herkristo Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Przyznaj sie Jędrek, ja myślę,że to jest nowy niskobudżetowy cel latający, ktory nawet z ruskiej pepeszy nie ma szans na trafienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Motorek od głównego. Jakbyś miał z nim jakiś (tfu - tfu...) problem, to mam kilka dawnych czeskich chyba podobnej wielkości szczotkowców na neodymach z przekładnią. Pewnie chciałyby gdzieś sobie jeszcze polecieć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Przyznaj sie Jędrek, ja myślę,że to jest nowy niskobudżetowy cel latający, ktory nawet z ruskiej pepeszy nie ma szans na trafienie. Jakbyś miał z nim jakiś (tfu - tfu...) problem, to mam kilka dawnych czeskich chyba podobnej wielkości szczotkowców na neodymach z przekładnią. Pewnie chciałyby gdzieś sobie jeszcze polecieć ... Dzięki za info, do następnego projektu chcę użyć bezszczotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Dzięki za info, do następnego projektu chcę użyć bezszczotki. Malutkiego Dłubalskiego z zintegrowanym ESC znasz ? Spora oszczędność masy na przewodach i złączach, których nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Malutkiego Dłubalskiego z zintegrowanym ESC znasz ? Spora oszczędność masy na przewodach i złączach, których nie ma. Czy jakiś link? Nic nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Dualsky, to nie wiedziałem że takie silniczki robi, ale w HK takie coś jest. https://hobbyking.com/en_us/black-widow-3508-400kv-multirotor-motor-w-built-in-30a-opto-esc-cw-ccw-2-6s.html?___store=en_us Ale do orzeszka chyba za duży... Edyta: Chyba o takie coś chodziło http://www.goodluckbuy.com/dualsky-xm1812-rtr-42-brushless-motor-2330kv-esc-built-in-for-60-80g-micro-models.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Chyba o to chodziło, dzięki. Trochę cena w tym momencie nie teges. Za połowę tego mam okazję zanabyć motorek i regielek który mam na oku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Małe problemy z wyważeniem wymusiły nieznaczne przeróbki w modelu i chyba jest już dobrze. Teraz czekać tylko na pogodę i można ponownie oblatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Po przeróbkach modelu zrobiłem lotną próbę. Wyważenie jest już OK, ale aparaturka ze śmiglaka nie daje rady z zasięgiem. Dlatego zakupiłem taki oto odbiornik i brakuje mi tylko reglerka do Lipol 1S. Jest na HK, ale może ma ktoś u nas na zbyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Andrzej, sprawdziłem PCB od serwa - do naszych celów (sterowanie obrotami silnika napędowego modelu latającego, gdzie musimy uzyskać pełną moc na silniku) nie nadaje się bez mocnego w tym grzebania Można co najwyżej zrobić z tego prosty switch, ewentualnie pseudo-regulację silniczków do zabawek kołowych, czy pływających. Na pewno jeszcze popracuję przy prostych reglach dla motorków DC, ale najpierw muszę skończyć pilota IR (powstaje ciekawe urządzenie: 3 in 1). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Do bezszczotki bym miał,i silnik chyba też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 OK, dzięki za info, niema problemu . Wojtek, a coś bliżej, chyba że tel. lub PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Gdybyś miał problemy z doborem kV bezszczotki, to mogę przezwoić na dowolne osiągalne, zazwyczaj z poprawą parametrów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dzięki za info imenniku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam Czas na zmiany . Dzięki Wojtkowi (f-150) stałem się posiadaczem kilku sprzęcików do zmiany wyposażenia modelu. nowy napęd jego waga waga starego już zamontowany regulator obrotów I takie małe coś , pod inny mniejszy projekt, ale to za jakiś czas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Noo, fajnie się zapowiada, będę śledził twoje poczynania z zainteresowaniem. Być może i ode mnie coś dostaniesz do mikrusów, ale to za jakiś czas. PS Śmigiełko GWS idealnie pasuje do pokrycia! Kiedy oblot malucha w nowym wcieleniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Noo, fajnie się zapowiada, będę śledził twoje poczynania z zainteresowaniem. Być może i ode mnie coś dostaniesz do mikrusów, ale to za jakiś czas. PS Śmigiełko GWS idealnie pasuje do pokrycia! Kiedy oblot malucha w nowym wcieleniu? Zmiana wyposażenia zakończona,teraz tylko czekać na lotną pogodę dla tego malucha. Pierwsze spostrzeżenia, jeszcze przed lotami. Nowy motorek powinien być zasilany 2-3S. Na 2S do tego malucha stanowczo za duuuużo, byłaby prawie wyścigówka. Na 1S silnik pracuje i ma wystarczający ciąg. Wykorzystam stare aku, trochę mała pojemność, ale do prób wystarczy. Myślę, że do modelu o tej wadze i wielkości w zupełności wystarczy bezszczotka 5g. waga po zmianie wyposażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Na 1S silnik pracuje i ma wystarczający ciąg. Wykorzystam stare aku, trochę mała pojemność, ale do prób wystarczy. Myślę, że do modelu o tej wadze i wielkości w zupełności wystarczy. Może to przeoczyłem ale zapytać muszę. Ile daje ciągu na 1S i jaka pojemność tego ogniwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ogniwo o pojemności 220mAh. Ciągu fizycznie nie mierzyłem, zawisu nie zrobię , trochę za mało, ale do lotu wystarczy. Zresztą zrobię próby. Bezszczotka jest bardziej prądożerna, więc na tym aku lot nie będzie za długi. Pomyślimy o większej pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Citabria z nowym napędem jeszcze nie poleciała, u nas trochę za mocno wieje a do hali dostępu na razie nie mam. Nie chcę zakładać nowego wątku ( na razie) to tu wklejam fotki motorka BL który do mnie dotarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi