RomanJ4 Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 http://www.rc-airplanes-simplified.com/model-jet-engines.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Romanie - u nas tez takie rzeczy lataja: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/25831-lotnisko-modelarskie-w-bobrownikach/page-18 Ostatni filmik: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 I to bardzo cieszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 No to koledzy "odrzutowcy", wyzwanie czeka- Tukan fajny, ale Orlik przed Wami! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Oblotu tego cacka dokonał nasz forumowy kolega No to koledzy "odrzutowcy", wyzwanie czeka- Tukan fajny, ale Orlik przed Wami! buduje ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Kol. Jędrek buduje, ale nie na turbinę chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Wyzwanie faktycznie wielkie, ale trzymajmy kciuki za opatrzność aby nie zdarzyła się (dosłownie) wieeeelka szkoda.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Model Tucano z linku wcześniej ( ten czerwony ) świetny ale czy koledzy przyjrzeli się może nawierzchni trawiastej tego lotniska? Nie jeden dywan w domu gorzej wygląda żeby mieć takie lotnisko przydomowe.... marzenie ściętej głowy Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 27 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 czy koledzy przyjrzeli się może nawierzchni trawiastej tego lotniska? Nie jeden dywan w domu gorzej wygląda Jak mawiają Anglicy: "Tylko 300 lat strzyżenia i podlewania - i trawnik gotowy..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Nie chwalac sie ja latam tym niebieskim tucano choć model nie jest mój to ja go skompletowalem i oblatalem. Model jest naprawdę rewelacyjny. Moge śmiało powiedzieć ze najlepszy "na śmigło" jakim lataniem a trochę tego było. Jedyna wada to olbrzymi czas akceleracji silnika. Od obrotów jałowych do pełni gazu to jakieś 5 sekund. Sprawia mi to pewne problemy ale powoli nabieram wprawy. Mam również problem z podwoziem. Na ziemi działa w powietrzu tylko przednia golenia się chowa ale to się opanuje z czasem. Jedanym słowem model godny polecenia choć cholernie drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 A, to gratulujemy koledze! (i zazdrościmy ) A na jakim silniku kolega lata? (firma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Silnik to jetcat spt5. Model jest przewidziany pod ten silnik albo pod werna. Pod te dwa napedy przygotowane jest loże silnika a model z moim silnikiem nawet nie wymagał wyważania. Jest również polski akcent. Producent zaleca śmigła od Bieli i takie mam założone. Jeśli model wzbudza zainteresowanie mogę przygotować trochę zdjęć i informacji na temat konstrukcji i budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Tak ten silnik w przekroju na początku wątku to wern M454. Tak jak zwykle turbiny pracuje na jet A1 z dodatkiem oleju. Ja osobiście używam Aeroschell 500. Jeśli chodzi o spalanie to szału nie ma 2.5 litra paliwa zabiera na jeden lot i wystarcza bezpiecznie na 10 min. Silniki Jetcata pala dużo Wern jest podobno bardziej oszczędny. Co do trudności samego poskładania modelu to jest to Arf wiec tak jak zwykle ale dobrze było by jużyć mieć za sobą jakieś zaawansowane konstrukcje. Może zrobimy z tego wątku temat o tucano w jetach i przedstawię dokładniej ten model bo napewno jest to ciekawostka w naszym kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 ...wszystko co dotyczy silników, a już zwłaszcza turbospalinowych, pozytywnie podnosi mi ciśnienie... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Jak znajdziesz chwilę chętnie poczytam o tej konstrukcji i podglądam foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi