model Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Jaka jest grubość drutu tych goleni ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Cześć, drut 6mm powinien być 5mm, ten element środkowy mogłem zrobić na prosto, ale już takie podstawy były i nie chciało mi się przerabiać. Pospawałem półautomatem drutem 1,2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Temat ciągne dalej, teraz głównie robie poprawki w przygotowaniu nowy statecznik poziomy, myślę cały czas nad przebudową kadłuba na odcinku skrzydło silnik i nowym okaptowaniem silnika tak żeby był lepszy dostęp instalacji modelu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 No nareszcie myślałem ze się nie doczekam, miło widzieć dalsze postepy z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Cały czas coś robie, jak nie robie to myślę jak zrobić, teraz musze poprawić nietrafione załozenia projektowe. Przebuduje wszystko na podobe Me 109 Brajana Teylora a to potrwa. Oby checi wystarczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Chce tak zrobić naped steru wysokości, przy probach wytrzymałościowych powiginały sie śruby, ale wciąż mam obawy czy to wytrzyma dłuższe uzytkowanie. Rura alu ma 5mm, dźwignia jest ze śruby 3mm. Prosze o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Hallo, wreszcie się zmobilizowałem żeby coś napisać w temacie. Nie tylko Pana Lucjana drażnił wystający tłumik, zakupiłem taką rurę, mam nadzieje, że uda się ja tak upchać żeby wystawała minimalnie, wylot tłumika myślę żeby skierować za chłodnice oleju. Ostatecznie model będzie napędzany OS MAXem 71 Stwierdziłem że tak nakombinowałem z osłonami, że lepiej będzie zdjąć formę i zrobić tak jak się należy. Forma na dół jest już zrobiona, niestety na pierwszą odbitkę, osłonę dałem zbyt mało warstw i trzeba zrobić nową. Jak widać kadłub u góry wymagał korekty nie było tam nic poważnego, ale bym myślał że jest krzywo i by mi to spokoju nie dawało. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Cześć, miło ze budowa idzie do przodu obserwuje i kibicuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Po jasnego pierona Ci ten tłumik ?, wystarczy sama rura. Ja we wszystkich swoich modelach, a zwłaszcza myśliwcach stosuję samą rurę. Z natury myśliwiec ma "drzeć koparę" w powietrzu. Poza tym sama rura, ponieważ jest karbowana, ma własności tłumiące. Pamiętaj tylko, aby nie zaginać mocno jej przy wyjściu z silnika, bo tam lubi pękać (mam chyba ze 4 szt takie pęknięte) i przy tej długości trzeba ją podeprzeć w środku aby nie drgała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Dawid dzięki, a no idzie, ale niedawno myślałem żeby Ci go sprezentować, gdyż jakiś pechowy ten model, albo modelarz fajtłapa. Wojciechu a to tak można ? ale co z układem ciśnieniowym? bez tłumika to silnik będzie musiał ciągnąć paliwo o własnych siłach. Zakładam, że skoro tak piszesz to tak jest, podeprzeć na środku rury, ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Wszystkie modele mi tak latają, bez dociśnieniowania i nie gasną. Tylko regulację silnika też musisz zrobić bez dociśnieniowania. Rurę podeprzyj w ok 1/2 długości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 22 godziny temu, mecenas napisał: Z natury myśliwiec ma "drzeć koparę" w powietrzu. Pieknie napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 48 minut temu, jarek996 napisał: Pieknie napisane A mnie się "dostało" jak wyjąłem tłumik z HURRICANE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Modelarz jest dobry a samolot chyba musi ,,nabrać mocy" żeby go skończyć, jak to mowią nie od razu Kraków zbudowali, moja p 11stka też leży i czeka kiedy ją skończę a duzo nie zostało co do sprezentowania to z grzeczności bym odmówił wiem ile pracy kosztuje budowa modelu, no chyba żebyś obraził się śmiertelnie a po drugie ze spaliną nigdy nie miałem doczynienia , niemniej jak zacząłeś to trzeba skończyć bo chyba jeszcze masa innych konstrukcji siedzi ci w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Drzeć kopare to będę jak go rozwalę ? W dniu 04.03.2020 o 11:30, model napisał: niemniej jak zacząłeś to trzeba skończyć bo chyba jeszcze masa innych konstrukcji siedzi ci w głowie O matko co ja bym nie zbudował, ale kiedy ? nie ma czasu teraz skupiam się żeby dokończyć to co zacząłem. Tak na marginesie od kolegi Extra67 za dobre sprawowanie dostałem ASP 61 Dzięki Marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 I już silniczek do nastepnego projektu A w jakiej części Polski planujesz oblot Me 109 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dokładnie tuhttps://pfmrc.eu/topic/37802-jastrowie-nasze-latanie/page/11/ Mam tam kawał drogi, ale za to miło towarzystwo tam jest, Adam na pewno nie omieszka pomóc w oblocie. Oblot miał być na wiosnę, ale jak na jesień zdążę to będzie dobrze. Jak trzymałem ten silnik to pomysł na nowy model pojawił się mimo woli, ale będę twardy i nowego projektu nie zacznę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Witam Panowie. Mam pytanie odnośnie tej rury gietkiej stosowanej jako tłumik. Gdzie można ja kupić?? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Ja kupuję tu: Rura https://www.justengines.co.uk/shop/exhaust-systems/four-stroke-exhausts/four-stroke-headers-and-manifolds/flexible-extensions/?v=9b7d173b068d Króciec https://www.justengines.co.uk/shop/exhaust-systems/four-stroke-exhausts/four-stroke-headers-and-manifolds/40-61-knuckle-manifold/?v=9b7d173b068d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Ja kupiłem w Riku w Polsce. https://riku.pl/grupa/p/id/3163/kontekst/3163/off/72/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi