Krzysiek67 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Cześć Paweł. To raczej model kogoś kto nie jest z nami związany, bo inaczej na pewno byśmy wiedzieli że komuś uciekł. Nie mam też wiedzy czy znalazł się właściciel. Dzięki za zainteresowanie, jeżeli ktoś z nas coś usłyszy to pewnie napisze jak sprawa wygląda. Pozdrawiam Krzysiek
Sage Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ahoj, Wraz z Piterkiem odwiedziliśmy dziś Krzysia, żeby zobaczyć tego rzadkiego, nie koniecznie żółtego Ptaszka. Przepiękny Ptaszek !
Sage Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Przed świąteczna sobota na polu. Jak na tę porę roku pogoda dopisała i udało się spotkać i polatać. 4
Shock Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 W ten temat zawsze warto zajrzeć, zdjęcia zawsze robią robotę ? 2 1
Sage Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ahoj, Przez lata tego naszego latania uzbierało sie sporo fimików, zapomnianych filmików. Myślę, że warto je pokazać, przypomnieć tutaj w tym wątku, zwłaszcza teraz kiedy za oknem szaro, buro i ponuro. W naszej klubowej przestrzeni toczy się dyskusja na temat nowego modelu Decathlon 30cc kolegi Tomka, zacznijmy wspomnienia od Grzybkowego Decathlona ... Dawno, dawno temu ... Temat będzie kontynuowany ...
robas69 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Cześć Piotr, to co jest na filmie to nie Decathlon tylko Taylorcraft 20 cc z Hangar 9. Model już niedostępny w sprzedaży od dawna https://www.emodel.pl/hangar-9-taylorcraft-20cc-arf-p-2831.html
Sage Opublikowano 29 Grudnia 2020 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Dzięki Robert za sprostowanie. Zawsze się u nas mówiło, niewiedząc czemu (podobne malowanie ??): Grzybkowy Decathlon, Grzybek ma Decathlona, a że Kolega Grzybek rzadko się pojawiał z tym modelem to i tak mi zostało. Umieszczając wczoraj filmik miałem gdzieś w tyle głowy, że to przecież nie Decathlon a Taylorcraft. Tym bardziej, że H9 nigdy nie robiło Decathlona w tej skali, a pamiętałem, że model był właśnie z H9. Film wrzuciłem, podlinkowałem, drugim okiem patrząc jak Syn składa model i stało się .
Sage Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Dzisiaj, tj. 4 Stycznia, w Bieszczadzie : Bezmiechowa, wiatr początkowo 4-5 m/s, SE (spora odchyłka), po południu "zdechł" do zera, temperatura jakieś 10 stopni na plusie, jednym słowem wiosennie Spędzilismy z Synem 4 godz i 20 minut Ventusem w powietrzu (2 loty). Przepiękny dzień. Dawno się tak nie cieszyłem. Krótka foto i video relacja. Powiedziałem dziś Młodemu: pograsz do bólu, ale zrobisz film z powietrza. Film powstawał w bólach, a to pakiety nie naładowane, a to nadajnik nie naładowany, ale jest. Widać, że mu spieszno było do kompa i "kolegów z wirtualnej klasy" ... 4
robas69 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Piotr przez tego pięknego Ventusa i świetny film wybaczam Ci Decathlona?. Na tak eksponowanym zboczu sprawdzali Wam kursy "dronowe"?
Sage Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Tak, byliśmy sprawdzani przez Straż Graniczną .
robas69 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Piotr, możesz napisać orientacyjnie ile zapłaciłeś za zestaw Ventusa? Niestety Valentę trzeba pytać o ceny... Dziwny zwyczaj marketingowy.
Sage Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Ceny Ventusa 2C sprzed 2 lat to 950 do 1150 Euro w zależności od wersji / ilości użytego węgla. Dzisiaj podejrzewam, że więcej ... Moj Ventus to wersja średnia, Carbon D-box. Już w tej wersji model jest bardzo sztywny. Pełen węgiel to już chyba do "upalanaia" w Alpach . Model bardzo poprawnie, czysto i lekko wykonany jak na swoją klasę. Gdybym kupował teraz, pewnie by padło na Promyka który w tamtym czasie nie był osiągalny .
robas69 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Dziekuje Piotr. Myślałeś o Promyku od Kolegi Maciek82? On jest sporo większy i dwa razy droższy niestety?.
Sage Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Z kronikarskiego obowiązku, że był śnieg, że polataliśmy, ... A nasz pilot skali 1:1, Sławek w tym czasie ... CDN. 2
Sage Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Z obiecanego cyklu: Dawno, dawno temu (nie zawsze się udało) ... A tu już się udało i udaje do tej pory. Model wciąż lata 2
Sage Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Ten sam weekend, dwa różne miejsca, dwa różne światy ... 3S na rozgrzewkę Po rozgrzewce 2x4500mAh, 45C,14S, 51.8v, 2500 rpm PowerBox GPS II : 248 km/h po zejściu, w locie poziomym ... Dobrze, że przyszła mgła i odeszły głupie pomysły ... 2 1
igor1300 Opublikowano 8 Lutego 2021 Opublikowano 8 Lutego 2021 Witam Krótkim wstępem powitalnym, chciałbym dołączyć do grona aktywnych trójmiejskich pilotów. Orientuje się ktoś jak wygląda teraz latanie na lotnisku w Pruszczu Gdańskim? Ewentualnie jakie inne lotniska tudzież łąki użytkujecie, z poprawką na nowe przepisy EASA. Mam uprawnienia do 25kg, natomiast interesuje mnie lot samolotem MTOM około 7kg, więc małe parki i tereny miejskie stanowczo odpadają.
lukwisz.pl Opublikowano 8 Lutego 2021 Opublikowano 8 Lutego 2021 Na pewno musisz dołączyć jako członek AG - koszt chyba 50zł /rok. Potem na lotnisko możesz wejść po warunkiem, że nie lata wojsko i dostaniesz zgodę kierownika lotów (to jest bez problemu w większości przypadków)
igor1300 Opublikowano 8 Lutego 2021 Opublikowano 8 Lutego 2021 Po telefonie do AG okazuje się, że tylko weekendy wchodzą w grę, bo wojsko operuje w tygodniu. Do tego nie ma dostępu zazwyczaj do utwardzonego pasa, zostaje start z trawy co odpada w moim przypadku ze względu na bardzo małe koła w podwoziu. Jakie jeszcze "lotniska" polecacie w okolicy? Koleżanka podpowiada, że w Redzie w okolicy "Moście błota" są polne drogi, nie wiem jak stan nawierzchni, krzaki na poboczach i ruch drogowy ale chyba niewiele alternatyw zostaje. Edit: Dopiero zobaczyłem w Twoich postach Łukasz, szukając gdzie latasz spit'a od 3dlab. Dobrze by było razem polatać, pytam pod kątem Corsaira od 3dlab. p.s. w całości z ABS MMA
Rekomendowane odpowiedzi