medutant Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Dzięki za odpowiedź model samolotu to CESSNA 747 pakiety są NI-MH 650mAH. No nic do końca sezonu pomęczę się z tym co mam a na przyszły sezon trzeba pomyśleć nad spaliną Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_f1 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam Czy padł już komuś wentylator w Turnigy Accucel-6 ? Czy można taki gdzieś kupić ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam Czy padł już komuś wentylator w Turnigy Accucel-6 ? Czy można taki gdzieś kupić ? Pozdrawiam Można, w komputerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_f1 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Dzięki , ale to jest raczej nietypowy wentylator. Wszystkie jakie znalazłem są wyższe od oryginalnego i nie wiem czy taki wysoki podejdzie ? Przeszkadzają gniazda wyjściowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Dzięki , ale to jest raczej nietypowy wentylator. Wszystkie jakie znalazłem są wyższe od oryginalnego i nie wiem czy taki wysoki podejdzie ? Przeszkadzają gniazda wyjściowe. To może Pan troszki splanować obudowę wentylatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_f1 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Pewnie tak zrobię Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Wymieniałem wentylator już dość dawno temu więc nie pamiętam dokładnie wymiarów ale ten w Accucel 6 ma wysokość chyba 6 mm.Udało mi się kupić o wysokości 10mm i niższych nie znalazłem. 4 mm nie zeszlifujesz.Ja zamocowałem nowy na zewnątrz obudowy i tak już z pół roku chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 IMAX B6 z którego skopiowano tego accucela nie ma wiatraka i żyje ale fakt że ma aluminiowa obudowę a nie blaszaną. Do ładowania wiatrak chyba niezbyt jest potrzebny. Nie wiem jak accucel (miałem ją tylko kulka dni i raz dla testu podłączyłem) ale imax nie grzał się przy ładowaniu tylko przy rozładowywaniu pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam Czy padł już komuś wentylator w Turnigy Accucel-6 ? Czy można taki gdzieś kupić ? Pozdrawiam Jest to chyba najbardziej awaryjna część w tej ładowarce - przyszedł czas i na mnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 6 mm wiatraczki są do dostania w sklepach elektronicznych. Np. w W-wie jest bardzo duży wybór w jednym ze sklepów w przejściu podziemnym (WGE) pod GUSem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Jeśli ktoś znajdzie wiatraczek pasujący do accucel 6 w sklepie i będzie w rozsądnej cenie to proszę o zakup dla mnie 1 szt. Oczywiście pokryję koszta wiatraka i wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Mam pytanie, czy tylko u mnie jest tak, że wskazania temperatury ze sprawnego czujnika są odwrócone? Tzn. gdy czujnik wskazuje 0°C, to ładowarka wyświetla 100°C i odwrotnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 a dobrze włożyłeś wtyczkę (sory głupie pytanie ale czasem się to zdarza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Gdybym włożył odwrotne, to zacząłby działać odwrotnie-zamiast przetwornika T/U byłby przetwornik U/T :twisted: A po polsku: puściłby dymek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 u mnie na sprawnym czujniku (sam sobie zrobiłem) pokazuje właściwie i nic się nie dymi jak się odwrotnie podłączy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 i nic się nie dymi jak się odwrotnie podłączy Twój czujnik wygląda tak: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 tak kiedyś zrobiłem go do sharka 10 V2 ale z nim nie działał a z accucellem działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Czy padł już komuś wentylator w Turnigy Accucel-6 ?Czy można taki gdzieś kupić ? Ja miałem problem z hałasującym wentylatorem w tej ładowarce, w zasadzie od momentu nabycia. Pomogło posmarowane osi wazelina: a robi się to tak: * rozkręcamy obudowę ładowarki, wykręcamy wentylator, * odklejamy okrągłą, czarna nalepkę na obudowie wentylatorka, * nakładamy wykałaczką wazelinę (lub inny ulubiony preparat smarujący)na ośkę, jednocześnie poruszając wirnikiem wentylatora osiowo i kręcąc nim. * montujemy wszystko razem do kupy i sprawdzamy jak działa. Stan jaki zastałem, w otworze pod naklejką, to niewielka ilość wazeliny rozprowadzona w przy krawędzi otworu, natomiast oś sucha jak pieprz. Po posmarowaniu błoga cisza. Nie trzeba wydawać kasy na nowy wentyl, którego ceny w necie są spore (ok 30 PLN!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 a robi się to tak:* rozkręcamy obudowę ładowarki, wykręcamy wentylator, * odklejamy okrągłą, czarna nalepkę na obudowie wentylatorka, * nakładamy wykałaczką wazelinę (lub inny ulubiony preparat smarujący)na ośkę, jednocześnie poruszając wirnikiem wentylatora osiowo i kręcąc nim. * montujemy wszystko razem do kupy i .... dwa dni później znowu warkot, u mnie tak było :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 No i zepsułeś sobie łożysko samosmarne. Jest ono z materiału porowatego, nasączonego olejem. Wazelina zakleiła pory i łozysko jest teraz do d... . Mozesz je naprawić przez wykąpanie (po wyjęciu, w benzynie) i wygotowanie w oleju wrzecionowym (nie jadalnym). Czego to ludzie nie wymyślą. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.