TeBe Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Pojawiło się coś takiego: http://www.notione.com/#about Ciekawe, czy nie dałoby się tego zastosować do poszukiwania zaginionych modeli. Nabędę i potestuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Na pewno się da. Kluczowa jest waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Jak pies uniesie to model również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Bardzo użyteczny gadzet jednak z niewielkim zasięgiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 W trybie "znajdź mnie" do 90m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Nadaje przez cały czas, czy jest jakiś timeout? Jeśli to pierwsze, to źle bo zakłóca. Ogólnie to pomoże w sytuacjach gdy rejon poszukiwań jest dość dokładnie określony, w sytuacji gdy mogą to być dziesiątki km - to niewiele warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Nie nadaje, tylko nasłuchuje. To ma BT4+low energy. Nadaje tylko gdy znajdzie sie w zasięgu innego BT. Może zakłócać, a może nie. Ja w jednym moim modelu używam BT na pokładzie i nic się złego nie dzieje. Zamówiłem 2 sztuki, w Sferisie jest promocja po 59PLN. Jak się nie nada do modelu, to przypnę kotom :-) Zapewne do poszukiwań można użyć multicoptera z podwieszonym telefonem i czesać teren ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Kluczowym elementem tych urządzeń jest to, że każdy posiadacz aplikacji nieświadomie "szuka" Twojej rzeczy. Byłoby to bardzo skuteczne gdyby wiele osób z tego korzystało. Wtedy zasięg jest nieograniczony. Jednak w "naszych warunkach" - model zgubiony gdzieś w polu...raczej nikt koło niego nie przejdzie ze swoim smartfonem w sensownym czasie od zgubienia. Oczywiście dla maniaków latających w środku miasta to bardziej przydatne - jeśli urządzenie jest popularne, w co wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Ja raczej myślę o poszukiwaniu "w zbożu". Wtedy teren jest mniej więcej znany i niezbyt wielki. Jak przyjdą pastylki to potestuję i zeznam jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 To chyba to samo http://www.banggood.com/Pet-Dog-Anti-lost-Tracker-Smart-Buletooth-Tracer-GPS-Locator-Tag-Alarm-Tracer-Finder-p-1078311.html?rmmds=category Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 pomoże w sytuacjach gdy rejon poszukiwań jest dość dokładnie określony, w sytuacji gdy mogą to być dziesiątki km - to niewiele warte. A Ty funkcjonujesz w kategoriach modelarskich czy lotniczych ? Dziesiątki kilometrów....zabawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 to nie lepsze urządzeni z karą sim? Wyslesz sms i dostaniesz informacje gps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 to nie lepsze urządzeni z karą sim? Wyslesz sms i dostaniesz informacje gps. Jakiś czas temu, przedstawiałem takie urządzenie gps-gsm. W porównaniu z przedstawionym przez Tomasza, zdecydowanie przegrywa poza terenami miejskimi. A do tego waga. To chyba to samo http://www.banggood.com/Pet-Dog-Anti-lost-Tracker-Smart-Buletooth-Tracer-GPS-Locator-Tag-Alarm-Tracer-Finder-p-1078311.html?rmmds=category Jest to dokładnie to samo Taniej, ale bez "polskiej" aplikacji dla androida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Dziesiątki kilometrów....zabawne. Mam nadzieję że to już przeszłość ale takie były realia, przecież nawet 5 km (bez problemu zasięg lotu bixlera) w nieznanym kierunku - jak się to przekłada na otoczenia 90m? A jeszcze często latam w górach, gdzie przelecenie do sąsiedniej doliny albo na drugą stronę głównego grzbietu nawet niewysokich gór jak Beskid Niski - to są wręcz setki km do przeszukania. Ale przede wszystkim ma nie uciekać! Dziwi mnie wracanie tematu urządzeń bazujących na GSM, 30 km od Warszawy są miejsca zupełnie bez zasięgu (w terenie rzadko zaludnionym a taki nas interesuje). To może być przydatne do raportowania pozycji co kilkadziesiąt sekund, ale zabezpiecznie przed interferencją z innymi urządzeniami radiowymi jest trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi