magilla Posted August 20, 2023 Posted August 20, 2023 Kilka lat temu kupiłem Smarta od Marka z napolskimniebie. W mojej ocenie latał bardzo przyjemnie, nie za szybko, nie miał problemów z zwalaniem się, korkociągiem czy inną taką przypadłością latających skrzydeł. Skrzydło nie zaliczło dzwona ale zmieniłem tyle razy w nim koncepcje rozkładu elektroniki że stwierdziłem pewnego razu dosc.. wybebeszyłem je a piankę wyrzuciłem z myślą zrobie kiedyś nowe. Projekt Marka zakłada silnik uniesiony na takie "wieży"? Patent dobry bo podczas lądowania śmigło o nic nie haczy ale ten element konstrukcji psuje układ elektroniki. Moja nowa wersja Smarta będzie zbudowana trochę inaczej Dla przypomnienia tak wygląda otrzymany zestaw Smarta: Ja pracę zacząłem od projektu druków 3d. Dzięki temu mogłem przygotować sobe wszystkie wydruki oraz dodatki które pomagają w składaniu skrzydełka Tak to wygląda na początku: a tu obróbka lotek jeszcze przed ich struganiem to be continued 4
magilla Posted September 1, 2023 Author Posted September 1, 2023 Skrzydlo właściwie gotowe. Zdjęcia pokazują co i jak. ?Waga gotowego skrzydla z wyposażeniem bez pakietu to 625g. Z pakietem i kamerą runam5 orange będzie jakieś 1100g. ⚙️Wyposażenie które użyłem: Motor: SunnySky x2216 1200kV śmigło 8x6 APC Esc: HobbyWing 40A Bateria: 4S2P zbudowana na bazie VTC5A Serwa: Jx PDI1181MG FC: SpeedyBee f405 wing z wgranym iNav GPS: BN880 RX: r9mm z ExpressLRSem Kamera: Ratel 2 VTX: TBS Unify HV 800mW Antena: narazie lolipop Foxxera ale wleci koniczynka z prodrona Tu skrzydło już po zalaminowaniu folią 75mic Gotowe: 2
Recommended Posts