Skocz do zawartości

Paypal, co o tym sądzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalecam postawę franciszkańską. Odetchnąc i odczekać. Wycofają się z tego w ciągu tygodnia. Na forach branżowych już huczy.

Opublikowano

Huczy już wszędzie. I dobrze. Mam nadzieje, że tak rozhuczy, że paypal się szybko ogarnie.

A swoją drogą... ciekawe ile osób już podało swoje dane do konta... masakra...

Opublikowano

Potwierdzam wczoraj płaciłem i nic nie trzeba było podawać, uaktualniać czy instalować. Ostatni raz płaciłem 8 czy 10 miesięcy temu, więc coś ktoś komuś nie halo.

• Lubię to 1
Opublikowano

Płaciłem przez paypal. Mam paypal połączony i zweryfikowany z kartą kredytową więc nie muszę nic doładowywać czy przelewać żeby zapłacić.

Opublikowano

Poruszony w wątku temat dotyczy opcji " szybkie doładowanie", które wcześniej było obsługiwane przez przelewy24 albo tą drugą firmę, której nazwy nie pamiętam. Teraz Paypal wprowadził Trustly czy jakoś tak, które prosi o podanie loginu, hasła i zgody na użytkowanie konta.
Wybierając opcje "szybkie doładowanie konta" przekonasz się o tym. A jeżeli tej opcji nie używasz, to nie miałeś okazji się przekonać co za kupę paypal wprowadził.

/edit - troche literówek.

Opublikowano

A ile tak faktycznie trzeba czekać na przelew swoich środków z PP na swoje konto w banku  ?

Wpłaciłem ale się rozmyśliłem z zakupem .

Opublikowano

Na to wychodzi, że nie miałem. Nigdy tej opcji odkąd ma konto na paypalu nie używałem i używać nie zamierzam. Jeśli tak jest jak piszesz to jakiś jakiś obłęd.Gdybym dostał żądanie podania loginu i hasła do konta to natychmiast bym się rozłączył i nigdy więcej w ten serwis nie wszedł. 

Tak na marginesie coraz częściej korzystam z bezpośrednich przelewów bankowych.

Opublikowano

Konradzie, powiązanie karty wiązało się również z  podaniem kodu CVN dzięki któremu przekazałeś Paypalowi wszystkie informacje potrzebne do wyciągnięcia Ci kasy z konta. Po prostu Paypal używa Twojej karty w Twoim imieniu, tak jak Trustly, któremu podasz wszystkie dane do konta.

Opublikowano

Na to wychodzi, że nie miałem. Nigdy tej opcji odkąd ma konto na paypalu nie używałem i używać nie zamierzam. Jeśli tak jest jak piszesz to jakiś jakiś obłęd.Gdybym dostał żądanie podania loginu i hasła do konta to natychmiast bym się rozłączył i nigdy więcej w ten serwis nie wszedł. 

Tak na marginesie coraz częściej korzystam z bezpośrednich przelewów bankowych.

Ja również nie zamierzam. Troche o tym w necie się pojawiło na ten temat artykułów, choć szkoda, że temat tak szybko ucichł. 

Co o karty kredytowej - świadomie jej nie łączyłem z kontem Paypal. Daje mi to poczucie (być może tylko poczucie...), że nie wyjdzie z paypala mi nigdy więcej niż na nie sam ręcznie przeleje (jak każdy inny prepaid). 

Obecnie nadal mam możliwość korzystania - przelewem tradycyjnym. Różni się tylko tym, że idzie nawet do 3 dni czasami. Ale nie ma tego złego... Przynajmniej będzie czas na przemylenie niektórych zakupów ;)

Pośrednik w płatnościach  https://trustly.com/en/

obsługuje tylko cztery banki: Bank Millennium, Getin Bank, ING BankOnline i Bank PeKao. Przynajmniej u mnie tak wyświetla.

Kilka dni temu było banków więcej - te same rezygnują z możliwości powiązania z trustly.

Z resztą... samo przekazanie danych do zalogowania się na konto innej stronie jest już złamanem regulaminu banku...

Opublikowano

Konradzie, powiązanie karty wiązało się również z  podaniem kodu CVN dzięki któremu przekazałeś Paypalowi wszystkie informacje potrzebne do wyciągnięcia Ci kasy z konta. Po prostu Paypal używa Twojej karty w Twoim imieniu, tak jak Trustly, któremu podasz wszystkie dane do konta.

Tak to prawda, ale bank zabezpiecza moją kartę przed nie autoryzowanymi wypłatami (zdzierając ze mnie co miesiąc po 2 zł). Czy to coś pomorze, czy nie, to nie wiem, ale przez to śpię trochę lepiej. :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.