Kamilos Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 HEHE model do mnie dotarł 23 czerwca Wydaje mi się że będzie on latał dość powoli ponieważ ma dość gruby profil, jeśli da się mu odpowiednio duże wychylenia będzie idealny do 3D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 W.g. mnie 1500 g to jednak troszkę sporo jak na modelik 1250 mm rozpiętości. Jeszcze jedno . Zawsze jestem pełen podziwu dla sprzedawców silników -Jakie fascynujące prawa fizyki stosują podając moc silnika. Dla tego który zamówiłeś, podają 600 a niektórzy nawet 800 W . No to jest już fizyka na poziomie " Gwiezdnych Wojen " ale tych od Lucas:a niestety.Mnie wbijano do głowy iż Moc = Natężenie x Napięcie. Ale mogę się mylić Życzę powodzenia w oblotach i czekam na film. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Teraz mam dylemat czy malować go sprejami co będzie dość trudne czy ułatwić sobie zadanie i malować go pędzlem . Wolał bym pędzlem bo malowanie będzie bardziej dokładne ale za to model przytyje. Obecnie waży ok.530g z dwoma serwami . Policzę ile będzie finalnie ważył - no to tak : silnik 150g, pakiet 180g, serwa ok. 70g , regiel 60g , odbiornik 15g = 475+530=1005g no i jeszcze farba to ok . 100-200g no to myślę że 1300g wyjdzie z zapasem kilkudziesięciu gram. EDIT.: Zdecydowałem że maluję pędzlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ja planuję swój model okleić folią z napolskimniebie jest bardzo dobra, bardzo dobrze się przykleja , taśma pakowa się chowa przy tej folii, jest wytrzymała , da się ja pomalować nawet markerem i marker z niej się nie ściera tak jak z taśmy pakowej, i najważniejsze że praktycznie nic nie waży. Ja mam z nią taki problem że mam wersję matową która jest z obu stron identyczna, i kilka razy położyłem ją odwrotnie i zamiast do modelu, przykleiłem ją do żelazka. Cierpliwie czekam na film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Jeżeli rozchodzi się o spray to może być problem, ponieważ rozpuszczalniki w nim zawarte mogą rozpuszają styropian, jak i podkłady pod panele. Jest jakaś seria sprayów eco, które tego nie zrobią, ale cena jest znacznie wyższa. Tylko w chwili obecnej sobie nie mogę dokładnie przypomnieć, chyba dupli color coś takiego miał w ofercie, ale nie jestem pewien. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Jak na początku chciałem malować sprejami to miałem zamiar kupić specjalne do STYRO w sklepie modelarskim.Ale jednak zdecydowałem się malować pędzlami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Wydaje mi się, że fly colour na bazie akrylu był najlepszy cena to 25 zł za puszkę. Ostatnio jednak kupiłem specjalny spray prosto na styropian, krycie już za pierwszą warstwą, duża wydajność. Na S1 ledwie starczyły 2 puszki. Nie pamiętam nazwy cena za puszkę to 30zł Ale gorszego dziadostwa to w rękach to nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 No nie.. miałem ten model , i recenzja wygląda tak : 1.jeśli człowiek chce się sprawdzić w budowaniu to jest ciekawa opcja,zaprojektowanie domka silnika , konstrukcji podwozia ,wzmocnienia itp.. 2. do 3D się nie nadaje(małe stery i złe proporcje). 3. model lata super , fajne właściwości lotne . 4.jeżeli go nie oklejasz niczym to weź reklamówkę na lotnisko bo się nie pozbierasz ,wystarczy dotknąć ziemi i po modelu . bardzo kruchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Nie wydaje mi się żeby był aż tak kruchy że się od razu połamię. Rozważam jeszcze oklejenie skrzydeł taśmą kolorową, ale tylko skrzydeł ,kadłub bym pomalował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dziś doszła paczka z wyposażeniem, o 2 tygodnie wcześniej niż się spodziewałem. I jest jedna zmiana: jest nowy silnik Turnigy 3639 1100kv tak to wszystko jest tak samo. Myślę że przy moim tempie pracy oblot będzie za tydzień. I jeszcze się zastanawiam jak zrobić domek silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Malowanie pędzlem to nieporozumienie, jeśli walczysz o ciężar. Tylko spray. Malowanie pędzlem wcale nie jest bardziej dokładne. To po prostu zalewanie powierzchni farbą. Jak chcesz pomalować dobrze (dokładnie + lekko) - tylko natrysk. Ten model po pomalowaniu absolutnie nie powinien przytyć więcej jak 100g. Do styro - malowałem Eco Revolution firmy Chemmot, na bazie wody. W sklepach z farbami 18PLN/400ml. Krycie w zależności od koloru. Ich wada to długie schnięcie. Malowałbym skrzydła, a oklejał kadłub, ze względów aerodynamicznych. No chyba że musisz skrzydła wzmocnić. Oklejenie (wygładzenie) to utrata turbulentności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Kadłub przeszlifowałem i jest gładki.Maluję pędzlem ponieważ nie mam warunków do malowania sprejami.Nie walczę o wagę. Z całym wyposażeniem wyjdzie tak jak przewidywałem 1300-1500g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Skrzydła też pomaluj pędzlem, jak radził Bartek. Tylko pędzel prowadź wzdłuż rozpiętości a nie w poprzek czyli wzdłuż cięciwy. Będzie lepiej latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Masz za długi popychacz od serwa do SK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Zakładam że chodzi o to że dźwigienka serwa jest krzywo gdy SK jest równo.To jest już poprawione i wszystko jest idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dziś zacząłem malowanie modelu, aktualnie wygląda tak: Jednak oblot będzie za dwa tygodnie ponieważ wyjeżdżam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Malowanie modelu już jest prawie gotowe, oszacowałem ostateczną masę modelu na 1300g. To jest waga z lekkim zapasem, wydaje mi się że wyjdzie mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 To jest goły styrodur i styropian? Czy coś przeoczyłem... Jeśli tak, to szkoda roboty, bo już w transporcie możesz go uszkodzić, nie mówiąc już o kapotażu, czy innej pomyłce. Lotki mają jakieś wzmocnienie? Czy to czysty styropian pomalowany farbą? Nie chcę Ci "podcinać skrzydeł" w tym projekcie i życzę dobrze, ale zrobiłeś po drodze parę błędów za które zapłacisz w niedalekiej przyszłości. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Tak, wiesz szczerze mówiąc nie dowierzam trochę że to się będzie rozpadać, a ja jestem taki że nie uwierzę do półki sam nie spróbuję. I to jest taki eksperyment jak długo tym modelem przelatam zanim się rozpadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 dawaj go na oblot, jak coś jest nie tak to zaraz się wyda doświadczenie jest ważniejsze niż podpowiedzi kolegów latałem surowymi styropianami i nic się nie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi