolizji straciłem antenę odbiornika Niestety ML jest w centrum miasta i ilość anten na okolicznych budynkach stale rośnie a z tym ryzyko zakłóceń. Jeżeli podejmę się organizacji zawodów w przyszłym roku to prawdopodobnie w nowym miejscu. Może trzeba wrócić do korzeni i spotkać się gdzieś pod miastem na dzikiej łące. Dziś Kraków jest już zasypany śniegiem, kurzy jak w styczniu a temperatura poniżej zera - zawody odbyły się rzutem na taśmę przed załamaniem pogody. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 O, poza Krakowem będzie węcej możliwości. Zrobimy dużgo grila, rozbijemy namioty, rozłożymy leżaki, może jakieś wieczorne ognisko dla chętnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 ...i ulepimy bałwana A tak serio to dużo bezpieczniej będzie poza miastem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Czy ktoś ma i mógłby użyczyć kilka zdjęć z zawodów? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Macie jakieś filmy z walk do pokazania? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 film juz zmontowałem ale chciałem dołożyć na koniec zdjęcia zwycięzców. Wszystkim chyba jednak zmarzły ręce bo nikt się nie zgłasza, że robił zdjęcia na koniec zawodów ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 film juz zmontowałem To gratuluję szybkości, bo ja ledwo zdążyłem swoje zdjęcia obejrzeć . I niecierpliwie czekam na film, szczególnie z ujęciami z finału WW1. Czy na Twoim filmie będzie wlot w namiot? Dziękuje wszystkim za zawody: organizatorom i zawodnikom! Było niesamowicie. Silny wiatr potrafił znacząco namieszać w powietrzu jak i na ziemi (podmuchy były takie, że WW1 przewracały się przed startem). A żniwo w powietrzu było porównywalne do tego co działo się w Wincentowie . A tajemnicze zakłócenia na Turnigy to pewnie jakiś spisek... A tak poważnie, to podejrzewam jakąś radiolinię, która zapychała część pasma 2,4GHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi