PtakerRC Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Witam. Proszę o porady w pewnej sprawie...Otóż w mojej "kolekcji" jest pełno tanich, chińskich quadów i powoli irytują mnie te ich nazwy na obudowach...(Floureon, Eachine, itd. itp.) Chciałbym coś z tym zrobić, czyli po prostu je jakoś przemalować... Moje pytania są następujące: -Czy z tego chińskiego plastiku nie zejdzie kalkomania? -Jakie farby do tego plastiku wybrać (Tata doradza mi olejne, takie jak w modelach "na półkę", ale czy nie będą one za ciężkie?)? Z góry dziękuję za pomoc
aethersis Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Jeśli nałożysz na to kalkomanię to zawsze możesz zabezpieczyć przezroczystą farbą akrylową w sprayu. Powinna dobrze się trzymać tego plastyku. O masę bym się zbytnio nie obawiał - najwyżej czas lotu zmaleje o kilkanaście sekund. Nanieś powłokę z większej odległości i lakieruj samą obudowę a nie całość, bo jeśli chociaż odrobina lakieru dostanie się do silnika szczotkowego to masz po zabawce. Farba olejna stworzy zbyt grubą warstwę i będzie faktycznie ciężka - z podobnym skutkiem mógłbys użyć lakieru do paznokci. Mam pytanie nieco z innej beczki - po co to lakierować?
PtakerRC Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Opublikowano 14 Marca 2017 Mam pytanie nieco z innej beczki - po co to lakierować? Chciałbym na Biało-Czerwono
aethersis Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Spróbuj tak jak wyżej to opisałem, tylko szkoda trochę 2 puszek kupować na polakierowanie tak małej powierzchni... Równie dobrze możesz wziąć białego drona i dokleić kawałki czerwonej taśmy - to spowoduje niewielkie problemy z wyważeniem ale powinno dać się to wytrymować
PtakerRC Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 , tylko szkoda trochę 2 puszek kupować na polakierowanie tak małej powierzchni... W sumie to nie tylko na to Do pomalowania/przemalowania mam jeszcze sporo modeli
Rekomendowane odpowiedzi