MARSOK Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam. Powoli kończę składać mój drugi mode, może macie jakieś rady do modyfikacji żeby za pierwszym lotem nie rozpadł się za bardzo. Silnik zamontowałem EMAX GT2820/06 i do tego śmigło 12/6. Serwa Hitec HS-81 i HS/65MG Z góry dzięki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Wychylenia na 25%, EXPo na 50% i zalecany symulator przed startem. Fajnie jak bys miał kogoś obok siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio321 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 I koniecznie przed startem sprawdź stery, czy wychylają się w dobra stronę. Mi zdarzyło się kilka razy kiedy to w nocy kończyłem model a rano podczas lotu było na odwrót. No i panika i nie zawsze mózg zdążył się przestawić. ???? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 A jakie powinny być ustawiony silnik, ile odchylić i pochylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Poczytaj nt skłonu i wykłonu silnika. Wszystko zależy od modelu. Info w tym temacie znajdziesz na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Pierwszy lot odbyty,nawet nie zaliczyłem kreta. model fajnie lata w porównaniu do poprzedniego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Marcin- no oczywiście Ci wierzymy, ale wiesz: film musi być! Poza tym gratulacje, a model fajny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Miło słyszeć. Gratulacje i udanych dalszych lotów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A filmik może kiedyś się uda nagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Wychylenia na 25%, EXPo na 50% i zalecany symulator przed startem. Fajnie jak bys miał kogoś obok siebie ustawiłem na 50% a EXpo zostawiłem na 100% i jakoś daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ważne ze jest expo, to już spokojniej się prowadzi. Jak dajesz radę to gratuluję i życzę samych udanych lotów! Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Marcin gratuluję oblotu. Mam jednak prośbę o edycję tytułu tematu bo jest nijaki a model ma konkretną nazwę ,kultową ...(chyba że to Twoja wariacja na temat Acro Mastera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 I mam pierwszego kreta ale po części nie moja wina,wypięła się jedna z dźwigni lotki i pikowanie w dół miałem jeszcze czas na zmniejszenie prędkości opadania o dziwo kompletnie nic mu się nie stało. Zatrzaski są teraz posklejane Lądowania jakoś mam twarde i oryginalne podwozie nie wytrzymało. Macie może jakieś pomysły jak zmodernizować to podwozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Planuję pozostawić podwozie z drutu tylko zwiększe mocowanie do kadłubaCzerwone to jakaś cienka sklejka,niebieskie mocowanie drutu i zielone to drut.Ciekawe jak to będzie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Pomyśl o zrezygnowaniu z podwozia i zastosuj składane śmigło AERONAUT. Oczywiście lądowanie na trawie. Odpadną Ci naprawy podwozia i zaoszczędzisz na śmigłach. Bawię się tak Acromasterem od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony. Ile dokładnie waży Twój Acromaster gotowy do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Wyszło coś takiego mam nadzieję że do jutra żywica stwardnienie i zobaczymy na ile to wystarczy Marcin- no oczywiście Ci wierzymy, ale wiesz: film musi być! Poza tym gratulacje, a model fajny! Jak na razie udało mi się tyle nagrać. https://youtu.be/lhDc00CGuRc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 27 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Nauka latania bywa bolesna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam. Mam mały problem z silnikiem EMAX GT2820/06, przy pełnej mocy śmigło wpada w drgania dość mocne. Po zdemontowaniu śmigła i piasty, po uruchomieniu silnika mam uczycie że bije wał na silniku. Czy jest możliwość prostowania takiego wału lub dokładnego sprawdzenia czy jest prosty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Można sprawdzić czy jest prosty. Wystarczy go wyciągnąć i kulnac po blacie;) Nowa oś powinno ci się udać kupić w sklepach modelarskich lub pozostaje zakup nowego silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek36 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Witam w tym modelu warto zalaminować od wewnątrz dziubek cienką tkaniną w razie przygód przód nie kruszy się jak skorupka od jajek ogólnie temat już nie na miejscu bo niestety Multiplex wycofał się z produkcji tego bardzo dobrego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi