Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Mikolajki planowałem zrobić nieduże zawody na naszym klifie. Ma wiać przednie, ma być ciepło i piękne niebieskie niebo.

Miały być małe, a wyszły regularne zawody międzynarodowe, w których będzie uczestniczyć 4 zawodników z pierwszej dziesiątki tegorocznej klasyfikacji generalnej Pucharu Świata!!! A większość z pozostałych zawodników zmieściła się w pierwszej 50tce pucharu.

Zapraszam gapiów w niedziele od 10tej na klif przy drodze nr 5 w Rusku. Bedzie można pogadać i popytać sie zarówno polskich jaki i zagranicznych zawodników. Może komuś uda sie kupić jakiś szybki model ;)

A jeśli ktoś jest chętny do pomocy przy sędziowaniu to również zapraszam (kontakt wcześniejszy na PW zalecany). Zawsze to może być pierwszy krok do przyłączenia sie do nas na dłużej i to po tej drugiej stronie mocy.

Opublikowano

Namawiaj,namawiaj.Zrob cos jak ja bede mial wolne???? to pokibicuje,scigaczy nie kupuje wiecej,bo 6sc wystarczy.Kibicuje!!!!

Opublikowano

Jurek !! kto jeszcze prócz listy? Tylko żeby wyniki były szybko przesłane bo zacznie padać- będzie lać!!!!

Jak dla mnie brakuje dwóch Jędrków R i K. Gdzie Jurek K?

Opublikowano

No to szybkich lotow.

I są szybkie!!! Po dwóch kolejkach Jurek jest trzeci i niecałe 50 punktów straty

Po 7-ej kolejce Jurek jest drugi!!!

Opublikowano

Fajnie bo sporo zawodnikow bylo !

Ba, wiecej niz na jakichkolwiek zawodach w Polsce poza ET w tym roku. No i obsada zacna. Niestety Jacek opuscil nas wczesniej, bo ma daleko do domu i słońce juz bardzo przeszkadzało. Ale na pewno jeszcze nas odwiedzi. Niemcom nasz klif bardzo sie spodobał. Juz sa nasi ;) i beda nas odwiedzać. Padł rekord górki - 37s z groszem ;)

I jak zwykle, genialne zdjecia Tomasa:

https://plus.google.com/photos/109620478679557030988/album/6225208763008490817

Opublikowano

Brawo dla Jacka :) o oczywiście i dla zwycięscy :D

Opublikowano

Jurku kiedyś Ci już pisałem nie kręci mnie latanie zawodnicze i rywalizacja mając kiedyś w domu przez 6 lat zawodnika w ciut innej dyscyplinie modelarskiej wiem z czym się to wiąże.

Mam frajdę z czego innego   :)

Miło poczytać i popatrzeć jak bardzo sympatyczny kolega Jacek z którym spędziłem wiele fajnych chwil na zboczu i nie tylko podjął rękawicę i osiągał bardzo ładny wynik. :D

A dodam, że Jacek wszystkiego się nauczył sam i bardzo dużo poświęca czasu na latanie czego mu czasami zazdroszczę.

Opublikowano

Kibicowałem wszystkim "naszym" ale lepszy wygrywa. Jurek co się stało w 8-ej i 9-tej kolejce?Szczęście pomaszerowało do Rafała? Gratulacje dla WSZYSTKICH,bo ten klif jest naprawdę trudny i zaskakujący!!!!

Opublikowano

Nic. Inny model trafiony przez UFO i za mało balastu. Choc wszystkie komory pełne mosiądzu. Spokojnie. To tylko zawody Mikołajkowe. Zabawa z kolegami.

Jurku kiedyś Ci już pisałem nie kręci mnie latanie zawodnicze i rywalizacja mając kiedyś w domu przez 6 lat zawodnika w ciut innej dyscyplinie modelarskiej wiem z czym się to wiąże.

Mam frajdę z czego innego :)

Miło poczytać i popatrzeć jak bardzo sympatyczny kolega Jacek z którym spędziłem wiele fajnych chwil na zboczu i nie tylko podjął rękawicę i osiągał bardzo ładny wynik. :D

A dodam, że Jacek wszystkiego się nauczył sam i bardzo dużo poświęca czasu na latanie czego mu czasami zazdroszczę.

I dlatego Jacka zaprosilem. Wiem o co Ci chodzi i to rozumiem. Ale nic nie stoi na przeszkodzie spotkać sie razem z Wami. Nie cisne na wyjazdy przecież. I polatac razem nawet na zawodach. Jednorazowo. Zawsze to jakas zmiana i urozmaicenie. Choc jesli ne zdecydujecie sie na dokopanie nam, to chetnie pogawedzimy z Wami na Waszych górkach. I nie tylko na górkach i nie o suchym pysku. No i moze wreszcie bedą jacyś kibice ;)))
Opublikowano

Nic. Inny model trafiony przez UFO i za mało balastu. Choc wszystkie komory pełne mosiądzu. Spokojnie. To tylko zawody Mikołajkowe. Zabawa z kolegami.

Jasne spokój jest. Byłem ciekaw bo naprawdę dobrze ci żarło. Myślę że nawet Niemcy byli zaskoczeni agresywnością naszego klifu? Po wynikach widać że nawet Soucek nie miał dzisiaj szczęścia a przecież zna ten klif. To była runda 1-sza a kiedy 2-ga?

Opublikowano

Jak bedzie wiało i bedzie min 5 stopni. Ake to chyba juz przyszły rok. Takie spotkania organizuje sie w tydzień.

Niemcy zadowoleni. Według nich górka szybka, trudna, selektywna i nie wybaczająca błędów.

No i zobacz różnice punktowe. Śmieszne.

Opublikowano

Wdziałem! Nawet na German Open były większe. Powyżej 10m/s to ja unikam klifu,bo po 6-ciu miesiącach przerwy nie trudno o wypadek i zmieniam zbocze.

Opublikowano

Cos bedzie bo chłopaki kręcili. Ja nie miałem czasu na nic. Ani na jedzenie ani za picie. Ledwo znajdowałem go na latanie. Jak koledzy pozwolili

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.