Mars_2000 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 No widzę, że ładne maszyny latają w Gdyni :-) Jako że mam w przyszłym tygodniu parę dni wolnego, to mam cichą nadzieję że uda się wyjąć aparaturę z walizki, odkurzyć modele po długiej zimowej przerwie i w końcu je ulotnić. Czas najwyższy :-)
klangner Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Cześć, Z góry przeprasza jeżeli to zły wątek, ale miałbym pytanie: Czy jest może w Trójmieście ktoś, kto byłby zainteresowany dokończeniem budowy modelu DLG (oczywiście odpłatnie). Potrzebuję pomocy, ponieważ budowa modeli to jednak nie jest moja mocna strona i nie chciałbym zrobić czegoś co nie będzie latać ? Model ten to LongShot 4. pozdrawiam Krzysztof
S.Papa Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 Nie tylko modele, także większe maszyny w skali 1:1 zajęły dziś Aeroklubowe niebo w Pruszczu Gdańskim. O 6 zaczęła loty podstawówka szybowcowa a z upływem czasu przybywało pilotów i maszyn. Starty szybowcowe za samolotem, loty widokowe i szkoleniowe szybowcami, skoki spadochronowe , loty samolotami i , jakby było mało, Robinson także w powietrzu. Ruch od rana i tłok, jakby każdy chciał nadrobić czas kwarantanny. Działo się i teraz już tak powinno zostać. 2
Sage Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 9 godzin temu, S.Papa napisał: Nie tylko modele, także większe maszyny w skali 1:1 zajęły dziś Aeroklubowe niebo w Pruszczu Gdańskim... Sławek w swojej skromności zapomniał dodać, że to właśnie on wraz z Ryśkiem ujeżdzali szybowce w skali 1:1. Sławeczku szacun ! Ja z resztą naszej ekipy ujeżdzaliśmy w tym czasie tylko modele rc (jak w tym kawale ... 'Mówił, że jest pilotem...') Sanitarka Tadzia, po zimowej przerwie, znów w pięknym stylu wzbiła się w powietrze. W czwartek lot synchroniczny sanitarki Piterka i Tadzia . Może poleci Pawnee z H9 z Saito ? Kolejny ciekawy model Tomka Sławek, pilot szybowców skali 1:1 i mniejszych . Mati wyciskał z pakietu Pits'a ostatnie poty. ' 1
jarek996 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 5 godzin temu, Sage napisał: ' 5 godzin temu, Sage napisał: Ah te ciagle uwagi ojca ...... Jak taki madry , to niech sam przeleci na plecach metr nad loniskiem ?
Sage Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Niestety, z wyjazdu do Jeżowa nic nie wyszło, ale udało sie choć trochę polatać w 'domu' . Tu jeszcze pamiątka z lekcji docierania i ustawiania benzynowego silnika Saito FG-14C . A tak pięknie brzmi silnik wstępnie dotarty i ustawiony . Wkrótce oblot ! 2
Sage Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Silnik już w modelu. Dziś pomiedzy wałami burzowymi, ktore przetaczały sie przez 3city, Młody oblatał Pipera Pawnee z H9. Jest to drugi taki model na naszym polu. Ten pierwszy czeka jeszcze na oblot. Model lata jak na Pipera i Hangar 9 przystało. Szkoda, że H9 wycofał sie z produkcji tego modelu jak i jego większego brata również Żeby oblot został zaliczony jest i filmik z pierwszego lotu . Teraz czas na modyfikacje makietowe. 2
HELIKOPTER Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam bardzo serdecznie Kolegów z 3 City RC Pilot Team. Gratuluję udanego oblotu i dania modelowi Piper Pawnee z Hangar 9 drugiego życia. Macie tam u siebie bardzo zdolną młodzież. Jeszcze raz gratuluję. Pozdrowienia z LUBLINA. ??
jarek996 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Co spalina , to spalina , az przyjemnie posluchac !
Abba Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Piękny model i super lata, gratulacje!
Sage Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Niedzielne popołudnie. Trochę popracowaliśmy, trochę polataliśmy. 1
Krzysiek67 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 To jeszcze ja parę fotek z dzisiejszego dnia? 1
kbugatii Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Chwarzno 21-06-2020 by "Młody" 1 1
Sage Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Druga połowa Czerwca. Co tu dużo więcej pisać . Latamy ile możemy do póżnych godzin wieczornych. Będzie co wspominać w listopadzie. Powtórka tygodnia. PS Cieszy nas to, że dołącza do nas coraz więcej Młodzieży. Część na pewno zostanie na dłużej. Kiedyś Jarek napisał, że Młodzież nauczy sie latać do lata i zapytał czy nauczy się też modele budować ? Krótka foto odpowiedż. Mój Młody w tej 'lekkości' nie ma lekko. Wakacje się zaczęły 4
P.i.o. Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Kolejny piękny dzień. Pogoda dopisuje, cudowne wieczory. Spotkaliśmy się , aby poganiać się po niebie (jak dzieci , jak dzieci...). the winner is 2
Krzysiek67 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Widzę, że walki były zacięte ?. Mig i Bearcat trochę ucierpiały. Kto zwyciężył?
Sage Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 W dniu 26.06.2020 o 23:08, Krzysiek67 napisał: Widzę, że walki były zacięte ?. Mig i Bearcat trochę ucierpiały. Kto zwyciężył? No kto ? Pilot skali 1:1 ?. Mnie ubił mój Syn w 10 sekundzie walki ! Skrzydłem urwał mi ogon. Oj, działo się dzisiaj, działo się ... Była nawet wizytacja.
jarek996 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Opublikowano 27 Czerwca 2020 21 godzin temu, Sage napisał: Kiedyś Jarek napisał, że Młodzież nauczy sie latać do lata i zapytał czy nauczy się też modele budować ? Krótka foto odpowiedż. Mój Młody w tej 'lekkości' nie ma lekko. Wakacje się zaczęły Jestes KATEM nie ojcem !!! ? 1
Sage Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Z kronikarskiego obowiązku Dziś w sobotni wieczór, już tradycyjnie między wałami burzowymi, odbył się udany oblot kolejnego Pipera Pawnee H9 również z silnikiem benzynowym Saito FG 14C.
modrzej Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Ale dzisiaj pięknie zaczęło nosić parę minut po 11. Miałem nadzieję, że uda mi się wykręcić 60min na samym locie szybowym, ale jednak zabrakło . Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi