jethrotull Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Lotki faktycznie długie, więc może zrób klapolotki. Oszczędzisz na wadze przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ale wkrótce zaczniemy ☺ Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Nie jestem złośliwy Ale wkrótce zaczniemy ☺ Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Nie jestem złośliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Spokojnie. Jest kilka modeli samolotów które bardzo lubię i Zero jest jednym z nich. Siedzę i patrzę co tam dłubiesz, ale bez uwag nadmiernie krytycznych. Tylko to śmigło przemyśl, bo na 9-10" to ani nie polatasz, ani oka nie zaczepisz... Podwozie skladane? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Spokojnie. Jest kilka modeli samolotów które bardzo lubię i Zero jest jednym z nich. Siedzę i patrzę co tam dłubiesz, ale bez uwag nadmiernie krytycznych. Tylko to śmigło przemyśl, bo na 9-10" to ani nie polatasz, ani oka nie zaczepisz... Podwozie skladane? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Do większego śmigła będę potrzebował innego silnika. Pewnie będzie drogi. Nad podwoziem też się muszę zastanowić, czy jestem w stanie sam zrobić składane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Na tym co wymyśliłeś i tak nie polata, więc albo zmniejsz model albo popraw napęd Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Na tym co wymyśliłeś i tak nie polata, więc albo zmniejsz model albo popraw napęd Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka A co by się stało jak do tego silnika zamontował bym śmigło 15" Do silnika o mocy 290W kiedyś zamontowałem 10 calowe śmigło i nie działo się nic nadzwyczajnego. A ten co mam wg opisu ma 1300W Nie wszedł by na obroty, spalił by się czy ciąg byłby za mały do latania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ja się nie czepiam.Twój model - rób, co tylko uważasz za słuszne - napisałem, bo też buduję Zero i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ja się nie czepiam.Twój model - rób, co tylko uważasz za słuszne - napisałem, bo też buduję Zero i tyle Ładnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 A co by się stało jak do tego silnika zamontował bym śmigło 15" Do silnika o mocy 290W kiedyś zamontowałem 10 calowe śmigło i nie działo się nic nadzwyczajnego. A ten co mam wg opisu ma 1300W Nie wszedł by na obroty, spalił by się czy ciąg byłby za mały do latania? Spaliłby się. Tu nie chodzi (tylko) o moc ale też o kV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Najkrócej mówiąc: jak producent poleca max. 10 cali to nie możesz założyć 15'. Możesz ew. 11 przy doskonałym chłodzeniu i 100% mocy tylko przez kilka sekund. Im lepszy silnik tym lepiej znosi parametry krytyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Najkrócej mówiąc: jak producent poleca max. 10 cali to nie możesz założyć 15'. Możesz ew. 11 przy doskonałym chłodzeniu i 100% mocy tylko przez kilka sekund. Im lepszy silnik tym lepiej znosi parametry krytyczne. Krótko mówiąc zmienię silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Witam wszystkich modelarzy Po krótkiej przerwie szkrzydło mojej zabawki jutro bedzie malowane Żadnych oryginalnych kolorów. Od góry na zielono od spodu popielaty, czerwony i żółty też się przyda. Zamontowałem klapy - wyszło tak jak widać Jak samolot poleci i się nie rozbije zamieżam wymienić wszystkie serwomechanizmy z mojego skrzydła na mocniejsze. Wszystko działa, sprawdzałem ale mogło by być lepiej. Zamontowałem oświetlenie - to mi się nawet podoba Jeszcze tak szybko chcę wrócić do silnika, zamieżam kupić Silnik Emax GT2826/05 KV860 - 960W Śmigło 14x7 Proszę o komentarze Musze kończyć i wracać do pracy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Poszukuje silnika Emax GT2826/05 KV860 - 960W albo inny o podobnych parametrach niedrogo. Zna ktoś sklepy gdzie można kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Próbowałeś tak? Wpisz nazwę produktu w google, dodaj wyraz "cena" i wybierz najtańszą ofertę. Listę polecanych sklepów modelarskich masz tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 http://cyber-fly.pl/pl/searchquery/GT2826/1/full/5?url=GT2826 http://www.emodel.pl/emax-silnik-gt-282605-p-3097 Dalej mi się nie chce szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Próbowałeś tak? Wpisz nazwę produktu w google, dodaj wyraz "cena" i wybierz najtańszą ofertę. Listę polecanych sklepów modelarskich masz tu szukałem: W ABC mieli za 129,80zł i raczej już nie będą mieć, a u innych pośredników to cena nawet 180zł to za drogo. http://cyber-fly.pl/pl/searchquery/GT2826/1/full/5?url=GT2826 http://www.emodel.pl/emax-silnik-gt-282605-p-3097 Dalej mi się nie chce szukać. cena 189,75 za wysoka szukałem: W ABC mieli za 129,80zł i raczej już nie będą mieć, a u innych pośredników to cena nawet 180zł to za drogo. cena 189,75 za wysoka może jakiś zamiennik? nie ma co szukać tego samego jak go już nie ma, a jak jest to cena za wysoka. na ta chwile tak wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Sprawdź w Perfect Hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 A postępy pracy są. Zamierzam wkleić balsę przez całą długość kadłuba. Mam zamiar odciąć ogon i połączyć na stałe ze sterem wysokości i zrobić ten podzespół montowany i demontowany za pomocą wkrętów (jakich to jeszcze się zastanowię). Sprawdź w Perfect Hobby. Akurat tam nie kupuję. Jak coś zamówię to przyjdzie? Na tą chwilę nic mnie nie mobilizuje do pracy. Cały czas jakieś problemy. Nie można kupić brakujących części, więcej szukania jak robienia. Sklepy modelarskie puste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 tutaj masz silnik w jak zawsze dobrej cenie: http://www.marvio-rc.pl/emax-gt2826-05-860kv,3,3561,3562 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Super dzięki dziś kupie pewnie... Zamieszczam kolejne zdjęcia z postępów. Poszukuję kleju co sklei styropian z prędkością kropelki i bez niepotrzebnych wżerów. Zamieszczam zdjęcie kleju co używam, jest dobry ale długo schnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi