BRoman Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Latka mijają. Mój móżdżek już nie taki pofałdowany jak kiedyś więc nie mogę czegoś co dla mnie niepojęte a prawdziwe zakwalifikować do innej szufladki niż ZNAKI CZASU. Smartfony, taptaki cała dygitalna zadyma do szuflady.Kibole,skradzione katalizatory, pigułki gwałtu, dopalacze-tamże. To co poniżej zajęło sporo miejsca w szufladzie. W Castoramie (Kraków ul. Pilotów ) ,przy stoisku z narzędziami był kosz z przecenionymi produktami o 50%. By uzyskać zniżkę sprzedawca musi wydrukować klientowi tzw. kupon potwierdzający zniżkę. Z produktem i kuponem do kasy. Tam kasjer (ka) wylicza co należy i już jesteśmy w posiadaniu produktu za pół ceny. Proszę o kupon.Stukot klawiatury (piny, loginy i inne bździny), mysz szaleje po monitorze i........ sru! Drukarka wydała z siebie kupon ! Z kosza wybrałem dwa tarniki półokrągłe a' 6,38 zł i okrągły tarnik za 4,46 zeta. Razem 17,22 zł przed rabatem.Powinno więc być 8,61 zł a jest 12,40. Coś nie tak... Jeszcze raz komputer liczy i.......sru ! 11,40. Mówię -nie zgadza się . Młodzian do mnie ;panie przecież komputer policzył i się nie myli ! Biorę kartkę ,układam słupek z liczb,podkreślam i pełen ufności w profesjonalizm sprzedawcy proszę by policzył ręcznie. Zjeżył się i odmówił. UUUUUUUUUUUUUUU ! To ty taki jesteś !? Kierownika poproszę -twardo z metalicznym pogłosem mówię . Nadchodzi kierownik; na oko 35lat . Przedstawiam problem prosząc jednocześnie by poprosił pracownika o ręczne podliczenie sumy i wyliczenie ostatecznej kwoty do zapłaty. Podlicz! Już pierwsza kolumna wyliczona z błędem. Kierownik (Adrian) przerywa obliczenia i by sprawę popchnąć do przodu sam zasiada za konsoletą .Stukot,szaleństwo i ......sru -jest kupon z prawidłową ceną ! Kierownik Adrian szybko oddala się do poważniejszych zadań. Ptaszki na kuponie,jakaś blat' pieczat' i załatwione. Dziękuję i nieco onieśmielony pytam sprzedawcę czy mogę się prywatnie coś spytać? Tak. Czy pan ma maturę ? Tak mam. Ja mu na to, że ja też ale odbieram mu tę maturę bo nie zasługuje. I by wdeptać młodziana pytam się czy wie ile to wynosi 3!= .Zdębiał ! Oczy zawirowały i.......może wirują do tej pory-ja poszedłem do kasy. Kupuję bułkę w kiosku z pieczywem. Bułka o nazwie studencka w ogólnym kształcie prostopadłościanu. Żartobliwie mówię panience (20-22 lata miseczki C) proszę przekroić na pół by starczyło na drugi semestr bo to bułka studencka. Panienka usłużnie acz bardzo poważnie przekrawa bułkę .... zgodnie z jedną płaszczyzn symetrii prostopadłościanu-kształcona skubaniutka ! A jaka dowcipna ! Koleżanka będąca ze mną od razu mówi-panie Romanie! Niech pan nie reaguje to są znaki czasu ! A koleżanka- 35lat miseczki D sztywne więc posłuchałem bo to jakiś plus dodatni zawsze. I teraz pytanie ale tak w 2 sekundy odpowiedź . Jak przecięta została bułka i czy sprzedawca wie do czego służy wykrzyknik ? Znaki czasu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zdrówy objaw to umiejętność odróżnianią miseczek . Co do matury to mam syna w klasie maturalnej i tak np streszczjac lekturę za własne odczucia i ocenę książki w liceum taki delikwent dostaje 1 ja się pytam dlaczego ? Reszty się domyślacie. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zdrówy objaw to umiejętność odróżnianią miseczek :). I to na oko ,bezdotykowo ! . Widać spore doświadczenie ... Takich znaków czasu to teraz specjalnie szukać nie trzeba,codziennie można się natknąć na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tiaaa, ale coś poza miseczkami zauważyliście w tym tekście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tiaaa, ale coś poza miseczkami zauważyliście w tym tekście Może sprzedawca już wie, że ! to silnia i jak ją się liczy?. A bułka ?, zapewne cięcie po najkrótszej lini przekroju (potrzeba najmniej energi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Sześć i idę bułkę zjeść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A bułka ?, zapewne cięcie po najkrótszej lini przekroju (potrzeba najmniej energi ) Gdyby tak było to Roh by o tym nie napisał Pewnie ciachnęła wzdłuż dłuższej osi. Ale pionowo czy poziomo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Bułkę przecięła zapewne tak jak bułki się kroi żeby posmarować masłem lub margaryną, położyć szynkę, sałatę, pomidora, serek, przykryć drugą połówką i zjeść. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Bułkę przecięła zapewne tak jak bułki się kroi żeby posmarować masłem lub margaryną, położyć szynkę, sałatę, pomidora, serek, przykryć drugą połówką i zjeść. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Oj naiwny ,naiwny jak dziecko we mgle... Starsi wiedzą z czego cytat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ciekawe czy ktoś zgadnie, tylko nie podpowiadaj. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Po przekątnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Po przekątnej? Nie. I proszę jak ładnie idzie nam powtórka z geometrii brył. A to samo modelarstwo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Prostopadłościan ma 3 płaszczyzny symetrii więc skoro cięła zgodnie z jedną z nich, to nie ma za wiele możliwości. Chyba że podstawa jest kwadratowa to dochodzą jeszcze dwie, po przekątnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 No chyba, że będzie to sześcian...ten to dopiero ma płaszczyzn symetrii tyle, że już sam się pogubiłem. Doliczyłem do dziewięciu :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi