Grzesiek Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Sławek wcale nie jet maly ten modelik ale robota super.Moze i ja sobie kiedys pozwole na taki duzy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Jaka waga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 No no nieźle, jutro wpadnę z wizytą to obejrzę sobie na żywca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Waga będzie podana jak zmontuję całość Przymierzyłem silnik, jako że mam w nadajniku dwa cyfrowe kanały to ssanie i wyłącznik zapłony zrobię na dwóch mini serwach. jutro zmierzę prześwit między końcówką łopaty śmigła a podłożem i trzeba myśleć o jakimś węglowym podwoziu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Węglowe podwozie własnie tez potrzebuje robi ktos w PL na wymiar w miare tanio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 http://www.smigla.com/polski/podwozia1.html ja tu chyba kupię podwozie.Dorobiłem lotkę.Masakra, zeszło mi więcej czasu niż z połową skrzydła.Zaraz jakieś fotki wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Widać super wykonanie, wszystko spasowane i ładnie zrobione, muszę trochę podpatrzyć bo mnie też "kręci" takie wycinanie, sklejanie itd. itp. i może kiedyś też przedstawię jakiś modelik własnej roboty :faja: ale jak na razie to czekam na wdzianko dla Katany :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Dzięki za dobre słowo .Jeszcze daleko mi do kolegów z tego forum z jakością wykonania.Dzisiaj dorobiłem drugą lotkę, poszło szybciej niż z pierwszą, teraz pozostało szlifowanie, szlifowanie i jeszcze raz szlifowanie celem dopasowania wszystkiego jak trzeba i wyrównanie wszelkich nierówności. Teraz trzeb zrobić maskę z laminatu i kabinkę ( też z laminatu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Piekny ten modelik!!! A czemu chcesz Sławek zrobic kabinke z laminatu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Nie chce mi się robić formy do tłoczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Sławek przecież możesz formy zrobić z mojej owiewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Mariusz , będę pewnie w przyszłym tygodniu w Starachowicach to zadzwonię do Ciebie i może faktycznie odlałbym z gipsu formę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Byłem dzisiaj u Sławka i powiem, że model świetny, zdjęcia nie oddają tego co na żywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Oto zdjęcie Zbyszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jakiś malutki ten Zibidic :mrgreen: Sławku świetna robota , nie ma co gadać. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Sławek, mogę tylko pogratulować Ci kolejny raz pięknej roboty , super fotki, ale dopiero na "tle" zibidic'a widać rozmiar modelu. Co do kolorystyki widzę, że kolorem bazowym będzie biały :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Heheh, fiolet od dołu.Jakieś tam pomysły mam na oklejanie.W następnej kolejności będzie Edge 540 (rysunki dla Piotra) no i Extra (plany od Grzegorza ).Extrę wykonam jako pierwszą i zaczynam gromadzić już materiały.Grzesiu, zrobię plany skrzydła i stateczników to otrzymasz je odrazu po skończeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieek31 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam Cię Sławku Świetnie wykonana robota ! Ja jestem na etapie budowy Katany X-Lite 1.4m.Tyle że wszystko wycinam ręcznie. Przy okazji czy mógłbym prosić o plany Edge 540 i Extry które Ty będziesz budował ? Na pewno któreś z nich będzie u mnie jako następne po Katanie. Pozdrawiam wszystkich Michał misiaa28@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Plany Edge 540 są autorstwa Piotra z forum, ja tylko mam co nieco pozmieniać i zmniejszyć więc to z Piotrem trzeba rozmawiać na temat planów.Plany Extry są w necie , ale mają skrzydła i stateczniki styro, ja je poprzerabiam na konstrukcyjne pod laser.Plany będą w dyspozycji Grzegorza więc o nie trzeba zapytać właśnie Grześka.Jednak z jednymi i drugimi planami chwila zejdzie.Jak zacznę budować Extrę to będzie oznaczać że plany są gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieek31 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Czyli najlepiej będzie jak się jeszcze wstrzymam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.