darek.3333 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Na razie kupno tego modelu jest w strefie marzeń więc się nie dowiadywałem ale wydaje mi się że w tej cenie to modelowi brakuje tylko odbiornika i ew. pakietów zasilających. Opis jest żywcem skopiowany z pustego modelu ale był w zakładce promocyjnej jako komplet. No i jest po oblocie a raczej bez serw i silnika by nie poleciał. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No właśnie. O to mi chodzi że oferta jest tak napisana, że trzeba sobie wymyślić, że zawartość zestawu jest skopiowana z modelu pustego. Trzeba sobie też wyobrazić, że cena byłaby za wysoka jak na pusty model. No i jest po oblocie a raczej bez serw i silnika by nie poleciał. :wink: Wiem. Bez odbiornika, nadajnika i paliwa też. Wszystkie te rzeczy można zdemontować do sprzedaży, zdarzały się takie oferty. Ja nie miałem takiej intuicji i nie wiedziałem co miał na myśli sprzedawca (jaką konfigurację zestawu) wystawiając tą ofertę. Na cenach tych większych modeli też nie znam się za bardzo i jak dla mnie 2500 zł z silnikiem czy bez silnika znaczy tyle samo. W każdym razie mniejsze o wiele Spitfire z DA bez elektroniki też ludzie próbują sprzedawać po 2500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1208822035 Kto da więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Trochę żal tych ludzi, zmarnowali tyle kasy. Zauważyłem, że nikt nie wystawia licytacji, tylko "Kup teraz". W ten sposób na pewno nie odzyskają tych pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dołącza nawet profesjonalnego(pro) pilota do sterowania, no i cztery siłowniki-takie rzeczy kosztują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 ...a pojawiła się także wersja szybkościowa: http://allegro.pl/speedfire-oblatany-stan-idealny-okazja-zapraszam-i1223843948.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 No - faktycznie Speed - ciekawe czy tak samo szybko sprzeda za tą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Te ceny to jakiś kosmos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Pomyślcie ile to sprzętu za 3,6K ...... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 A skąd! To dopiero jest kosmos: http://allegro.pl/spitfire-rc-musisz-go-miec-i1114397005.html Musi z tytanu zmajstrowany... :shock: :? :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 No taka cena, że aż żal nie kupić, ale nie mam akurat drobnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 A skąd! To dopiero jest kosmos:http://allegro.pl/spitfire-rc-musisz-go-miec-i1114397005.html Musi z tytanu zmajstrowany... :shock: :? :lol2: Ale napisał , że nikogo nie zmusza.... Nie było ofert kupna... więc chyba zacznie zmuszać :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 ...a pojawiła się także wersja szybkościowa:http://allegro.pl/speedfire-oblatany-stan-idealny-okazja-zapraszam-i1223843948.html Zadzieram kiece i lece bo dla mnie braknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 No taka cena, że aż żal nie kupić, ale nie mam akurat drobnych... To Ty funtow nie masz? :mrgreen: To juz wiem czemu nie skladales najlepszego w swiecie DA Byczek - jak tam forum spita? Na pewno dzial "giełda" rozrósł się :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ale napisał , że nikogo nie zmusza.... Pewnie myślał, że się kolejka za tak wyjątkowym cudem ustawi Lubię takich nieświadomych z dobrym samopoczuciem. Nie było ofert kupna... więc chyba zacznie zmuszać Strach na Allegro wchodzić ;-) Byczek - jak tam forum spita? Na pewno dzial "giełda" rozrósł się :rotfl: Byczek, lepiej powiedz, ile modeli zostało ulotnionych, zwłaszcza przez tych największych krzykaczy i fantastów :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Wychodzi na to, że jestem jedynym świadkiem i relacjodawcą :?: :?: :?: Super uczucie być jedynym i w tej dziedzinie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Bo się zaraz zarejestruję na Spitoforumie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Mnie zbanowali z rok temu Najlepsze byly plany zrzutki na laser i chec kopiowania czesci. Ciekawe czy wypalilo :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Mnie zbanowali z rok temu Najlepsze byly plany zrzutki na laser i chec kopiowania czesci. Ciekawe czy wypalilo Pewnie tak samo jak u nas kopiowanie von Richthofena :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Cześć Zrejestrowałem sie dopiero parę dni temu, chociaż zaglądam na PFMRC od dłuższego czasu.Muszę przyznać że niektóre komentarze w tym temacie ubawiły mnie po pachy :lol2: i świadczą o wręcz kabaretowych zdolnościach ich autorów.Moje niedawne spotkanie i rozmowa z jednym z nabywców tej wątpliwej „kolekcji" spowodowała, że postanowiłem postarać sie ich zrozumieć i stanąć w ich obronie.Oczywiście nie rozumiem modelarzy mających na koncie już parę modeli i nabywających DA (jeśli tacy w ogóle są) Nie rozumiem też paru osób z tego forum, które zdeklarowały się, że kupiły po parę pierwszych numerów dla podejrzanej jakości śmigieł (miałem w rękach pierwszy numer i taka jest moja ocena).No więc jeśli chodzi o pozostałych nabywców to część stanowią dzieci. I pomimo absurdalnych kosztów sumarycznych łatwiej im w ciagu dwóch lat naciagnąć rodziców na 1500zł niż jednorazowo na kilkaset. Idea nawet jest niezła aby młody człowiek budował w sumie trochę droższy model, ale prowadzony „za rekę” przez fragmenty dokładnej instrukcji i z niecierpliwością czekał na następne elementy a nie zniechęcił się na wstępie otworzywszy pierwszy raz pudło z typowym tartakiem. Pomysł godny poparcia, ale nie przy tak wysokiej cenie i oczywiście nie przy tak trudnym w pilotażu modelu.Najbardziej bulwersuje mnie to,że DA najwięcej zarobiła zapewne na tych tysiącach, które nabyły tylko numer pierwszy i parę następnych . To już nie podlega dyskusji czy było warto czy nie. To jest fakt zdrenowania kieszeni naiwnych :twisted: . Pozostali, przeważnie dorośli nabyli kolekcję do końca. Może kiedyś w realu lub tylko w wyobraźni otarli się o modelarstwo. DA obudziło w nich ponownie marzenia z młodości i to przy pomocy samolotu którego nazwa działa na podświadomosć każdego Polaka, który kiedyś czytał np.Arcta lub ogladał bitwę o Anglię czy Ciemnoniebieski Świat. Na to że je zbudują do końca tzn. z wyposażeniem do lotu a tym bardziej bezpiecznie oblatają jest nikła szansa. Ulotnienie wbrew pozorom wymaga większej aktywności niż odbiór prenumeraty i dłubanina co dwa tygodnie. Wiele modeli skończy więc pewnie na „ekspozycji statycznej”. Mam nadzieję, że z Fokkerem w Polsce DA już takiego „sukcesu” nie odniesie. Może nawet poniosą straty ? p.s Nabywca całej kolekcji z którym miałem przyjemność ostatnio się spotkać to zawodowy pilot mający w przeszłości do czynienia trochę z modelami na uwięzi. Aktualny członek jednego z naszych trzech polskich zespołów akrobacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.