ahaweto Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Kolejna nowość Multiplexa dla wielbicieli (sam do nich się zaliczam) tego świetnego modelu. To już jest kawał "pianki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Piękny cena też 180 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Rozpiętość 170cm Długość 120cm waga do lotu 2,8kg Zasilanie 6S (2x3S) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Kapitalna maszyna. Tylko o 30cm większy od zwykłego Cubby'ego, a waży prawie 2,5 raza więcej. Zgodnie z jednym z silnych nurtów forumowych nie powinien latać . A już na pewno nie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Kurcze, a ja właśnie kupiłem do latania na łące przy domu Mentora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Ładny,ładny- nie powiem .Tylko ma jeden OGROMNY minus. Czas lotu na 6S 3300 Mah to tylko 6 minut ,czyli troszkę dłużej niż lata rzutka mojego wnuka ! No ale 3kg (co oni do niego wsadzili) to nie 1,2 kg w normalnym FC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Rozmiary wicherka 25 a waga co najmniej o 0,8 kg większa Nie wspomnę o kosztach jednego i drugiego modelu, a poza tym spalina w tartaku bije na głowę elektro w piance wg. mnie Dla jednych bije, dla innych nie. Jedno i drugie ma zalety i wady. A jak już tak śmiało porównujesz, to pociągnij i porównaj własności lotne, podatność na uszkodzenia... Eeech, o czym mowa... A teraz możecie rzucać kamienie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ale musisz przyznać że te 6 minut (w.g. producenta ) to zdecydowanie za mało ! Toż to tylko start, wejście na pułap, parę pętli,kilka beczek,chwila lotu na pleckach i trzeba powoli szykować się do lądowania. A potem tylko żal że już trzeba do domciu a koledzy latają. No chyba że się ma kilka kompletów baterii, których koszt będzie prawdopodobnie większy od ceny modelu.Lub generator i szybką(czytaj drogą ładowarkę ) która ładuje od razu kilka baterii.Ale chyba nie o to chodzi w tej zabawie.Twój Korsarz lata o wiele dłużej-nieprawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 To zaskakująco krótko, biorąc pod uwagę, ile potrafi latać mniejszy brat. Mogę tylko się domyślać, że te 6minut, to chyba przy dość intensywnym lataniu, z wygibasami, jak na filmie. Podejrzewam, że snuć się po niebie potrafi znacznie dłużej. Z drugiej strony bateria pojemności 3.3Ah to stosunkowo mało, jak na taki model. Wymiana na większą dałaby spodziewany efekt. No, ale to już sprawdzić któryś z nas. P.S. Z drugiej strony, Corsairem latam średnio 6minut i jak jest to intensywne latanie, to to wcale nie jest tak krótko:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Właśnie szykuję się do zakupu mentora i teraz mam dylemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Marcin, jeżeli chcesz kupić Mentora to w tej chwili musisz się dobrze rozejrzeć. Wcale nie jest tak łatwo dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Faktycznie, wszędzie braki znalazłem w jednym sklepie ale dla pewności wysłałem zapytanie o dostępność, jeszcze nie robiłem zakupów w http://www.sklep.rc-lipol.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 UWAGA: MPX wzywa posiadaczy wersji RR oznaczonej w linku do naprawy. W skrócie przedłużacze serw mogą powodować niekontrolowane ruchy powierzchni sterowych...: http://www.multiplex-rc.de/fileadmin/content/dateien/startseite/Vorlage_multiplex_brief_ab_141210.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 To się nazywa dbałość o Klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Kupiliście. Już ich sporo w sklepach. Widziałem za 600 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Czy ktoś z kolegów latał już tym modelem i jakie wyposażenie zamontować kupując kita ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 FUN CUB XL - OFICJALNA PREMIERA BYŁA W NORYMBERDZE Zobaczcie całe stoisko MULTIPLEXa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Kupiliście. Już ich sporo w sklepach. Widziałem za 600 pln. gdzie widziałeś po 600pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Niezłe bajki opowiada ten Pan na filmiku ,widać że się doinformował " Wisi tutaj na pływakach , powiększona wersja do stu siedemdziesięciu milimetrów " straszny potwór ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi