cZyNo Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 A popychacz luźno chodzi? Jakim napięciem zasilasz serwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Nie wygląda mi to na zębatki. Ciekawe jest, że serwo chodzi, ale tylko w jedną stronę, gdy dam SW w górę, nie dzieje się nic, ale mogę go przepchnąć ręką do odpowiedniej pozycji itam stoi póki nie puszczę drążka - wtedy wraca do centrum, ale z powrotem w górę nie chce. Chętnie natomiast w dół i tam zostaje - żeby wrócić do centrum muszę go popchnąć i do centrum się da, a dalej znów trzyma, chyba że dam ster w górę... Zębatki zdarzało mi się w serwach rozwalać, ale z czymś takim się jeszcze nie spotkałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 napięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 5v z Regla, ale wieczorem dokładnie zmierzę... Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Bo wygląda na upalony silnik w serwie. Ja mam kilkanaście tych serw, mocno eksploatowanych i nigdy z nimi nie miałem problemu. Chyba że sam zepsułem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wiem, że te serwa mają bardzo dobre opinie... Może po prostu pech - oczywiście reklamacji na zamontowane serwo nikt nie przyjmie..... Czy silnik może być upalony "jednokierunkowo"? Bo tak właśnie się zachowuje - trzyma w obie strony a ciągnie tylko w jedną. Regiel Turnigy AE-45A z SBEC 4A, napięcie zmierzone 5,3V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ja bym sprawdził na innym regulatorze ale uważam podobnie jak Jurek ze silnik jest walniety skoro tryby nie przeskakuja. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 witam, według mnie padł mostek H w sterowniku serwa i kręci silnikiem tylko w jedną stronę https://static.rcgroups.net/forums/attachments/3/3/7/7/5/8/a4484287-181-MKS%206100%20Wire%20Loc..jpg?d=1323876068 najprawdopodobniej któraś s tych 4 "kosteczek", jakby silnik był walnięty to by raczej w żadną nie kręcił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Dzięki za informacje! Sprawdziłem serwo winnym kanale regla i na testerze serw z takim samym rezultatem. Dziś je wymontuję i jak najszybciej pokażę dobrym elektronikom - może naprawią kosteczki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Bałbym się latać z reanimowanym serwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Nie wiadomo, czy się w ogóle da naprawić serwo, a model sam jest reanimowany... Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wojcio: wiara w chińskie składanie serw nie jest dużo lepsza jeżeli da się dobrze zdiagnozować co się dzieje i usunąć problem to takie serwo w niczym gorsze nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Mikołajczyk Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Piękny Jantar miłego i bezpiecznego lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 jeżeli da się dobrze zdiagnozować co się dzieje i usunąć problem to takie serwo w niczym gorsze nie będzie I w tym tkwi cała tajemnica wiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Witam Jeszcze jeden "jantar" pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ładny. Jaka waga do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Konrad nie widzisz że to świeżutki ,nie złożony model ? Jak Ci Marek ma podać teraz wagę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Faktycznie dopiero teraz zauważyłem że bez łopatek, więc golas jeszcze. Nie mniej dalej podtrzymuje że ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Dziś odebrałem ,spróbuję coś napisać podczas montażu. Mam nadzieję że na sezon zdążę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi