Zycior Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 OK, ja jeszcze miałem drogę drążka i amplitudę PWM . Oczywiście start też, jak pisałem nie mam potrzeby wracać do projektu potrafie uruchomic i dobrac świece i mieszankę do latania nawet w zimie A benzyna to do dużych modeli ja latałem do 1,5 Tu jest podobnie, rozruch pełna moc grzania, po czym moc regulowana jest zależnie od pozycji drążka. http://zycior.hs1.linux.pl/?11,podgrzewacz-swiecy-do-silnikow-zarowych tu jest instrukcja do tego ustrojstwa Marcinie tylko nie usuwaj z komputera plikow bo będę miał kolejną dwusilnikowke tak że się odezwę po jeszcze jeden podgrzewacz. Obecnie który używam sprawuje się znakomicie. Nobel ci się należy Pliki nie zginą, płytki są ciągle "na stanie" Z tym noblem bym nie przesadzał, tym bardziej że do obecnej formy tego urządzenia "przyłożyło rękę" wiele osób z tego forum. To dzięki Wam i Waszym sugestiom powstał ten podgrzewacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Jak to się mówi, sukces ma wielu ojców:D ale serio piękna sprawa. Najprzyjemniejszych rzecz z tego całego ustrojstwa to rozruch. Do modelu tylko z rozrusznikiem a nie z grzalka czy placzacymi się przewodami od panelu. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 W głównej mierze właśnie po to rozpocząłem w ogóle pracę nad tym ustrojstwem Przy okazji... dla tych co zastanawiają się czym to zasilić: http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=5701 Wg. mnie "akuratnie" akumulatorki do tego celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Trochę odgrzeje temat, poszukuję podgrzewacza dla dwucylindrowego silnika, miałem taki kupiony kiedyś w hb, ale zaniemógł i mam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 A naprawić sie nie da ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 A naprawić sie nie da ? może i się da, ale ja jestem noga w tych sprawach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Nie wiem co tam jest ale jak procesor żyje to pewnie sie da. . Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Bede jedynym , ktoremu sie z podgrzewaczem NIC nie udalo . Nie udalo sie , bo po pierwsze jestem totalnym debilem jesli chodzi o elektronike , a po drugie chyba sie starzeje .Podlaczylem wszystko wg instrukcji ( dzisiaj doszly pakiety do zarzenia swiecy ) i niestety dioda zaczela migac , ja nie wiem dlaczego miga i jak migac powinna ( do tego jeszcze te migniecia mam LICZYC !!! ) . Im glebiej "wchodzilem" , tym chaos byl wiekszy. Skonczylo sie tak , ze polatalem elektrykiem , a na modelarni zaczalem demontowac urzedzenie , aby zalozyc Chinczyka , ktory albo grzeje na MAXa przy rozruchu i koniec , albo na MAXA przy rozruchu i dalej polwa mocy . Tych Chinczykow uzywam od lat w modelach z silnikiem z cylindrem do gory , lub w bok i glownie jako rozruchowe ( nie mam im NIC do zarzucenia ) . Cudo Marcina chcialem dac w modelu , gdzie ENYA 90-4C wisi garem do dolu. Napisalem , ze ZACZALEM DEMONTOWAC , ale tak naprawde to nie zdemontowalem ( jeszcze ) . Jutro posprawdzam wszystko jeszcze raz choc mam jedno pytanie. Jak resetuje sie urzadzenie w przypadku gdy "nabruzdzilem" przy pierwszym ustawieniu ? Chcialbym zaczac cala operacje na stole , a nie na lotnisku i w ciszy i skupieniu uruchomic to ustrojstwo !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 I co udało Ci się zainstalować ten podgrzewacz? Ja na swój czekam i czekam. A potrzebuje podgrzać dwie świece w jednym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Te podgrzewacze to dalej aktualne? Wracam do spalinek po prawie 5 latach i przywracam do użycia mojego Tiger Moth z Saito a że wisi świecą w dół to muszę go czymś podgrzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Daj cieplejszą świece i podreguluj pożądnie gaźnik,a przedewszystkim igłę wolnego gazu. Będzie chodził ok.W koncu silniki żarowe tak powinny chodzić.Wszelkiego rodzaju podgrzewacze to "puder na syfa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi