Quadrocoptery by przemo ... moje pierwsze kroki jak i późniejsze od 5 cali do ...
By
przemo, in Multikoptery
Recommended Posts
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By magilla
Dwa moje modele pod LongRange posiadają ESC Skywalker 50A. Chciałbym dla liionów pozbyć się cutoffa.
Z manuala można wyczytać że Cutoff dla lipoli można najniżej ustawić na 2.85V.
https://www.hobbywing.com/products/enpd ... lkerV2.pdf
Jest też opcja NiMH która posiada wyłączenie minimalnego napięcia. Nie wiem tylko czy mogę tak oszukiwać ESC?
Może jest jeszcze inny sposób aby oszukać regulator?
-
By magilla
Koledzy będziemy mieć dostępne w Polsce bardzo fajne i zakładam że tanie skrzydełko!
Dziś otrzymałem paczuszkę prototyp od Marka z napolskimniebie - kładniam się nisko @marek rokowski! Na pierwszy rzut oka SUPER.
Skrzydełko o rozpiętości 800mm - pewnie będą też dostępne duże wersje lecz mi taka wielkość bardzo podoba się przez mobilność.
Porobię fotki i jakąś relację chociaż skrzydło wydaje się być bardzo proste w złożeniu
-
By Fiteq
Witam,
mam problem z konfiguracją nadajnika hk-t6a v2 (odbiornik hk-tr6a) w programie librepilot. Zacząłem budowę mojego pierwszego drona, kontroler lotu bez problemu skonfigurowałem, ale przy konfiguracji nadajnika jest już problem. Program nie wykrywa „pitch” i „yaw” i nie wiem co może to powodować. Trzeci dzień próbuje wymyślić co jest nie tak, niestety bez skutku. Prosiłbym Was o pomoc.
Specyfikacja:
CC3D evo
f450 rama
silniki emax 2213 i esc rctimer 20A
aparatura hobbyking hk-t6a v2, odbiornik hk-tr6a
-
By Goldrest
Witam jestem tu nowy jak tak samo jak i w latających skrzydłach i elektronice do nich także proszę o wyrozumiałość. Otóż mam taki mały problem zdecydowałem się na przesiadkie z 600mm skrzydła na reptile harrier s1100. Posiadam do niego kontroler lotu matek f411 i to właśnie z nim mam problem, nie mogę ustawić serw I silników żeby działały poprawnie jak daje gałkę prawa od serw w prawo lewo to serwa działają poprawnie ale jak dam góra dół nie działają wcale mogę zmienić opcje w programie ale jak je zmienię to wtedy serwa działaja tak samo przy każdym ruchu gałki w każdą stronę to jest pierwszy problem drugi polega na tym że nie mogę odpalić silników z pilota mogę to zrobić z poziomu speedy bee ale z poziomu pilota nic nie zaskakuje może znajdzie się ktoś kto będzie mógł doradzić o co może chodzić co robię źle byłbym bardzo wdzięczy pozdrawiam ?
-