Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko: czy mogę przerobić sobie klasyczne usterzenie w tym modelu na typ T? Technicznie wszystko mam już obmyślone, wystawię ster wysokości równolegle względem oryginalnego położenia, pewnie w środek steru kierunku pójdzie jakieś wzmocnienie i system przykręcania. Martwi mnie natomiast aerodynamika, z tego co się orientowałem, to zawsze ster wysokości jest w płaszczyźnie skrzydeł. Co prawda oryginalnie wydaje mi się, że SW jest lekko poniżej to i tak wolę dopytać. Co Wy na to?
Pozdrawiam!
http://abc-rc.pl/Sky-Cruise-2400-KIT

Opublikowano

Jak by ster wysokości był zawsze w płaszczyźnie skrzydeł tzn. na równi w linii to by nie było usterzeń typu "V" czy "T". W tym stwierdzeniu chodzi o to żeby kąt STATECZNIKA poziomego był zawsze na zero względem skrzydeł.

Opublikowano

W tym stwierdzeniu chodzi o to żeby kąt STATECZNIKA poziomego był zawsze na zero względem skrzydeł.

Aby na pewno? I co rozumiesz przez "zero względem skrzydeł"?

Opublikowano

Aby na pewno? I co rozumiesz przez "zero względem skrzydeł"?

Pewnie to, że mają być ustawione równolegle do siebie, żeby nie było różnic w kącie natarcia? Hmm ja to tak rozumiem. Mam nadzieje, ze nie zepsuje sobie modelu tą przeróbką bo już ją praktycznie wykonałem... :/

Opublikowano

Czyli, że jak ustawić i skrzydło i statecznik równolegle do siebie, oba na +10 stopni względem osi podłużnej kadłuba to będzie latać tak? Ciekawe...

Opublikowano

Czyli, że jak ustawić i skrzydło i statecznik równolegle do siebie, oba na +10 stopni względem osi podłużnej kadłuba to będzie latać tak? Ciekawe...

Troche tutaj czepialstwem zalatuje, masz coś ciekawego do dodania to proszę, po to zadałem pytanie. Z resztą mówimy tutaj o zmianie jednego z dwóch elementów (skrzydła/statecznik), więc wystarczy że bazą dla nas będzie element niezmieniany. Skoro ustawienia skrzydeł względem osi podłużnej kadłuba nie ulegną zmianie to wystarczy utrzymać tą płaszczyznę dla statecznika.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.