majula7 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 silnik 3542 turningy 1100kv zasilanie 3s regulator redbrick 70A śmigła 11 lub 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Robert, w jaki sposób dopompowujesz koła ? To są pompowane koła Kavan'a. W komplecie dostajesz przejściówkę, która pozwala pompować koło przez wentyl w oponie, zwykłą pompką. Ja jeszcze tego nie praktykowałem bo od zakupu mają idealną ilość powietrza, to znaczy trochę mniejszą niż powinna być, dla mojego bardzo "gładkiego lotniska". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielOJ Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam kolegów, także złożyłem swojego Mentora, wrzucam filmik i parę zdjęć. Może latanie nie do końca "ładne", ale to były moje początki teraz pocieszam się że jest już dużo lepiej:) http://www.youtube.com/watch?v=XdjjkLoox3A Do modelu ze swoich rzeczy dodałem oświetlenie klapy oraz kamerkę GoPro na zatrzasku. No i trochę pomarańczowego koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Cóż to za dziwny napis na poczatku filmu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielOJ Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tzn chodzi o "MPX Mentor, Polska 2011"? przekłada się to na "Co gdzie i kiedy" Chyba nie jest to jakieś wielkie faux pas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 No to se pooglądaliśmy Ten film wideo zawiera treść od partnerów Ministry of Sound UK (MVR) i EMI. Co najmniej jeden z nich zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich. Przepraszamy za usterki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam. Mam już Mini Maga, Fun Cub-a, no i coraz bardziej zastanawiam się nad Mentorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielOJ Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ok jasne jasne usunąłem stary film i mam już poprawiony bez muzyczki ale i bez dźwięku silnika;/ W każdym razie miłego oglądania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Daniel ładne latanko . Model ładnie się prezentuje. To okolice Tykocina czy Turośni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielOJ Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Dzięki:) To akurat okolice Tykocina...33km od B-stoku. Mała bolączka to brak kamerzysty, bo jednak ciężko ustawić odpowiednio jest kamerkę na walizce, bo nawet statywu żadnego nie posiadałem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ray-e mają, niezłe ośki. Może zmienić silnik na Ray'a... Podobno Emaxy są niezłe. Ja latam na Ray'u i Pulso (miękie wały) ale ostatnio zmieniam wszystko na topowe. Więc jak silnik to Axi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielOJ Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Ja mam u siebie Emax'a GT2820/05. Silnik jest bardzo fajnie dopasowany do modelu, niestety przy śmigle 11x5.5 ośki stosunkowo łatwo "idą" niestety. Teraz eksperymentuje z Dualsky XM3548CA-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 No to chyba z tego przedziału cenowego to Ray lub Foxy ( wmniejszych modelach dają wały 5 mm). Ja miałem sporo kretów na Ray'u wał 4mm model 600 gr 3D śmigło 11x4,7 (pierwszy model) - NIGDY się nawet nie skrzywiła ośka, nie mówiąc o ukręceniu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Swojego Mentora tuż przed próbką na hydro rozbiłem. Lądując w dużym wietrze (co mnie podkusiło żeby właśnie wtedy latać) na wysokości ok 1,5m trafiłem na ,,dziurę,, powietrzną. Do tych strat dochodzi jeszcze śmigło. Jako że to pianka (za to je lubię) sklejenie w całość nie stanowi problemu. Jako tylny opór wykorzystałem wcześniej wklejone tylne mocowanie pływaków. Przednia część do kadłuba została dociśnięta rozsuwanym ściskiem. Kleiłem żywicą. Widać ślad klejenia ale na szczęście kadłub się nie zdeformował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 A oto moje boje z Mentorem wersja zimowa I dzisiejsze wygłupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Cześć, Można poprosić o rozszerzenie tej wypowiedzi? Walczę z wałem Roxxy BL3545-12 bez efektów ... Ja mam u siebie Emax'a GT2820/05. Silnik jest bardzo fajnie dopasowany do modelu, niestety przy śmigle 11x5.5 ośki stosunkowo łatwo "idą" niestety. Teraz eksperymentuje z Dualsky XM3548CA-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Po wizycie w Kraśniku i nocnej prezentacji xeno, musiałem spróbować i ja. Oto efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Zima za pasem więc nadeszła pora aby wyposażyć w narty. Narty zakupiłem takie http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_31_665&products_id=11768 Żeby narty w czasie lotu odpowiednio się ustawiały konieczne było zmodyfikowanie podwozia. Wykonałem odpowiednio wyprofilowane druty które zostały zamocowane razem z osiami od wewnętrznej strony podwozia. W tym celu od strony wewnętrznej wywierciłem otwory o średnicy 2,5mm. Tak to wygląda od wewnątrz i zewnątrz. Gotowe. Takie same mocowanie nart zastosowałem w Fun Cub-ie, spisuje się bardzo dobrze. Do wykonania została jeszcze tylna narta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zima przyszła. Xaweremu "zmiękła rura", śniegu jest dosyć więc wykonałem tylną nartę. Model jako zimowy gotowy do oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 nigdy w locie nie odchyliły się do tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.